packet loss

  • 9 February 2019
  • 8 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Käytän siis puhelimeen yhdistettyä 4g koneella pelaamiseen, koska kodin verkossa ping on korkea.

 

Puhelimeen yhdistettynä Discord sanoo ping 44ms ja tulee jatkuvasti packet loss piikkejä. Vanhoissa posteissa sanoivat Opengate palvelun auttavan asiaa, mutta täytyykö oikeasti maksaa lisähinta siitä, jotta netti toimisi miten sen pitäisi? Aiemmin ei vastaavaa ongelmaa ei usein ole ollut. 

 

Ongelma selvisi ajan kanssa, en tarvitse vastauksia, kiitos.


8 kommenttia

Itsellä oli viime viikolla myös reistailua. En ole sen jälkeen kummemmin kokeillut pelailua. Kai voisin itse kokeilla jos ongelma on korjaantunut itsestään.

Eipä oikeastaan ole korjaantunut. Arpapeliä toimiiko vai eikö toimi netti

Tervetuloa Yhteisöön @samppakoivu :smileyhappy:

 

Opengate voi vaikuttaa tuohon kyllä, koska sen myötä liittymä saa julkisen ip osoitteen ja tietoliikenneportit auki molempiin suuntiin. 

 

Tässä yhtälössä on vaikea sanoa että mikä ongelmia aiheuttaa koska käytät yhteyttä puhelimen kautta eikä sitä ole varsinaisesti tämmöiseen käyttöön suunniteltu. Se että kuinka hyvä puhelin on reitittimenä on hyvin suhteellista ja laitteessa tapahtuu taustalla kokoajan paljon asioita mitkä tuohon voivat vaikuttaa. Eli tässä toimisi erillinen reititin paljon paremmin. 

 

Kerroit että kodin verkossa ping on korkea. Minkälainen nettiyhteys kotoa on ja miten olet siitä yhteyksiä käyttänyt koneelle, wifillä vai verkkokaapelilla?

Aika jännä case. Kokeilin juuri tänään nettipelailua ja packet loss pomppi siinä 10-50%. Kokeilin viedä laitteen ikkunan viereen jotta yhteys paranisi, samaa menoa. Itsellä on tuo Rajaton Lite 100mb liittymä, laitteena Huawei B525.

 

Sitten taas kun usb-tetheraan puhelimeni tietokoneeseen (saunalahden liittymä), nettipelaaminen sujuu paremmin ilman packet lossia, mikä on hyvin hämärää seuraavista syistä:

-Kyseessä on puhelimen netti

-Luulisi että laite jossa antennit yms voisi ylläpitää signaalia paremmin

-KYSEESSÄ ON PUHELIN

 

Ainoa asia, jossa puhelin ei päihitä pömpeliä on upload nopeus (5mbs vs. pömpelin 20mbs)... Mutta ketä kiinnostaa?

 

Ei ole laskua vielä näkynyt mutta herra auta jos meininki jatkuu tällaisena. Pari ensimmäistä viikkoa, kun sain laitteen kaikki toimi mainiosti. Miksi edes haluaisin kotiin verkon jos voin vain käyttää puhelintani paremmilla tuloksilla?

 

EDIT: Joudun syömään toistaiseksi sanani, muokkasin verkon taajuusasetuksia ja sain lukitettua sen 1800mhz taajuudelle, packet loss nyt 0-2%, joka on hyväksyttävää. Testasin tosiaan vain kerran, katsotaan uudestaan tulevaisuudessa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Ihan mielenkiinnosta, mikä puhelimesi on merkiltä ja malliltaan?


 


Erityisesti huippumallien antennit ja yleinen suorituskyky voi olla paljon parempaa kuin tuollaisessa reitittimessä. Se, että reitittimessä on tehokkaammat antennit ei ole koko totuus. Vähän kuin kamerassa ei suuri megapikselimäärä ole tae parhaalle kuvanlaadulle. Kyse on kokonaisuudesta ja sen toiminnasta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Ja voi olla, että ennen kuin lukitit 1800MHz taajuuden, saattoi laite olla 2600MHz (jos alueella sitä, monesti priorisoitu 1800 korkeammalle) , niin tuo taajuus on sen verean korkeampi, ettei läpäise esim. seiniä niin huvin kuin 1800MHz. Sitten toki modeemi kuulee tukiaseman, kun lähettää useamman kymmenen watin teholla, mutta tukari ei kuule modeemiasi (lähetysteho on murto-osa). Siitä syntyy tietenkin packet lossia kun ei lähtevä liikenne menee perille.

Hei. Lukitus oli vain väliaikainen apu, ongelmat ovat palanneet. Alueellani näemmä on vain 1800 ja 800mz taajuudet valittavana, kummatkin pirkkaa tällä hetkellä. Hauskaa kun alkaa reistailemaan heti kun maksoin liittymän laskun :]

Luurina toimii Oneplus one.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

@kayttajax@  kirjoitti:

Hei. Lukitus oli vain väliaikainen apu, ongelmat ovat palanneet. Alueellani näemmä on vain 1800 ja 800mz taajuudet valittavana, kummatkin pirkkaa tällä hetkellä. Hauskaa kun alkaa reistailemaan heti kun maksoin liittymän laskun :]

Luurina toimii Oneplus one.


Hei, aina tosiaan taajuuslukituksesta ei ole pysyvää apua tai apua ollenkaan. Suosittelisin seuraavana testaamaan toimiiko puhelimessa reitittimen simkortti yhtään sen paremmin. Tuolla testillä saataisiin ongelmaa rajattua varmuudella joko reitittimeen tai verkkoon. Ota myös kellonaikoja ylös milloin yhteys toimii huonosti, niitä tarvitaan mahdollisen häiriöilmoituksen tutkimisen yhteydessä.

Vastaa