Sonera Viihde ja pc:llä katsominen, huono laatu

  • 18 February 2017
  • 5 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Miksen saa Sonera Viihdettä näkymään PC:lläni HD-tasoisena? Vaikka kuinka odotan ei streamin laatu parane. Vai eikö TV-kanavia näekkään tietokoneella hd-tasoisena? Koneeni on käyttis on Win7 Pro, i7 prossulla, 4Gt:n muistilla oleva GTX670-näyttis ja 16Gt muistia. Nettiyhteys on Soneran valokuitu 100Mb:n nopeudella ja Explorerilla olen yrittänyt katsoa. Päivitykset on ajantasalla. Yksi syy Viihteen kokeiluun oli se että voisin katsoa hd-tasoista streamia. EI onnistu EI. Digiboksin kautta toimii kyllä, mutta kun noita katselupaikkoja /laitteita on useita niin ei yksi riitä...Taitaa mennä palautukseen paketti.

Muilla (Netflix, Vimeo, Youtube yms.) palveluilla ei ole tätä ongelmaa.


5 kommenttia

Viihteen mobiilipalvelun streami on enemmän pakattu kuin digiboksi-Viihteen kautta tuleva, joten yleisesti HD-laaduksi määriteltyyn kuvanlaatuun ei päästä kaikilla kanavilla eikä sitä palvelukuvauksessakaan luvata. Koska "huono laatu" on kuitenkin melko subjektiivinen asia, pystyisitkö ottamaan vaikkapa kuvan tai kuvankaappauksen laadusta?

En saa kaappausta kun Viihde ei nyt suotu edes toimimaan. Ei IE:llä eikä Crhomellakaan. Laatu on samaa luokkaa kuin antenniverkon normaali lähetys vielä tällä hetkellä. Täytynee asennella Silverlight uusiksi...jos auttaisi.

Sainpas kaappauksen. MTV3:n ohjelmasta.

Viihteen mobiilipalvelussa kuva menee näytön koon kasvaessa aina rakeisemmaksi. Kuvista päätelleen kyseessä on juurikin Pekan mainitsema videon pakkaus josta kuvanlaatu kärsii. Jos kuva menee ihan mössöksi niin silloin on striimissä tai yhteusnopeudessa ongelmaa. Näissäkin ongelmissa kuva palaa yleensä paremmaksi hetken päästä.

Eli käytännössä pc:llä ei pysty katsomaan HD-tasoista streamiä.?! Siis isolta ruudulta. :smileyfrustrated: Huonompi homma, no mobiilipalvelunahan tuota myydänkin. Täytyypä miettiä tuo palautus asia loppuun, kannattaako palvelusta maksaa kun ei tarpeet kohtaa. 

Vastaa