parannusta mobiili nettiin

  • 9 January 2016
  • 3 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

onko parannusta mobiili nettiin luvassa rovaniemen maalaiskuntaan kuuluvassa sonka kylässä ja riekonlento hoitokotissa kysyn koska välillä 4g verkot toimii ja välillä ei sillonko on kova pakkanen yleensä toimii useammin täällä 4g verkot ja kun ei ole pakkasta toimii vain hspa+ voisitteko kertoa mistä tämä johtuu pitäisikö sään vaikuttaa liittymän nopeuteen ja jos ei miten selitätte että pakkasella toimii 4g verkkona ja ei pakkasella hspa+ verkkona vaikuttaako selkeä taivas kun pakkasella taivas on monesti selkeä onko se siis syypää siihen että pakkasella toimii monesti 4g verkko ja taas kun ei ole pakkasta niin vain hspa+ verkko


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei tero812!  3G- ja 4G- verkkoja laajennetaan ja rakennetaan jatkuvasti. Rovaniemelle on rakennettu yhteisverkkoa, jonka tavoitteena on parempi kuuluvuusalue mobiililaajakaistalle ja puheluille. Kyllä sääkin vaikuttaa mobiililaajakaistan toimintaan esim. lumi-tai vesisateella kuuluvuus heikkenee ja vastaavasti pakkasella kuuluvuus voimistuu. HSDPA-verkon nopeuteen vaikuttavat muun muassa sää, verkossa olevat samanaikaiset käyttäjät, esteet käyttöpaikan ja tukiaseman välillä, puhelimen tai nettitikun ominaisuudet sekä esimerkiksi talon rakenne unohtamatta sitä että puhe on aina dataa edellä tukiasemissa. Samat asiat vaikuttavat aikalailla LTE- verkossakin.

Kunniamerkki +10

Olikohan sieltä saman alueen verkon toiminnasta ja ongelmista kyselty aivan hiljattain.

Katseleppa muutamia otsikoita taaksepäin niin eiköhän ne keskustelut löydy.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

 Rovaniemen alueelle on rakennettu aika lailla kokonaisvaltaisesti kattava verkko Suomen Yhteisverkkojen toimesta. On alueita, missä on ollut haasteita saada verkko toimimaan esim. maaston muotojen takia.

 

Mainitsemasi Sonka -kylän Riekonlento -hoitokodin lähellä on parikin tukiasemaa, mutta suuntaukset eivät yllä perille asti haasteellisten maastonmuotojenkin takia (Riekonlento on Pölkkyvaaran takana, mikä estää signaalin tulemisen suoraan ko.paikkaan).  Toivoisin sinun olevan yhteydessä tekniseen asiakaspalveluumme tarvittaessa vielä aiheesta.

Vastaa