BBC Brit ja Earth kanavilla ei suomenkielistä tekstitystä


BBC Britin ja Earthin suomenkieliset tekstitykset ovat kadonneet kokonaan tässä kevään aikana. Tarjolla näyttäisi olevan pelkät ruotsinkieliset tekstit. Onko vika BBC:llä vai Telialla? 


6 kommenttia

Tarkistin asian Telia TV:n digiboksilla, ja ainakin osassa BBC Britin ohjelmista on myös suomenkielinen tekstitys. BBC Earthilla ei valinnaksi tosiaan onnistu kuin ruotsi. Selvitän vielä, mikä tuossa on tilanne.

Kaikissa britin ohjelmissa on suomenkieliset teksitykset.Earthin ohjelmissa taas ei ole ollenkaan suomenkielisiä tekstityksiä.Sama juttu viasat naturella.Discovery world/science kanavissa osassa ohjelmista on suomenkieliset tektitykset ja osassa taas ei.Brit/Earth kanavat lähettävät sitten ainoastaan DD 5.1 ääntä.Discovery(Discovery hd on eri kanava kuin normaali discovery,siinäkin on suomenkieliset tekstit kaikissa ohjelmissa)/Natgeo/history/h2/viasat history/viasat explorer kanavilla kaikissa ohjelmissa on suomenkieliset tekstit.

Testasin juuri äsken Britin puolella, ja siellä tosiaan näyttää, että tekstitysvaihtoehtona olisi myös suomi, mutta tekstystä ei kyllä tule. Ruotsin kun valitsee, niin ruotsinkieliset tekstitykset näkyvät ihan normaalisti. Joskus pääsiäisen aikoihin vielä tuli suomenkieliset tekstit esim. QI:ssä ja Top Gearissa samoilla valinnoilla.

 

Laitteena on Samsungin 3-4v vanha Smart TV ilman erillisiä digibokseja. Muilla kanavilla tuntuu toimivan ihan OK, History HD, Nat Geo Wild HD ja Animal Planet HD kaikki näkyvät suomenkielisillä teksteillä.

Kyllä itselläni näkyy tekstit brit kanavalla kaapelitv:ssä.

No jo on kumma. Ei mulla vaan, vaikka kuinka ränklään asetuksia ja vaihtelen tekstityksiä. Ruotsi tulee samantien näkyviin, mutta suomea vaan ei, vaikka valittavissa onkin.


@jutski kirjoitti:

No jo on kumma. Ei mulla vaan, vaikka kuinka ränklään asetuksia ja vaihtelen tekstityksiä. Ruotsi tulee samantien näkyviin, mutta suomea vaan ei, vaikka valittavissa onkin.


Kummallista tosiaan. Kokeile tehdä vielä tehdasasetusten palautus ja kanavahaku uusiksi, ja jos on toista digiboksia/TV:tä niin kokeilla siinäkin. Jos suomenkielistä tekstitystä ei vaan tule, niin jätä häiriöilmoitus vaikkapa tätä kautta.

Vastaa