Kaapeli-TV:ssä osa HD-kanavista "nykii",. (Vanhemmat Sony HDTV:t)

  • 10 September 2018
  • 46 kommenttia
  • 547 katselukertaa

Terve.

Olen huomannut että HD kanavissa on tapahtunut jotain muutosta tämän vuoden puolella! En tiedä tarkkaan että milloin mutta tämä vika on pelkästään Telian verkossa havaittua.

Omistan muutaman vanhemman Sony merkkisen HDTV:n joissa muutama HD kanava pätkii/nykii, ei kuitenkaan sillälailla kuin perus ruutumallinen pixelöinti.

Kanavat 1,2,3,4 HD-laatusena toimii moitteetta..yle teema hd ja siitä eteenpäin pätkii. En muista nyt että pätkikö kaikki loput ilmaiset hd-kanavat mutta useampi niitä on!

Olen saanut tietooni että muillakin on samoja ongelmia. Toisen operaattorin verkossa tätä nykimistä/pätkimistä ei tapahdu, sen olen itse kokeillut. Ihan hirveesti ei tule itse kotona kanavia katseltua mutta onhan tämä nyt sen tason vika mikä täytyisi saada kuntoon. Ei voi vaan käskeä ostamaan uusia televisioita ehjien tilalle :)


46 kommenttia


@  kirjoitti:

Mullaki alko nykii jotku kanavat Telia kaapelilla , Dna kaapelilla toimi ? kumma juttu Sony KDL46w4000




Koskee tuo ongelma kaikkia kanavia vai esimerkiksi pelkkiä HD-kanavia?
Aiemmin täällä käydyssä keskustelussa tilanne oli että Sony ei ollut pitänyt vanhempien televisioiden Cable Ready HD-lisenssiä voimassa ja sen myötä valmistaja ei anna takuita että se täyttäisi nykypäivän vaatimukset. Muut kuin Sony eivät tuota pysty muuttamaan. 
Sama tilanne on tuon sinun mainitseman mallin kohdalla. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Täällä on Digitan antenniverkossa tullut vanhalla Sonyllä samaa viime aikoina vastaan. Ylen HD-kanavat nykineet, toimii muuten normaalisti, mutta pieni frameskip havaittavissa muutaman sekunnin välein. Välillä taas toimii ihan normaalisti, tuossakaan TV:ssä ei ole Antenna Ready HD -lisenssi voimassa.

Samaa havainnut. Vanha Samsung (2009) ja kaapeli-tv puolen mtv3 HD nykäisee kuvaa esim. silloin kun kuvakulma vaihtuu tai on nopeaa liikettä kuvassa. Ensimmäisen kerran huomasin putouksen live-lähetyksessä alkuvuodesta 2022. Kaikki muut kanavat toimii moitteetta ja hieman uudempi Samsung osaa näyttää mtv3 HD ilman ongelmia. Epäilen että TV:n kuvaprosessointi ei oikein pysy perässä ja sekoilee lomituksenpoiston kanssa. Oire näyttää samalta kuin top-field-first lomitettua kuvaa käsitellään bottom-field-first tyyppisenä - tai päinvastoin (tietokoneella joskus tuommoista säätänyt). Aikaisemminhan mtv3 HD oli 720p, mutta nykyään 1080i

Terve palstalaisille ja onneksi en ole yksin tämän kanssa, vaikka kuulemma Lappeenrannan kaapeliverkossa ei signaalitasoissa tms. ei tähän nykimisasiaan ole ilmeistä syytä tiedossa.


 


Murhe on ollut meilä  samankaltainen n. vuodenvaihteesta lähtien pelkästään MTV3 HD -kanavalla Lappeenrannan kaapelissa, erityisesti livelähetyksissä tai muuten uudemmissa ohjelmissa (Putous, Hei olen julkkis, MM-kisapelit, mainoskatkojen MTV:n omat loppuosiot), eli kuvassa tapahtuu nykimistä kuvaleikkausten kohdilla.


 


Pelkkään kiinteistökaapeloinnin ongelmaan en usko, kun nykiminen näkyy vain yhdellä kanavalla (MTV3 HD) ja se on omalla v.2010 Samsungilla esiintynyt kahdessa eri kiinteistössä ja anopin v. 2013 Philipsillä hänen kotonaan.. tämänpäiväinen jääkiekko oli katselukelvotonta, mutta nyt pyörivässä Harry Potter -elokuvassa ei ole nähtäviä ongelmia🤔> Joten tuollainen top/bottom field -kuvaprosessointi tuntuisi ihan järkevälle syylle, mutta miksi minun pitäisi tällaisia selvittää aikani kuluksi, jos Elisan verkossa (ja muilla kanavilla) sama laite soi ja kukkuu?


