Arris VIP5305 digiboksin A/V-lähtö ei toimi

  • 28 March 2022
  • 2 kommenttia
  • 33 katselukertaa

Käyttöohjeen mukaan boksissa on A/V lähtö "CVBS in 3,5mm TRRS- analoginen audio ja videoulostulo". Kokeilin komposiitti kaapelilla jonka liittimen kärjessä on videosignaali seuravana vasen ääni ja seuraavana oikea äänisignaali ja seuraavana maa. ei kuulunut kuin vasen ääni, oikeasta ei ääntä eikä kuvaa. Videosignaalista ei kuvaa vain heikkoja vaaleita poikkijuovia jotka heiluivat äänenvoimakkuuden vaihtelun mukana. Kytkin signaalit TV: komposiittituloon josta VHS nauhurin kuva ja äänet toimii, myös digiboksin HDMI kuva näkyy TV:ssä Mikä on lähtöliittimen kytkentä ? Onko lähtösignaali komposiittivideo ja L/R ääni ? vai jokin toinen ? Komposiittijohdoissa on ilmeisesti eri kytkentöjä tässä liittimessä. Onko joku saanut toimimaan?


Telian myynnistä ei saa tätä liitosjohtoa, kysyin sitä.


Onnistuuko  boksin HDMI lähdön jako komposiittisignaaliksi VHS nauhurille? TV:n kautta ei onnistu, vain analogitulot menee nauhurille.


 


Edit HannaMarikaL: Korjattu hieman otsikkoa


2 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

Moikka @Ramblig ja tervetuloa Telia yhteisöön keskustelemaan! Kiitos kinkkisestä kysymyksestä. Heti ei tähän nyt vastausta löytynyt kuin apteekin hyllyltä mutta tutkin tilannetta ja palaan asiaan mahdollisimman pian.

Hei @AnneAn . Onnistuin saamaan kuvan ja äänet A/V lähdöstä, kun tinailin komposiittikaapelin minijak-liittimen piuhat eri järjestykseen ja piti vielä ottaa pois HDMI kaapeli boksista. Kuvan laatu on kuitenkin huonompi kun se tulee TV:n komposiittiliitäntään, verrattuna HDMI kaapelin ja TV:n HDMI liitännän kautta. Siksi boksin  HDMI lähdön jako Televisioon HDMI signaalina ja komposiittisignaalina olisi tarpeen.


Minijak-liittimen kytkentä kärjestä päin on L R V M, siis vasenääni, oikeaääni, video ja maa. L/R järjestys ei ole varma, kun tv:ssä monotulo L liitännästä, R liitäntä ei kytketty.


Komposiittikaapelia on saatavilla tällä kytkennällä. En muista mikä nettikauppa, katsoin monesta eri kytkentöjä...


 


Edit HannaMarikaL: lisätty tägäys

Vastaa