C More maksukanavana

  • 14 November 2021
  • 8 kommenttia
  • 22 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

En ymmärrä että miksi vieläkin koitetaan myydä maksukanavia kun ootte varmasti nähny kehityksen että TV:tä katsoo erittäin pieni määrä ja moni katsoo sisällön suoratoistopalvelun kautta. 

 

Miksi ette vaan tee luin Sanoma teki fiksusti että he lopetti maksukanavat ja siirsi sisällön Ruutu palveluun?

 

MTV on tehnyt tappiota vuodesta 2012 alkaen tappiota syystä että ostettiin kalliita urheiluoikeuksia ja ne laitettiin maksukanaville mutta moni ei tilannut niin sen takia ne on ollu talousvaikeuksissa ja on edelleen. Ainut pelastus olisi lopettaa maksukanavat ja keskittyä C More suoratoistopalvelun kehittämiseen kun siellä sitä kilpailua on. Tuntuu että C More on jäänyt jälkeen kilpailussa. Jos paukut käytettäisiin vain suoratoistoon niin sitten se voi olla paremmin kilpailukykyisempi.


8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Tarpeita ja käyttäjiä on erilaisia, ja vaikka suoratoistopalveluiden tilaajat ovatkin selkeästi nousussa, on kuitenkin paljon sellaisia jotka haluavat syystä tai toisesta katsoa ohjelmia nimenomaan kanavapaketin kautta. Jos Telia TV digiboksi löytyy valmiiksi telkkarin kyljestä, onhan se silloin kätevää tilata paketti suoraan siihen. Tai kaapeli-TV -asiakkaat eivät välttämättä halua kaikki ottaa suoratoistoa käyttöön ainoaksi palveluksi, vaan haluavat katsoa ohjelmia telkkariin liitetyltä kaapelikortilta, johon löytyy erilaisia kanavapaketteja tarjolle. C More -palvelua kehitetään koko ajan ja vaikka kanavapaketit olisivatkin valikoimassa, ei se estä suoratoiston kehittämistä. Omasta mielestäni on vain hyvä että erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Kerrotko tarkemmin miksi olet tuota mieltä että C More on jäänyt kilpailussa jälkeen? 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

Jos vertaa kansainvälisiin kilpailijoihin niin sisältö on parempaa ja kiinnostavampaa kuin C More. Ja toki ymmärrän että se johtuu siitä, että kansainvälisil on enemmän rahaa niin niillä on varaa ostaa sarjojen oikeuksia ja tuottaa itsee sisältöä mutta luulisi että Teliakin pystyisi tekee samoin kun nekin tekee aika paljon rahaa.

 

Disney sulki useita TV kanavia useassa maassa koska niissä maissa aloitti niiden suoratoistopalvelu Disney+ niin Disneykin on tajunnut että TV alkaa olemaan jo vanha juttu.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@Antsa92  kirjoitti:

Jos vertaa kansainvälisiin kilpailijoihin niin sisältö on parempaa ja kiinnostavampaa kuin C More. Ja toki ymmärrän että se johtuu siitä, että kansainvälisil on enemmän rahaa niin niillä on varaa ostaa sarjojen oikeuksia ja tuottaa itsee sisältöä mutta luulisi että Teliakin pystyisi tekee samoin kun nekin tekee aika paljon rahaa.


 


Disney sulki useita TV kanavia useassa maassa koska niissä maissa aloitti niiden suoratoistopalvelu Disney+ niin Disneykin on tajunnut että TV alkaa olemaan jo vanha juttu.




Jokaisessa suoratoistopalvelussa toki on erilaista sisältöä saatavilla. C Morelta löytyy paljon mm. pohjoismaisia sarjoja ja leffoja. Sen lisäksi siellä on myös TV:n suosikkiohjelmia, eli kattavasta paketista on kyse. Onneksi kuitenkin on valinnanvaraa ja eri suoratoistoista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

@Antsa92  kirjoitti:

En ymmärrä että miksi vieläkin koitetaan myydä maksukanavia kun ootte varmasti nähny kehityksen että TV:tä katsoo erittäin pieni määrä ja moni katsoo sisällön suoratoistopalvelun kautta. 


