Äänenvoimakkuuden säätäminen ei onnistu

  • 14 May 2016
  • 2 kommenttia
  • 145 katselukertaa

Hei. Olenko ainoa jolla ei onnistu C More First HD kanavan äänenvoimakkuuden säätäminen? Huutaa kuin heikkopää ja ainoastaan sillon äänen taso muuttuu kun laitan voimakkuuden täysin nollaan. Jos haluan ääntä pienemmälle niin pitää ottaa kotiteatterin kapula käteen ja siitä pienentää. Ihmeellistä 😮. Toinen kanava josta huomasin saman aikoinaan kun MIX M paketissani oli History Channel HD valittuna, siitäkään ei voinut volumea säätää soneran boksin omalla kaukolla. Muut kanavat tosiaan toimii hyvin ja ilman ongelmia tuon suhteen.

 

Edit: H2HD taisi olla sama ongelma.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Taitaa olla niin, että Soneran digiboksi ei pysty esisäätämään monikanavaääntä. Niinpä kanavilla, joilla on stereoääni, esisäätö digiboksista onnistuu, mutta monikanavaääntä käyttävillä kanavilla ei.

 

Mikäli tykkäät monikanavaäänestä, asialle ei oikeastaan voi tehdä mitään. Säädä digiboksin esisäätö maksimiinsa ja säädä jatkossa äänenvoimakkuus aina kotiteatterivahvistimesta. Tarvittaessa hanki vapaasti ohjelmoitava kaukosäädin, jolloin saat samalla kapulalla lähetettyä kanavanvaihtokomennot digiboksille ja äänensäädöt kotiteatterivahvistimelle.

 

Jos pelkkä stereoääni riittää, etsi digiboksin asetuksista äänilähdön tyyppi ja vaihda Dolby digital, multichannel, mpeg tjms. tilalle PCM tai stereo.

Olit ihan ja täysin oikeassa 🙂. Vaihdoin digiboksin asetuksista äänen stereoksi ja nyt pystyn normaalisti säätämään ääntä joka kanavalla ja annan kotiteatterin hoitaa monikanavaäänet. Kiitos erittäin paljon!

Vastaa