Sonera irtisanoo Viihdepaketin 11 kk:n jälkeen


Täällä on ollut keskusteluja Sonera Viihdepaketin irtisanomisesta kesken sopimuskauden. Voittopuolisesti ovat olleet irtisanomishaluja asiakkaan puolelta. No, tänään tuli kirje jossa kerrottiin että "Viihdepalvelu loppuu alueeltasi 15.12.2015", mutta voit irtisanoutua jo aikaisemminkin. Eli  ei hätää..... Sopimusehdoissa kyllä on maininta että määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa kuin sosiaalirajoitteiden ja muuttotilanteessa asuinpaikan sijainnin perusteella. (Sonera Viihdettä ei ole saatavissa). Oikeustajuun menisi että Sonera on velvollinen järjestämään palvelua kunnes viimeisenkin tilaajan sopimus päättyy. Mitkä ovat syyt että palvelu tuosta vaan lopetetaan.  Ei ole meille kerrottu.Mistään korvauksista ei ollut kirjeessä mainintaa. Eikö määräaikaisen huoneenvuokrasopimuksenkin johdosta vuokrat pidä maksaa koko sopimuskaudelta, jos lähtee aikaisemmin pois. Kohtuullisena korvauksena pitäisin 13 kk x 39,90 € kun palvelua ei tuoteta, ja sopimus puretaan.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Operaattori voi keskeyttää määräaikaisen sopimuksen kun sitä ei pystytä tarjoaamaan. ADSL asuinalueilla tämä yleensä tarkoittaa puhelinkaapelinpoistoa. Eli kiinteä laajakaista loppuu kokonaan alueeltasi. Sähköyhtiöt vetävät puutolppia pois ja operaattorit eivät halua niitä joten ne poistetaan kokonaan. Kaapelit maanalle nuo sähköyhtiöt haluavat, näin säästyy vähenee sähkökatkot yms.


 


Jos haluaa kuitua joka taitaa olla ainut kiinteän laajakaistan muoto niin kannattaa ottaa heti kaikkiin operaattoreihin ja kysellä kunnolla mitä maksaa. Samaanaikaan kun kaivetaan sähköt niin kuitu kannattaa laittaa samaanaikaan, tulee todella paljon halvemmaksi.

Kirjeen lopussa on maininta: "Huom. Nykyinen laajakaistasopimuksesi jatkuu ennallaan.", eli ei ne mitään johtoja poista.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Hyvinkin mielenkiintoista, jos kuitenkin laajakaistasopimuksesi säilyy.


 


Kannattaa huomenna ottaa suoraan yhteyttä asiakaspalveluun ja kysellä sieltä syytä tähän. Täälä kun ei tunnistetietoja voida kerätä. 

Harmi homma! Tässä taitaa olla tilanne se, että alueen IPTV-verkon tekniikka on sen verran vanha, ettei Viihdepalvelun  varmaa toimivuutta pystytä jatkossa takaamaan.
Jos verkkoa päivitettäisiin, palvelun hinta nousisi turhan korkeaksi.


Miten, onko teillä käytössä Mobiiliviihdettä?


 

Haluaisimme katsoa ohjelmat televisiosta. Ymmärrän kyllä että mobiiliviihdettä voisimme käyttää kytkemällä tietokoneen HDMI-johdolla televisioon, mutta systeemillä on aika huono käytettävyys. Voiko sellaista järjestelmää rakentaa että hommattaisiin Mobiiliviihde, 3G/4G modeemi ja siihen 4G yhteys ja nykyinen Viihteen digiboxi kytkettäisiin siihen. Homma pelaisi kuten ennenkin. 3G/4G verkko on erinomainen asuinpaikassani. Pahoin pelkään että tämä olisi teknisesti mahdollista - mutta ei kuitenkaan saatavissa. Tukeeko Mobiiliviihde Chromecastia, se lisäisi käytettävyyttä.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Sonera Viihde kun ei toimi mobiiliverkossa sillä IPTV:n käyttämä multicast ei ole mahdollista mobiiliverkossa kunnolla ainakaan ja IPTV on muutenkin herkkä häiriöille. Sonera Viihde netissä ja mobiilissa palvelu ei ole saatavilla Chromecastille mutta vastaavanlainen palvelu on saatavilla. 

Vastaa