Niin kauan kun keskiverto suomalaiskotien nettiyhteydet perustuvat johonkin kämäseen mobiililaajakaistaan niin ei kannata haaveilla että perinteinen TV jäisi kokonaan pois. Monessa paikkaa ei katsella juuri mitään suoratoistoja kelvottomien nettiyhteyksien takia, tai sitten katsellaan keskellä yötä kun yritetään saada edes vähän kaistaa yhteydestä joka on jaettu satojen asiakkaiden kesken. Tähän ei auta edes 5G.

 

Sitten on myös laatukysymys. Esimerkiksi Cmoren suoratoisto on tekniseltä laadultaan keltovonta kuraa ja optimoitu nimenomaan edellä kuvaamilleni surkeille nettiyhteyksille. Esimerkiksi MTV3:n ohjelmat saa huomattavasti paremmalla laadulla antennin tai satelliittiverkon kautta kuin mitä sen saa netistä. Ja vika on nimenomaan palvelussa, asia käytiin läpi palauteviestien kautta ja paljastui että kuva on vain 720p, leffat tulee väärällä kuvanopeusella 25fps ja ääni on niin pakattua että siinä on karseat artifaktit kotiteatterisysteemin kautta. Siksi esim. meillä kaikki sisältö pyritään ensi sijaisesti tallentamaan antenni/satelliittiverkkojen kautta ja näitä tallenteita voidaan sitten katsella/striimata miten halutaan vaikka useampi käyttäjä yhtä aikaa. Vasta, jos koko tallennus on unohdettu eikä tule uusintaa niin voi  hätätapauksessa kiduttaa itseään esim MTV3 palvelun kautta ja katsoa sieltä. Cmoren itse asiassa peruin jo, vedoten striimauksen kelvottomaan "puhelinlaatuun".

 

Ainakin Netflix ja HBOmax tarjoavat melko kelvollista laatua, kuvaa löyty 4K/HDR kuvaa ja Dolby Atmos -ääniraitaa. Mutta näillähän ei perinteisiä TV-kanavia olekaan lainkaan.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

^ Jep ja noiki on syitä miksi suomalaiset suoratoistopalvelut ei pärjää kansainvälisiä vastaan. Kansainvälisillä on paljon enemmän rahaa kehittää palvelua ja ostaa parempaa sisältöä kuin suomalainen. Tämä takia itse suosin juuri näitä kansainvälisiä suoratoistopalveluita. Ja C More on kalliimpi kuin noin kansainväliset firmat niin ei siinäkään pärjää kilpailijoille.

 

HBO teki tosi ison parannuksen kun HBO Max korvasi HBO Nordic palvelun. Käyttöliittymä ja laatu parani tosi paljon kun ne tarjoaa 4K/HDR kuvaa ja Dolby Atmos -ääniraitaa kuten sanoitkin.

 

C Moreen pitäisi noi samat saada jos se ei halua putoa kilpailusta.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Juu, Cmore täysillä oikeuksilla 34,95€/kk!! Sillä hinnalla pääsee katsomaan oikein 720p laatuista kuvaa kämäisellä ylipakatulla stereoäänellä. Kun mulla oli se 3kk kokeilujakso niin jossain kohtaa tytär halusi katsella sieltä salkkareita ja laitoin kotiteatteriin pyörimän 100" kuvalla ja äänimodena taisi olla Dolby Surround tai DTS Neural X eli 2 kanavaa sisään ja 12 ulos... Heti alkuteksteissä näki miten "pykäläinen" kuvanlaatu oli, ei läheskään samaa mitä antennitv:n kautta. Sitten alettiin ihmetellä kun taka- ja yläkaiuttimista kuului ihan outoja ääniä jotka eivät kuulu sarjaan - selvitettyäni asiaa tuli ilmi että kyse olikin pakkausartifakteista. Sellaisia ihme pulpahduksia eli ns. "koiran oksennusta". Selviteltyäni asiaa asiakaspalvelun kautta selvisi että Cmoren ääni on pakattu vain 96 kbit/s (!!) bittivirralle joka ei riitä edes laadukkaaseen monotoistoon! Kuulemma osassa ohjelmia on jopa 128 kbit/s ääniraita! Voi ihmetys sentään...

