Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64912
Kirjoituksia 176518

4G ja Huawei B593S-22 ongelmatHighlighted

4G ja Huawei B593S-22 ongelmat

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

4G ja Huawei B593S-22 ongelmat

1/5

Hei!

 

Osaisiko joku guru auttaa, Soneran avut rajoittuvat ala-asteen tasolle.

 

Tämä Huawein modeemi pistetty entisen laajakaistamodeemin tilalle hyllyllä. Yhteys Sonyn televisioon ja sen Netflixiin toimii max. 10min, sit katkeaa verkkoyhteys. Apple TV, sama homma ja yhteys katkeaa. Airplay pätkii vajaan minuutin sykleissä. PS4 signaali viiden metrin päässä modeemista, vahvuus 50% ja jostain syystä samanlaisen modeemin ja liittymän omistajan kanssa puheyhteys pleikkarin kautta toimii minuutteja, kunnes puuroutuu ja katkeaa.

Kentät ovat modeemissa täysillä koko ajan ja nopeudet n.50 megaa sisään koko ajan.

Onko WLAN yksinkertaisesti niin surkea tässä vehkeessä vai mikä sen aiheuttaa? Ongelmat ovat aika spesifejä.

On koitettu antenniasetuksia, "Taiwan-asetusta" wlanin vahvistukseksi, porttien aukaisuja millä ei ole mitään efektiä. En osaa enää koittaa mitään, suora johdotus on mahdottomuus, eikä voi ollakaan ratkaisu.

 

Käytännössä asun keskustassa mastojen vieressä ilman toimivaa nettiyhteyttä 🙂 Aika säälittävää.

Vastaa
0 tykkäystä
4 vastausta
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 4 418 kpl

2/5

WLAN ei yleensä ole kovin luetettava, suosittelen ehdottomasti kaapelointia jos vain mahdollista. 

 

Voit kokeilla vaihtaa langattoman verkon kanavaa... Suosittelen skannaamaan langaton verkkoa, sillä mahdollisesti se voi olla ruuhkainen. Itselläni tälläinen ongelma on 2.4Ghz taajuudella. 

 

Androidille  app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en

 

5Ghz taajuus ei ole niin ruuhkainen mutta vaatii tuen langattomalta tukiasemalta ja päätelaitteelta.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 326 kpl

3/5

 

B593:n kanssa yritin tuossa eilen katsella soneraviihde.fi sivuilta sarjoja ja eipä suostuneet toistumaan.

Täydet kentät 4G:ssä ja nopeudet pyöri latausnopeuden suhteen siellä 70-80Mbps lukemissa.

Wlanin kautta kokeilin ja samalla koneella suostui videot näkymään ihan ok toisen wlanin kautta joka on kiinteän verkon perässä (kaapelin kautta).

 

Pitääkin sitten vielä tuossa kokeilla että kytken koneen kaapelilla tuohon huaweihin, ennenkuin kannan sen takaisin töihin.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 326 kpl

4/5

Johtuikin sitten purkin palomuuri-asetuksista

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

5/5

Olen koittanut palomuurin eri asetuksilla, ei apua. Olen puhkonut portit, olen pistänyt DMZ, toinen wlan routeri kaveriksi, ei mistään apua. WLAN on ihan sysipaska ja jostain syystä Sonyn vehkeiden kanssa, vaikka ollaan metrin päässä. Minut pelasti powerline adapteri, kalliiksi tulee vain tällainen veivuu. Edelleen HBO Nordic ei toimi suoraan piuhalla eikä Airplayn kautta, pätkii noin 30 sek välein. En tiedä. Jätkät lentää kuuhun raketeilla, mutta nettiä ei vieläkään toimimaan virheettömästi maailmassa.

 

Isompana ongelmana on edelleen toisen kaverin samanlainen konfiguraatio. Pleikkarilla muut jäsenet kuulemme toisiamme keskeytyksettä, mutta tämän saman paketin omistajan kanssa puhe puuroutuu sekunneissa ja valittaa NAT ongelmista. Tämä taas päätyy ajatusmaailmassa Sonyyn ja sen verran spesifihomma, että tosi vaikea löytää apua ja infoa... Ei minun keinoilla ainakaan asiaa ratkaista. Todella mystistä ja pilaa pleikkarinkin ominaisuudet. Joku tösi nörtti tarvittais. Sony ja 4G, jotenkin nämä ei istu toisiinsa. Laajakaistalla puhe toimi täysin.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.