 


Olenko ainoa tätä ihmettelevä Lappeenrannassa?


 


Edit HannaMarikaL: Poistettu allekirjoitus

Sama vika itsellä Oulussa.

Vika pelkästään MTV3 HD-kanavalla, kaapelikortin kautta. Jatkunut suunnilleen tämän vuoden.

Mitä tälle voi tehdä? 

Moi, lisäys aiempaan että sijaintina

 Lappeenranta, eli ainakaan täällä emme ole yksin. Kuva tulee valokuituliittymän kautta ja joskus on kuitumuuntimen virtalähde pitänyt vaihtaa häiriöiden takia, mutta tällöin se on huomattavissa kaikilla kanavilla.

 

Yllättäen se eilinen nykiminen katosi siitä kiekkolähetyksestä hieman sen jälkeen kun olin valittanut. (Olikohan Suomen tekemä maali sitten laittanut bitit universumissa järjestykseen) Häiriön aikana TV diagnostiikkasivu näytti signaalin taso 100 ja bittivirheiden määrä 0.

 

 

 

 

Jostain syystä viimeisen 1-2 viikon aikana Maikkarin HD:n laatu on tippunut mahdottomaksi katsoa. Aiemmin HD-kanavan laatu on ollut hyvä ja pystynyt katsomaan ohjelmia, mutta nykyään kuva alkaa nykimään paikoittain.


Kaikki muut HD-kanavien kuvat ovat moitteettomia.


 


Edit HannaMarikaL: Yhdistetty olemassa olevaan saman aiheen ketjuun.

Onko kuvassa nykimistä erityisesti uudemmissa lähetyksissä? Kuulostaa harmillisen tutulle, eli löytänet kohtalotovereita tästä ketjusta:

https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-TV-keskustelut/Kaapeli-TV-ssa-osa-HD-kanavista-quot-nykii-quot-Vanhemmat-Sony/td-p/174255

No kyllähän tuo toinen ketju kuulostaa liiankin tutultu. Toki onneksi nyt ainakin toistaiseksi rajoittunut vain Maikkarin kanavaan, mutta pitääpäs seurata keskittyykö ainoastaan uusimpiin lähetyksiin.
Mielenkiintoista että ongelmat havaittu 2018 ja edelleenkään ei taida olla vielä korjausta?

Tässä nykii/ei nyi -tilanteessa on jotain vastaavaa ihmeellistä: USA-pelin alku ennen Mikael Granlundin maaliia oli järkyttävää nykimää, sen jälkeen tätä on voinut katsoa täysin normaalisti (ja kanavakin on edelleen sama mtv3 hd)😀> Toivottavasti en ole ainoa, jolla tilanne on parantunut-> ei voi olla yhden tv:n vika silloin.

Täälläkin kuvan nykiminen katosi ensimmäisen erän aikana. Jonkun aikaa koitin katsoa sd versiota, mutta oli se aika tympeää.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Ensimmäisenä tietenkin tulee mieleen onko signaalissa mahdollisesti jotain pielessä mikäli kuvassa on virheitä. C More Sport HD-kanavat ja MTV 3 HD-kanavan lähetys tapahtuu samassa kanavanipussa 20. Lähtökohtaisesti jos signaalissa on vikaa niin häiriön tulisi näkyä vähintään kaikilla saman nipun kanavilla. 


MTV 3 ja C More sport kanavien SD-version lähetys tapahtuu eri taajuudella eri kanavanipulla. 


 


Kannattaa tarkistaa antennikaapelin kiinnitys ja tarvittaessa kirjata häiriöilmoitusta Minun Telian kautta, jotta asentajaa saadaan paikalle laittamaan signaalitasot kuntoon. 


Operaattorina emme voi vaikuttaa siihen miten televisio käsittelee saamaansa signaalia ja miltä kuva laitteella näyttää, mutta voimme ja haluamme varmistaa, että kiinteistöön saapuva signaali on kunnossa. 

Kiitokset kommentista @KaPetri. Harmillisesti muut kanavanipun kanavat ovat salauksen/maksumuurin takana. Laitan viestiä tästä, mutta näin Yhteisön kautta yritän saada selville, että onko nykimisen syy ”ylempänä” kuin lähimmässä antennikaapelissa.