 

Ja tästä jotkut maksaa melkein 35 €/kk.. Sanoisin että tällainen on mahdollista vain suomessa, missä kansa on taantunut käyttämään puhelinta TV:n korvikkeena, joten pitäähän palvelutkin sitten olla tekniseltä laaduttomuudeltaan puhelintasolla. Samahan se on nettiyhteyksissä, valokuituverkkoja ei kehitetä tosissaan, sensijaan joka tuutissa tyrkytetään teknisesti paljon heikompaa 5G:tä. Sitten vielä valehdellaan kuinka suomi on mukamas edelläkävijä  nettiyhteyksissä - hah!  Tekniikan taantumuksessa ollaan kyllä edelläkävijöitä - olisi kykyä olla paljon parempiakin mutta kun ei viitsitä...

Onneksi AppleTV, Netflix ja HBOmax ainakin tarjoaa laatua ja jopa alle vitosella /kk. Just toissa iltana tuli katsottua Godzilla vs Kong, toimi alusta loppuun täysin häiriöittä. Eilen katsoin AppleTV:stä Tom Hanksin Finchin, sekin 4K HDR Dolby Atmos. Finchin katsomisesta kirjaantui reitittimelle 22 GB edestä datasiirtoa, josta laskeskelin keskimääräiseksi bittivirraksi noin 25 Mbit/s. Pitäisi mitata jossain välissä myös HBOmaxin vastaava kun tulee katsottua jotain pidempää.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

@SINAD Kyl kyl. Ironista on myös tämä juuri julkaistu juttu että C More on Netflixin jälkeen toiseksi suosituin suoratoistopalvelu. Täytyy sanoa että se taitaa mennä ihmisten tietämättömyyden piikkiin kun ihmiset tilaa C Morea ja maksaa sen kalliin hinnan.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000008428134.html

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

@Antsa92  kirjoitti:

Kyl kyl. Ironista on myös tämä juuri julkaistu juttu että C More on Netflixin jälkeen toiseksi suosituin suoratoistopalvelu. Täytyy sanoa että se taitaa mennä ihmisten tietämättömyyden piikkiin kun ihmiset tilaa C Morea ja maksaa sen kalliin hinnan.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000008428134.html


Lieneekö syynä urheilu? Veikkaisin että valtaosa penkkiurheilijoista ei paljoa laadusta perusta vaikkakin silläkin on merkitystä myös urheilussa. Esimerkiksi jääkiekko kunnon kuvanlaadulla ajettuna vaikka 100-tuumaisena kankaalle on ihan hieno kokemus. Näkee jopa tarkasti missä kiekko menee... 🙂> Futistakin olen nähnyt välitettävän jopa 4K laadulla jossain ja siinä sama juttu kun on iso kenttä ja pienet pelaajat, kyllä se toimii... 🙂>

 

Se huono puoli näissä tutkimuksissa on että noilla tuloksilla Cmore ei kehitä mitään ainakaan laatuasioissa, koska kelpaa hyvin näinkin. Vähän samanlainen sudenkuoppa kuin suomalaisten nettiyhteyksien jälkeenjääneisyys. Kuitu ei yleisty koska suurin osa on ihan tyytyväinen kämäiseen mobiililaajakaistaan kodin ainoana nettinä. Tämä pitää kuituliittymien hinnat niin korkeina ettei kaikilla ole niihin varaa vaikka ymmärtäisikin tarvitsevansa sellaisen.

Vastaa