Silverlight ja Mac ?

  • 30 August 2015
  • 7 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käytössäni on Mac ja uusin Firefox. Myös Silverlight plugin on uusinta hottia. Joka kerta kun avaan Sonera Viihde -sivuston, kirjautuminen kaatuu oheisen kuvan mukaiseen virheilmoitukseen. Firefoxin pluginien asetuksissa on kuitenkin Silverlighthin asetuksena "Always activate". Tilanteessa on ratkaisuna ladata Sonera Viihde uudelleen ja odottaa, että Silverlight kaatuu ja sitten ladata Sonera Viihde uudelleen. Tämän jälkeen kaikki toimii normaalisti. Hukkaan aikaani joka kerta noin viisi minuuttia, tällaista ongelmaa ei ole missään muussa vastaavassa palvelussa. Olisiko jo aika luopua tuosta HopeaValosta, jonka jo Microsoft heivasi kuikkaan uusimman käyttöjärjestelmäversionsa myötä?


7 kommenttia

Eipä ole tuollaista ongelmaa tullut vastaan. Kysäisin Macin omistavalta kollegalta asiaa ja hänellä toimii samalla kombolla ongelmitta.

 

Onko sinulla uusin OSX koneessa? Alkuun voisit kokeilla tyhjentää Firefoxin välimuistin. Jos tästä ei ole apua, Firefoxin sekä Silverlightin poisto ja uudelleenasennus sitten seuraavaksi.

Välimuistin ja keksien tyhjentäminen on perushuttua jo työni puolesta (koska pilvipalvelu), joten nämä perusasiat ovat kyllä hallussa, kuten myös softien poistot ja uudelleenasennukset.

 

Koneessa on uusin MacOS, uusin Firefox ja viimeisin Silverlight. Tätä ongelmaa on tosiaan ollut koko mobiiliviihteen käyttöajan. Ilmeisesti joku onneton ohjelmisto-rautakombo tässä Macissa, joka tuon aiheuttaa, eli jäänee selvittämättä.

Lukuisien testien perusteella myös Safari käyttäytyy samalla tavalla, eli ei ole selainkohtaista. Safari on lisäksi ns. puhdas asennus, eli ei mitään lisäosia käytössä.

Itse pystyin vielä viime syksynä ( 2015 ) ihan hyvin käyttämään soneraviihdettä macin safarilla. Mutta nyt ei enää onnistu. Herjaa koko ajan ettei Silverlight ole asennettu, vaikka kuitenkin on asennettuna. Ei auta sivun uudelleen lataus, eikä silverlightin uudelleen asennus.

Firefox + silverlight toimii varsin hyvin. Kumma ettei toimi safarilla.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

Olin mukana Soneran Viihdepilotissa, missä aihe nousi myös itelläni ajankohtaiseksi. Lopulta pitkällisen vikapohdinnan jälkeen paikallistin syyksi Applen tarkentuneet suojauskäytännöt. Safarin Internet-liitännäisten asetuksista tulee käydä erikseen hyväksymässä, mitkä liitännäiset saavat käyttää Silverlightia. Ei siis riittänyt, vaikka koneessa olisikin uusin versio tuosta Schaissesta. Kun sallin ko. suojauskohdassa Sonera Viihteelle Silverlightin alkoi homma jälleen toimia myös Safarilla. Liitin tähän alle kuvan, jonka alimmainen valikko on tarkoittamani.

 

Kiitos, tämä auttoi ja nyt näkyy myös Safarilla, joten voin poistaa tuon Firefoxin.

Vastaa