Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64921
Kirjoituksia 176539

Eurosport HD:n heikentynyt kuvanlaatu kaapelissaHighlighted

Eurosport HD:n heikentynyt kuvanlaatu kaapelissa

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

Eurosport HD:n heikentynyt kuvanlaatu kaapelissa

1/3

Tour de Francea seuratessani otti silmään Eurosportin HD kanavien heikko kuvanlaatu. Liikkeessä kuva pehmenee, yksityiskohdat häviävät ja jopa näkyviä macro-blokkeja esiintyy, ilmiöitä jotka kielivät että bittivirta ei riitä sisällön esittämiseen laadukkaasti.

 

Tein testitallennuksia ja vertasin vanhempiin edellisen vuoden puolella tehtyihin tallennuksiin: vanhat tallennukset olivat keskimäärin +12 Mbit/s ja uudet vain 8 Mbit/s bittinopeudella. Kolmannes biteistä on siis heitetty mäkeen ja nopeudet ovat kohta Youtube-luokkaa. Lomitetulle 1080i50 kuvalle tuo 8 Mbit/s ei ole millään tasolla riittävää varsinkin kun sisältö on nopealiikkeistä urheilua ja olohuoneet täyttyvät 55 tuumaisista tarjoustelkkareista.

 

Onko tämä kuvanlaadun heikentäminen siis jatkuva trendi, samoin huin Hesellä burgerien pihvien pienentäminen?

Vastaa
0 tykkäystä
2 vastausta
Highlighted

Telialainen
Viestejä 348 kpl

2/3

Kyselin nuista laadunmuutoksista hieman kauempaa ja mitään muutoksia ei ole verkon osalta tai kanavatuottajan puolelta tehty. Syy voisi siis mahdollisesti johtua vikatilanteesta. Oletko huomannut samaa ongelmaa useammalla laitteella?

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 171 kpl

3/3

Sama huomio täällä, kun vertaa uutta ja vanhaa tallennetta Eurosport HD:llä ja juurikin tuossa RedFiven ilmoittamassa suhteessa.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.