 


Pakko samalla todeta kosminen yhteys mm-kisoihin, että ennen Ruotsin maalia näytti vielä hyvälle, mutta nyt nykii taas, enkä tarkoita peliä😁>


 


 


Edit Se_Jesse: lisätty tägäys

Kunniamerkki +1

21.5.2022 Kouvolassa Telia kaapelitv ja Telian kaapelikortti, vain mtv3 hd kanavalla nykimistä. Suomi - USA näkyi ok. Osassa lähetyksiä ei ole nykimistä. Häiriö on alkanut jo talvella, ja on koko kevään jatkunut. TV on Samsung UE4040EH5005 noin 9v vanha. Muissa talouden telkkareissa (pienissä) ei ole samaa ongelmaa. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Olemme havainneet kuvanlaadullisia ongelmia MTV3 HD-kanavan lähetyksessä. Tutkinta ja korjaus ovat käynnistyneet. 

Kiitokset tästä, MM-kisojen loppupelejä oli paljon mukavampi seurata, eikä MTV3 ole enää pätkinyt😁>

...mutta nyt näyttää Nelonen nykivän samalla tavoin, ilmeisesti ainoana kanavana.. miten nämä menevät näin rikki, vai satunko katsomaan televisiota aina väärään aikaan?😁> Eli ihan mielenkiinnosta kysymys, että nykiikö Nelonen nyt muillakin?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@teahonen2  kirjoitti:

Kiitokset tästä, MM-kisojen loppupelejä oli paljon mukavampi seurata, eikä MTV3 ole enää pätkinyt😁>


...mutta nyt näyttää Nelonen nykivän samalla tavoin, ilmeisesti ainoana kanavana.. miten nämä menevät näin rikki, vai satunko katsomaan televisiota aina väärään aikaan?😁> Eli ihan mielenkiinnosta kysymys, että nykiikö Nelonen nyt muillakin?




Onko tätä Nelosen nykimistä tutkittu aiemmin? Tietoomme ei ole tullut tällaista häiriötä. Oletko missä päin Suomea ja onko tätä kestänyt pidempäänkin jo? 

Sijainti Lappeenranta, Nelosen nykiminen havaittu tällä viikolla/Juhannusvapaiden aikana. Vielä en ole kuitenkaan päässyt näkemään että onko sama ongelmaa muualla päin Lappeenrantaa, jolla voisi poissulkea telkkarin/lähikaapeleiden vikaantumisen vaikutusta: sen jälkeen vikailmoituksen tekeminen olisi asteen varmempaa.


Nykimisen oireet ovat aivan samat kuin yllä on kerrottu MTV3:n osalta MM-kisojen aikaan.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@teahonen2  kirjoitti:

Sijainti Lappeenranta, Nelosen nykiminen havaittu tällä viikolla/Juhannusvapaiden aikana. Vielä en ole kuitenkaan päässyt näkemään että onko sama ongelmaa muualla päin Lappeenrantaa, jolla voisi poissulkea telkkarin/lähikaapeleiden vikaantumisen vaikutusta: sen jälkeen vikailmoituksen tekeminen olisi asteen varmempaa.



Nykimisen oireet ovat aivan samat kuin yllä on kerrottu MTV3:n osalta MM-kisojen aikaan.




Alueelta ei ole tullut meille vastaavia ilmoituksia, joten kannattaa tosiaan tarkistaa kaapelit ja pistokkeet. Tee meille tosiaan sen jälkeen häiriöilmoitus, mikäli näyttää sille, että nykiminen jatkuu tarkistettuasi laitepuolen ensin. 

Helsingissä Telian kaapelitv:n MTV3 HD nykii edelleen heinäkuussa 2022. Vika ilmenee Samsungin vanhahkossa (vm. 2012) Blu-Ray soittimessa (BD-D8500N), jota käytän tallennukseen. Millään muulla kanavalla ei ole häiriötä.  Kuva välkkyy, räpsii ja nykii sekunnin murto-osan aina, kun ohjaaja leikkaa uuteen otokseen tai toiseen kameraan. Samoin nopeassa liikkeessä kuvassa on haamuja ja nopeaa nykimistä.  Ongelmaa ei kuitenkaan ole hiukan vanhemmassa vm. 2011 Panasonicin telkkarissa, joka on rinnalla kaapelissa. Eikä tosiaan häiriötä missään muussa kanavassa kuin MTV3, tosin minulla on vain ilmaiskanavat, joten en voi kokeilla muita saman 410 MHz kanavanipun kanavia. Signaalin voimakkuus on 100, laatu 100, bittivirheet 0.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Nykimisongelmat viittaavat minun mielestä siihen, että kanavan kuvanlaatua on nostettu, jonka takia vanhemmissa laitteissa ei riitä potku tasaiseen toistamiseen.

Vastaa