Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Rontta59
Uusi keskustelija
 • 5 custom-general.kudos
 • 8 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Kuvan pikselöityminen Telia TV:ssä

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Minulla on myös tuo yhdistelmä, eli Telia Tv, Arris Vip 4302 W ja Technicolor TG 799. Kaikki on toiminut näiden laitteiden kanssa ihan hyvin melkein vuoden, mutta nyt tuli ongelmia. Noin kaksi viikkoa sitten netti meni poikki jostain syystä, jota en tiedä. Katkos kesti 2 - 3 tuntia ja itsellä nuo em. laitteet käynnistyvät kuin vanha matkaan väsynyt diesel. Ja tämän nettikatkoksen jälkeen TV:n kuva on pikselöitynyt siihen malliin, että nyt alkaa hermo olemaan koetuksella. Onneksi en enää ole urheiluhullu, mutta mukavahan se olisi aina välillä katsoa, miten suomalaiset pärjää.

Olen resetoinut reitittimen 3 kertaa, resetoinut digiboxin 4 kertaa, vaihtanut HDMI-kaapelin kaksi kertaa, mitannut netin nopeutta vaikka huru mycket jne., eikä mikään ole auttanut. Digiboxin kautta ei lähetyksiä eikä tallenteita parane katsoa, koska jossain vaiheessa verenpaine nousee vaaralliselle tasolle. Tuo netin nopeus muuten on jostain syystä muuttunut. Kun tuo reititin ja netti saattiin tässä kerrostalossa vihdoin auki vuosi sitten, nopeus oli yli 90 megaa ethernetkaapelilla mitattuna. Nyt samalla tavalla mitattuna nopeus nousee juuri ja juuri yli 60:n megan.

Digiboxi on yhditetty reitittimeen sähköverkkoa hyväksi käytävien adaptereiden kanssa ja se tietysti voi jotain ongemia aiheuttaa tiedonsiirrossa. Mutta miksi nyt, kun koko ajan on toiminut kuin junan vessa. Mittasin myöskin kannettavalla tuon sähköverkon yli kulkevan netin nopeuden ja tulos oli lähelle 40 megan latausnopeus. Ja siltikin tv:n pikselöityminen jatkuu. Tv:tä kun katsoo kaapelin kautta ns. normaalia tietä ilman digiboxia, mitään pikselöintiä ei tapahdu. Missä vika? Onko jollain ollut samankaltaisia ongelmia ja mikä on ollut ratkaisu, jos on kuntoon pelit ja vehkeet saanut.

Edit Katjane: Tarkennettu otsikkoa

3 vastausta
tilasto
Kunniajäsen
 • 1084 custom-general.kudos
 • 1363 custom-general.replies
 • 101 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Datasähkö voi juurikin hävikkiä aiheuttaa siinä missä wlan, sekä jos iptv boksi on verkossa sehän toki varaa oman osansa siitä kaistasta käyttöönsä. Voisit ajaa speedtestiä niin että iptv boksista on virtajohto irti niin saat oikean lukeman. Voisit kokeilla kytkeä boksin ethernetkaapelilla kiinni palvelureitittimeen ja testata kuinka toimii. Jos sittenkään ei ongelma ratkea, niin vikailmoituksen tekoon vaan Telialle.

 

Langattomia ratkaisuja (wlan, datasähkö jne) suosittelen vain jos kaapelointi ei missään nimessä ole mahdollinen, ensisijaisesti tulee kuitenkin suunnittelu aina aloittaa onko kaapelointi kuitenkin mahdollinen. Nykyään on saatavissa laadukkaita eri värisiä tarrakiinnitteisiä listoja tai parilla ruuvilla kiinnitettäviä, jonka sisään kaapelin saa siististi piiloon. Sähkötarvikeliikkeissä myydään cat kaapelia ihan metritavarana.

eth1.fi

Kaikki oikeudet pidätetään
All rights reserved

Rontta59
Uusi keskustelija
 • 5 custom-general.kudos
 • 8 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tiesin kyllä tuon hävikki mahdollisuuden. Mutta digiboxille tulee kannettavalla mitattuna n. 40 megaa dataa.

Kaapelointi on hieman vaikeaa, koska ainoa toimiva netti/puhelinpistoke on kolmen huoneen päässä digiboxista. Lähempänäkin olisi noita pistokkeita, mutta täällä oli jo alusta asti vaikeuksia netin kanssa. Viikko meni ennen kuin saatiin edes yksi pistoke toimimaan kunnolla. Olivat jotenkin ristiinkytkettyjä ja sekaisin kuin Jokisen eväät palkkapäivänä.

Outoa on myös se, että kun irrottaa reitittimestä ethernetkaapelin, joka menee adapteriin, niin koko vehje sammuu ja alkaa muodostamaan yhteyttä uudestaan. En ole aikaisemmin törmännyt moiseen juttuun reitittimien kohdalla. Ja aina menee se akateeminen viisi minuuttia ennen kuin reititin on taas älyissään. Netin nopeuteen tuo reitittimen sammuminen ja uudelleen tolkkuihinsa tuleminen ei ikävä kyllä vaikuttanut mitenkään. 70/100 nopeudesta löytyi vain 63 megaa, kun kokeilin nopeutta Speedtestin kanssa ilman, että ethernetkaapeli oli yhdistetty sähköverkon adapteriin. Joten, tässäpä tätä savottaa jää vielä huomiseksikin.

Muuten, minulla on Elisalta jäänyt Huawein reititin ja olen käsittänyt niin, ettei sitä saa toimimaan edes koemielessä Telian verkossa. Ovat kuulemma Elisalla laittaneet sellaiset komennot purkkiin ettei tällaisella maalaispojalla ole mitään mahdollisuuksia värkätä peliä uuteen uskoon. No, uskohan tässä meinaa muutenkin loppua, joten menköön samaan pakettiin. Mutta asiaa, pitääkö huhut ja kuulemani jutut paikkaansa vai pystyykö tuollaiselle kipailijan reitittimelle antamaan sellaista tehohoitoa millä se saataisiin käännytettyä uuteen uljaaseen uskoon. Eli huijattua luulemaan jotain muuta kuin mitä todellisuus on.

tilasto
Kunniajäsen
 • 1084 custom-general.kudos
 • 1363 custom-general.replies
 • 101 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Jos kyse Huawein reitittimestä (ei nettitikku), en oikein usko sen olevan sim tai verkkolukittu. Nettitikut joskus aikoinaan oli lukittuja. Siellä tod. näk. on Elisan asetukset valmiina ja brändäys (ei mitään merkitystä) niin ne asetukset tulee vain muuttaa vastaamaan Telian asetuksia. Lähinnä apn, mutta sekin taitaa olla Elisalla internet kuten Telialla, saunalahti käytti joskus internet.saunalahti apn. Tietämättä tarkemmin mallia, 100% vastausta mahdoton antaa, eli kokeilemaan vaan 🙂

Telia iptv boksi ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi toimi millään mobiiliyhteydellä. Lisäksi jos kyseinen Huawei on jo kovin vanha, niin sillä ei päästä uusinta teknologiaa ja nopeuksia hyödyntämään.

eth1.fi

Kaikki oikeudet pidätetään
All rights reserved