Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
keskoperkki
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Sonera Viihde mobiilisovellus & Custom Romit

Minkäs takia tuo Viihde-sovelluksen käyttö on estetty rootatuissa laitteissa? Itselläni on sen verran vanha tabletti (Galaxy Note 10.1) että jos haluan tuoreet tietoturvapäivitykset siihen niin custom rom on ainoa vaihtoehto. Kyseiselle tabletille ei ole tarjolla oikein muita kuin lineageOS ja tämän käyttö on estetty (ilmeisesti rootdetection toteutettu niin köykäisesti että jo pelkkä android version nimi tämän triggeröi). Pitäisikö minun riskeerata tietoturvani Viihteen toimivuuden takia? Selkeästihän tuo roottauksen esto on pelkoa että yrittäisin kopiosuojaukset murtaa, mutta esim. Netflixin sovellus jo sen todistaa että sovelluksen voi tehdä turvalliseksi vaikka laite olisi rootattu, tässä vähän vihjettä teidän sovelluskehittäjille että ei pitäisi mennä siitä missä aita on matalin.

1 vastaus
Pekka_Koo
Telialainen
Telialainen
  • 126 custom-general.kudos
  • 531 custom-general.replies
  • 50 custom-general.solutions

Roottauksesta on ollut jonkun verran puhetta jo aiemminkin ja asiasta on viety palautetta eteenpäin, mutta tällä hetkellä rootatut ja muuten ohjelmallisesti muokatut, esim. custom ROM:illa varustetut laitteet, eivät ole virallisesti tuettuja. Syitä en tarkasti osaa erotella, yksi niistä on todennäköisesti nuo tekijänoikeusasiat. Onko LineageOS muuten valmiiksi rootattu? Olisiko siitä apua, jos flashaat tuolta löytyvän su removal -paketin?

Viestistä saa tykätä, jos se on hyvä, ja merkata ratkaisuksi, jos auttoi ongelmassasi. 🙂 Telia.fi -sivulla hallinnoit liittymiäsi ja palveluitasi milloin tahansa. Chat-yhteys asiakaspalveluumme 24/7