Langaton yhteys - kestää 30min että Internet-yhteys muodostuu ZyXEL:ltä


Hei,

 

Pöytäkone on piuhalla zyxelissä kiinni (toiminut koko ajan), läppäri wifillä. Kaikki toimi moitteitta n. vuoden, kunnes läppäri oli mukana toisaalla ja ei onnistunut yhdistämään siellä olevaan Wifi-mokkulaan -> Sonera Vianselvitystyökalu (Sonera avustaja tms) pompahti esiin ja ehdotti korjaavansa ongelman -> korjasi ongelman. Tämän jälkeen tulin takaisin kotiin, mutta läppäri pääsee nyt (jo muutaman kuukauden) aluksi vain zyxelin kanssa yhteyteen ("vain paikallinen" tjv), ei Internet-yhteyteen. Vaihtelevan ajan kuluttua 5-35min (yleensä 30min) Internet-yhteyskin kuitenkin muodostuu - mitään tekemättä. Soneran vianselvitystyökalu pompahtelee esiin ja ehdottelee korjaavansa vikaa, mutta ei sitä saa korjattua vaikka n. 5-10min ruksutteleekin. Ilmoittaa tuon ajan jälkeen että ei onnistu korjaamaan.

 

Kysymys siis kuuluu, että osaisitteko heittää sivistynyttä veikkausta mitä tuo soneran vianselvitystyökalu on muuttanut? Että voisin muuttaa sen takaisin. Tai onko muuten teille tuttu ongelma? Missähän vika mahtaa majailla? Alkaa vaimon hermoja kiristää kun pitää aina juoda kahvit odotellessa nettiyhteyttä :)

 

Olen kokeillut perusjipot: buutannut zyxelin useammankin kerran, poistanut läppärin laitehallinnasta verkkokortin ja buutannut niin että se asentuu uudelleen, poistanut mahd. läppäriltä sammuttaa verkkokortti virran säästämiseksi (mikä nyt ei muutenkaan tunnu mahd. vialta, mutta kokeiltu on).

 

Kolunnut vähän nettipalstoja niin suomeksi kuin englanniksi mutta en nyt oikein parempaa pikaisella etsiskelyllä ole löytänyt. zyxelin päivitystä jossain ehdotettiin, mutta en oo jaksanu moista alkaa tutkia, kun nykyselläkin softalla toimi vuoden hienosti.

 

32 Bit Windows Vista SP1

Atheros AR5B91 Wireless network adapter

ZyXEL P-660HN T1A v2

 

Terveisin,

 

hami

 

 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Ei se Soneran tuo softa yleensä paljon muuttele, ihan perusjuttuja...


 


Epäilen että on tossa Zyxelissä jotakin hassua joten se voisi olla päivitys, että firmiksessä bugi ja päivitys korjaisi tai pelkällä resetoinnilla. Mahdollisesti WLAN kortti tai sen ajuri... Liian monta vaihtoehtoa tässä miksi yhdistää hitaasti.


 


Tämän 5-35min aikana siis mikään verkkosivu ei aukea? 


 


Vika on mahdollisesti Zyxelin DHCP palvelusta joka on hidas... eli tarkista tuleeko IP-osoite laitteellesi kun on se "paikallinen verkko"?

Moi,

 

Nyt muistan kirjoitella tänne vielä takaisinkin. Kiitos mielipiteistä ja ajatuksista. IP-osoitteen mainitseminenhan veikin back to basics. Asetin läppärin langattoman verkkokortille pysyvän IP-osoitteen (saman jonka ZyXEL antoi siinä kohtaa kun Internet-yhteys tuli toimintaan) ja Soneran DNS-palvelin IP:t käyttöön, niin johan alkoi pelittämään taas. Kun yhteys oli "paikallinen verkko", niin IP-osoite oli jokin eri.

 

Ja vastaten silti myös kysymykseesi: Juuri näin, tuona 30min aikana mikään Internet-sivu ei auennut. En muista enää tarkasti mitä se ilmoitti selaimessa. 

Vastaa