Formulat vai ralli?

  • 18 January 2022
  • 5 kommenttia
  • 17 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10328 kommenttia

Olen formulamiehiä, jo Häkkisen ajoista lähtien. Sitten tuli Kimi. Oli ja on se vaan äijä. Nyt Kimi on poissa, Valtteri vaihtaa Alfalle. Periaatteessa formuloissa ei ole enää minua kiinnostavaa kuskia, tai no Maxia kiinnostaa seurata että miten otteet muuttuvat nyt, kun hän voitti (ensimmäisen) tittelin. Mutta formuloissa kiinnostaa toki autot ja tekninen kehitys sekä sääntöjen muuttuminen. Muuttuvatko voimasuhteet, tuleeko ohittaminen helpommaksi ja niin edelleen. Autot ainakin näyttävät todella hienoilta, mitä erilaisia promokuvia on näkynyt netissä.


 


Rallin mm-sarja alkaa 20.1. Monte Carlon rallilla. Rallissa kiinnostaa nuori Rovanperä, mihin kaikkeen hän pystyy. Hän on kyllä osoittanut nopeutensa ja nuori kaveri kehittyy edelleen. Myös rallissa autot uudistuvat tälle kaudelle, uudet autot ovat Rally1-luokan hybridejä. Automiehenä myös tottakai ralli kiinnostaa, siis myös teknisestä näkökulmasta.


 


Kumpaa sarjaa sinä seuraat alkavalla kaudella, vai kenties molempia? Ketä kuskia tai tallia fanitat erityisesti? 


 


Muokkaus: Lisäsin Yhteisön etusivulle tästä myös äänestyksen, käyhän osallistumassa. Minä laitoin sinne että "Molemmat" 😎>


 



5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tulipa mieleeni kun asuin aikoinaan Oulussa ja Häkkinen ajoi silloin Mclarenilla niin hänen autoaan (tai ainakin ulkokuorta :D) pääsi näkemään paikallisessa mersuliikkeessä. Olihan se hieno ilmestys, matala ja leveä kuin mikä. En muista oliko ennen vai jälkeen tätä mutta Nokia kun alkoi sponssaamaan Tyrreliä niin heidän F1-autonsa oli kiikutettu Rotuaarille ihmisten ihmeteltäväksi. Pitihän se sitäkin käydä katsomassa. Minun pitkäikäinen haave on käydä joskus katsomassa F1 gp, periaatteessa ihan sama missä, kunhan vain pääsisi joskus paikan päälle. Katsomaan autoja (sen mitä nyt niitä livenä sitten näkee) ja aistimaan sitä atmosfääriä mitä formuloiden ympärillä onkaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

MM-ralli kausi 2022 starttasi tosiaan eilen. Seurasin ekan etapin ajan lähetystä. Ford Puma on omaan silmään parhaimman näköinen auto näistä uusista, vaikka en kyllä mikään Ford-fani olekaan. Jotenkin kaikki autot ovat pieniä, näyttävät ihan "pikkuautoilta". Kuvassa näkyi aina joskus grafiikkaa/animaatiota, joka yritti havainnollistaa milloin ollaan kaasulla ja milloin jarrulla ja milloin käytetään sähkön tuomaa boostia. Ei siitä kyllä ottanut mitään selvää 🙂>


 


Oli hyvä kun Kalle ajoi ekan etapin ja häneltä kysyttiin, että miten hän otti huomioon nyt tämän uuden auton tuoman sähkön ja boostin, Kalle sanoi että ei mitenkään, hän vain ajoi 😁> Kertoo hyvin siitä, että kuskeilla on vielä totuttelemista uuteen autoon ja tekniikkaan. Hybriditekniikka vaatinee uudentyyppistä ajotapaa, milloin käyttää sähkön tuomaa boostia ja milloin ei, milloin lataa akun täyteen jotta siellä on boostia käytössä kun tarve vaatii, yms.


 


Kallelta pieni lipsahdus ekalla etapilla, en seurannut enää toista etappia että miten se meni. Hyvä avaus silti.


 


Sebastienit, Loeb erityisesti, on kyllä käsittämätön. Mies on monta vuotta tauolla ja heti tykittää kärkiaikoja. Täysin uudella autolla vielä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

En itse kerennyt seuraamaan rallia viikonlopun aikana enempää mutta tulokset toki katsoin ja täytyy sanoa, että yllätyin Loebin voitosta. Jostain vain tuli mielikuva, että voitto ei tullut kuitenkaan ihan vain ajamalla vaan että siellä oli muilla ongelmia? Niin tai näin, onhan tuo käsittämätön suoritus:



MTV Uutiset:
Loeb on ollut sivussa rallin MM-sarjasta lähes puolitoista vuotta, ja ajoi edellisen täyden MM-sarjansa kymmenen vuotta sitten.

Vaikea/mahdoton verrata mutta ajoihan Kimikin hyvin heti ensitesteistä alkaen kun hän palasi rallista takaisin formuloihin ja testasi Lotuksen autoa.


 


Mitä tulee etusivulla olevaan äänestykseen niin tässä vaiheessa tilanne näyttää tältä:


 



Formulat kiinnostaa myös ilman Kimiä 🙂> 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Jostain kumman syystä kumpikaan moottoriurheilun lajin seuraaminen ei sytytä. Joskus formuloja seurasin, kun tuli vapailta kanavilta. Rallia vielä vähemmän. Mieluummin pelaan jotain hyvää autopeliä 🙂> 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@AsiakasY  kirjoitti:

Jostain kumman syystä kumpikaan moottoriurheilun lajin seuraaminen ei sytytä. Joskus formuloja seurasin, kun tuli vapailta kanavilta. Rallia vielä vähemmän. Mieluummin pelaan jotain hyvää autopeliä 🙂> 




Voi vitsi, olis kyllä mukava pelata esim. Gran Turismoa tai jotain arcade rallia mutta nykyään ei tahdo aika riittää töiden ja lasten jälkeen, arki vie kaikki voimat 🙂> Toisaalta se olisi hyvä tapa "nollata" ja ottaa aikaa itselle.


 


Mitä pelejä sinä tykkäät pelata, silloin kun pelaat?

Vastaa