Motorola Vip 1003 toiseen käyttöön eli Watsonin katsomiseen

  • 16 June 2015
  • 4 kommenttia
  • 15 katselukertaa

Moi. Ostin kirpparilta, Kontista, mainitun IPTV-boksi. Kotona kun kokeilin, kävi ilmi, että kyse on entisestä Sonera Viihteen laitteesta. Palautin tehdasasetukset ja poistin asennetut softat (komennolla "poista asennetut softat" tms). Nyt kun käynnistän laitteen, se kyselee Viihteen salasanaa. Johtuukohan tämä a) siitä, että meillä on Sonera viihde kotona vai b) siitä, että laite ei tehdasaastuksillakaan suostu toimimaan esimerkiksi Watsonin kanssa vaan ainoastaan Sonera Viihteen? Kysymys siis kuuluu: voiko vehjettä käyttää jollain konstilla Watsonin tai jonkun muun netti-tv:n katsomiseen?


4 kommenttia

Moro @Tompeli ja tervetuloa Klaaniin!


 


Meidän Viihteen boksit toimivat ainoastaan meidän Viihteen kera. Eli sitä ei voi käyttää esimerkiksi Watsonin kanssa. Eli laitteen tehdasasetusten palautuskaan ei vaikuta tuohon.


 


Kyseiset boksithan on oikeasti Soneran omaisuutta, eli ne tulisi palauttaa aina sopimuksen päättyessä meille, eihän niistä muille käyttäjille hyötyäkään ole. :)

Testasitko jo tätä ohjetta?

https://www.watson.fi/pctv/Info?page=info__16_

 

Tähän ylimääräisiä sanoja niin kelpaa foorumisoftalle.

Tuosta Watsonin ohjeesta sellaista, ettei se toimi meidän boksilla.


 


Tuo asetusten muuttaminen Watsonin ohjeen mukaan saattaa tehdä sen, että koko systeemi lakkaa toimimasta.


 


Tehdasasetusten palautus auttaa tuohon.

Eihän tuota ohjetta pääse kokeilemaan, koska se ei anna syöttää mitään muuta koodia kuin Soneran Viihteen. Silti en aio heti luovuttaa, maksoinhan vehkeestä neljä euroa! Toivon, että boksi ei ole hardwired ja joku on jossain ratkaissut, miten ohjelmoinnin voi poistaa Motorolan IPTV-laitteista. Voin kyllä myös lähettää laitteen Soneralle.

 

Toinen kysymys ohimennen, aloittamatta omaa ketjua: ostin myös ADSL-modeemin, jonka toimivuutta testasin lykkäämällä Soneralta saadun Thomson-modeemin puhelinpiuhan kiinni siihen (meillä siis on Soneran laajakaista). WLAN toimi moitteetta ja valot syttyivät niin kuin pitää, mutta aikansa yritettyään laite totesi, että ei saa yhteyttä nettiin. Jäin epätietoiseksi, onko laite rikki vai eikö Soneran palvelin vain suostu yhteistyöhön. (Tämä laite maksoi €2,50, joten toivon parasta.)

Vastaa