Nelonen HD nykii

  • 12 January 2016
  • 9 kommenttia
  • 16 katselukertaa

Tilasin viime viikolla Soneralta kaapelikortin ja kortinlukijan. Muut kanavat näkyvät moitteettomasti, mutta jostain syystä Nelonen HD nykii todella ärsyttävästi, joten sitä ei voi katsoa. Olen tehnyt kanavahaun uusiksi, ostanut uuden lyhyemmän tuplasuojatun antennikaapelin ja käyttänyt korttia pois lukijasta. Television signaalitesti näyttää joka taajuudelle melkein täysiä palkkeja. Saman kanavannipun kanavat näkyvät myös moitteetta. Mikähän mahtaisi olla syynä tähän ongelmaan?


9 kommenttia

Eli ainoastaan yhdellä kanavalla havaittavissa nykimistä? Tuskin on sitten kanavanipun signaalista silloin kiinni. Oletko kokeillut vielä tehdasresettiä vastaanottimeen --> kanavahaku uusiksi? Kortin näpläyksellä ei tässä kohtaa ole merkitystä (se vain avaa kanavan salauksen). Voisi olla tarpeen tullen hyvä testata toisellakin vastaanottimella tätä jos itsellä vain siihen mahdollisuus on?

Naapureilta kans kannattaa kysäistä onko mahdollisesti ollut samanmoista ongelmaa jollain kanavalla.

Sama vika täällä. Käytettäessä kortinlukijaa suoraan televisiossa Nelonen HD nykii, digiboksin kanssa ei (ei kortinlukijaa. Lukijan malli on LA Digital, TV Loewe Connect UHD. Kaikki mahdollinen yritetty.

Kaivelin tuossa historian syövereitä ja reilu vuosi sitten oli ollut samanalaista probleemia ko. kanavassa ja silloin ongelma oli jäänyt kyllä itse vastaanottimeen. Melkein varmistaisin vielä toisella HD-virittimellä tuon kanavan nykimisongelman ja mikäli silläkin ongelma jatkuu ---> Vikailmoitusta menemään aiheesta.

Hakos, tuo sinun mainitsemasi testaus kuulostaa juuri siltä että TVn-viritin ei pelitä kunnolla. Digiboksi kerta toimii OK.

Voiko tällainen vika esiintyä kortinlukijassa? Digiboksia käytettäessä ei lukijaa tarvita vaan kaapelikortille on valmis paikka. 

Mikäli TV:n virittimessä olisi vikaa, eikö häiriöitä olisi muillakin kanavilla? TV on tuliterä eli onneksi takuu voimassa..

En oikein usko ongelman johtuvan kortinlukijasta. Lukija ja kortti ainoastaan purkaa sen salauksen eli se kanava joko näkyy tai ei näy. Tuohon häiriöön se ei voi mielestäni vaikuttaa. Tietysti testaamalla sitä lukijan ja kortin yhdistelmää toisessa telkkarissa varmentaisi tilanteen.

Minulla ei ole enää käytössä kortti, mutta silti Nelonen HD näkyy.
Tässä osoitteessa on muu operaattori käytössä.

 

Normaalisti toimii. 

Samaa vikaa on myös täällä. Joulukuussa vikaa oli Fox HD ja Sonera Bonuskanavalla. Vuodenvaihteen jälkeen kaikki kanavat näkyi ihan normaalisti, kunnes tuossa puolenkuun paikkeilla vika ilmestyi Nelonen HD:lle ja Sonera Bonuskanavalle. Nyt tässä muutaman päivän aikana vika on levinnyt myös MTV3 HD ja Fox HD:lle.

 

Kuva on muuten ihan normaali mutta 30 sekunnin välein kuva ja ääni räpsähtää hetkeksi. Sama 30 sekunnin väli toistuu joka kanavalla jossa häiriötä on. Häiriöt ei kuitenkaan ole samassa tahdissa eli tapahtuvat eri kanavilla eri aikaan.

 

Ne kanavat mitkä näkyy ilman kaapelikorttia, niin SD kuin HD kanavatkin, ei ongelmia ole. Vastaanotin toimii myös antenniverkon puolella eikä sielläkään ole ongelmia minkään kanavan suhteen.

 

Löysin tällaisen häiriötiedotteen mikä vastaa aika hyvin tuota ongelmaa.

http://www.mpy.fi/hairiotiedotteet/-/asset_publisher/OmOKlic7ygEq/content/hd-kanavien-patkiminen-ja-kuvan-pikselointi-paivitetty-3-11-klo-13-01

Päivitänpäs tilannetta hiljaiselon jälkeen. Omalta osaltani ongelma ratkesi tänään, kun televisioon tuli uusi päivitys, joka korjasi asian. Vika oli siis vastaanottimessa, mutta onneksi vain softapuolella.

Nelonen HD näkyy myös ilman korttia. 

Vastaa