Sonera netti ja viihde pätkii jatkuvasti!!

  • 14 April 2016
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Moi!

 

Minulla on viidettä vuotta Soneran Viihde paketti käytössä ja tämän kevään aikana se on pätkinyt aivan hillittömän paljon. Vaikka laitteet on buutattu ja vaikka mitä, silti pätkiminen on päivittäistä. Testasin juuri netin nopeuden ja lukemat olivat jotain aivan muuta kuin pitäisi.

 

latausnopeus 3,76 Mbit/s

lähetysnopeus 0,76 Mbit/s

vasteaika 16 ms

 

Ymmärtääkseni piuhasta pitäisi tulla koko ajan vähintään 8 Mbit/s, että telkku toimii. Ei ihme näillä luvuilla, että pätkii ja pahasti!

 

Tällä lailla Vaasassa.


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei mvjtee ja tervetuloa Klaaniin!


 


Jos laitteet on jo buutattu ja resotoitu eikä modeemin puhelinjohtokaan ole liian pitkä (yli 2m), niin sitten vain vikailmoitusta http://bit.ly/1SwYWzq Omilta sivuilta tai soita vikapalveluun 0206 90101.

Internetin pätkimiseen voi olla todella monta syytä. Tässä muutama esimerkki:

  • Johdon pituus (mainittiin aikaisemmin)
  • Palveluntarjoajan ongelmat (yleensä niitä ei myönnetä)
  • Talon kaapelointi (mm. puhelinpistoke kulunut, minulla mm. oli tälläinen ongelma joskus)
  • Muut laitteet jotka kuluttavat internettiä (mm. taustalla olevat päivitykset tietokoneessa yms)
  • Verkkokortti
  • Modeemin/Reitittimen asetukset

Syitä voi olla todella monta. Mikäli sinulla on muita laitteita kiinni samassa internetissä niin koita sammuttaa kaikki ylimääräinen. Mikäli mahdollista niin testaa toisen puhelinpistokkeen kautta.

Sama paketti on nyt viidettä vuotta käytössä ja mikään ei ole muutunut, paitsi tuo yhteyden pätkiminen. Voiko lähetin ja / tai boxi olla finaalissa, vai onko alueen nettihommissa tapahtunut muutoksia?


@mvjtee kirjoitti:

Sama paketti on nyt viidettä vuotta käytössä ja mikään ei ole muutunut, paitsi tuo yhteyden pätkiminen. Voiko lähetin ja / tai boxi olla finaalissa, vai onko alueen nettihommissa tapahtunut muutoksia?

 

https://www.sonera.fi/asiakastuki/vika-ja-hairiotiedotteet

 

Tarkista tuolta.Toi viisi vuotta on aika pitkä aika laitteille jos ovat olleet päällä 24/7 eli yritä saada se iptv boxi/modeemi vaihtoon?.Vika voi olla joko toisessa tai sitten kummassakin.Omasta mielestäni soneran yhteydessä on jotain vikaa koska pingi on kuitenkin noin pieni(eli yhteys toimii ok mutta asetukset on väärin nopeuden osalta tms).Millä nopeudella se modeemi kättelee?.

 

/edit

Eikai sulla ole joku wanha zyxelin romu vielä käytössä?.

Kannattaa kävässä hakemassa sonerakaupasta testimodeemi lainaan ja kokeilla antaako yhtään parempia nopeuksia jos resettiä oli jo testattu. Jos testimodeemilla antaa yhtä huonoja nopeuksia niin vikailmoitusta vain tekemään.

Vastaa