Ethernet kaapelin jako

  • 29 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 322 katselukertaa

Mulla tulee eteisestä cat5 piuha Soneran viihteen digiboksille. Televisiossa on SMART-tv, sen sovellukset toimivat WLANin kautta. Se pätkii ajoittain, joten onko tota yhtä kaapelia hyödynnettävissä sekä digiboxille sekä SMART-tv:lle? Saako piuhan päähän jotain jakorasiaa tms?

 X


6 kommenttia

KVG auttoi, onko siis kytkin ratkaisu? Tommonen kaaplein päähän , josta jako televisiolle ja digiboksille? http://www.verkkokauppa.com/fi/product/11407/dnfhj/DLinkGO-GO-SW-5E-5-porttinen-kytkin

 

Pelittääkö?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kytkimellä voit laajentaa verkkoa niin kuin jatkojohdolla saat lisää pistorasioita... Melkein samalla tavalla tavalla.

 

Eli kyllä, tolla voit laajentaa kotiverkkoasi ja yhdistää siihen ethernet kaapelin joka tulee eteisestä ja muista liittimistä jatkat haluamallasi laitteille.

Kunniamerkki +10

Jaaha..

Mitenkähän tuossa käy, kun ethernetin jakaa siitä samasta reitittimen portista niin viihdeboksille kuin televisiollekin. Onnistuukohan tuossa käytännössä saada toimivaa. 

Siinähän tulee kaksi aivan erityyppistä päätelaitetta samaan porttiin reitittimestä: IPTV ja "tavallinen" internetliitäntä.

 

Mutta...kertokaa onnistuuko, itse epäilen ettei viihdeboksi ala toimimaan kunnolla.

Itselläni on viihdeboksi omalla kaapelilla suoraan reitittimessä ja toinen kaapeli reitittimestä tulee kytkimelle tv:n taakse, josta jaetaan sitten viihde-elektroniikalle nettiyhteys.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kyllä se toimii... Koska kytkin ei vaikuta liikenteeseen mitenkään tapaa. Miten niin Motorolan IPTV boksi on erilainen kuin tietokone...

 

Motorolan IPTV boksi käyttää VLAN 252 ja VLAN 1 verkkoliikenteeseen. VLAN 252 siis IPTV ja VLAN 1 normaali verkkoliikenteeseen, esimerkiksi tallennukset tulevat tästä. Tässä siis menee normaali verkkoliikenne.

 

Reititin, tai miksi kutsutaankin, on enemmänkin monitoimilaite jossa sisälle on rakennettu WLAN tukiasema, reititin, kytkin ja pieni palvelinkin (tiedostojen jako). Joten ei se erillinen kytkin mitenkään vaikuta verkkoosi toimivuuteen. 

 

PS. Minulla toimii loistavasti ja on samalla tavalla tehty ilman Soneran reitintä. Eli reititin + kytkimellä toimii...

Kunniamerkki +10

Hieno homma että toimii tuo jako.

 

En ole ollut vain varma, koska muutenkin on joskus ollut kaikenlaista hässäkkää näiden viihdeboksien kanssa. Lähinnä tietenkin koskenut tapauksia joissa reitittimenä ollut jokin muu kuin soneran lähettämä.

Käyttämällä soneran reititintä esim. inteno ei ole ongelmia. Siitä vain ajattelin että jotain "kytkyä" täytyy olla reititin vs viihdeboksi kesken ja josko välissä oleva kytkin voisi sitä sotkea.

Onneksi näin ei kuitenkaan ole.

 

Vahvistan. Kympin purkki väliin ja toimii ku junan huussi =)

Vastaa