Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
ViKiNGi
Uusi keskustelija
 • 3 custom-general.kudos
 • 15 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

TV:n käynnistyminen Arriksen kanssa

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Sellainen kysymys, että onko vika vai ominaisuus, kun digiboksin käynnistää, telkkari käynnistyy, mutta toisinaan sitten ei. En tiedä mistä on kyse. HDMI -kautta tuo ominaisuus toimii, mutta onko Arriksen boksissa jokin juttu vai pitääkö säätää vielä LG:n telkkaria jostakin?

 

Käytössä LG:n 55" telkkari ja Digiboksi Arris VIP4302

 

Kaukosäätimestä saa kyllä telkkarin päälle hyvinkin, mutta esim. Telia Kakea käyttäessä, telkkari välillä kyllä käynnistyy siten, miten sen jonkin ohjausprotokollan mukaisesti pitäisikin. 

3 vastausta
PiaJo
Telialainen
Telialainen
 • 214 custom-general.kudos
 • 911 custom-general.replies
 • 68 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Oliko digiboksin malli langaton versio 4302W vai Arris 4302? Oletko kokeillut toista HDMI-porttia? Käynnistätkö digiboksin stand by-tilasta vai eri tavalla silloin kun TV ei käynnisty samaan aikaan? 

ViKiNGi
Uusi keskustelija
 • 3 custom-general.kudos
 • 15 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Moikka

Vastaaminen vähän unohtunut.

Eli kyseessä on ihan kiinteästi kaapelilla TV:n HDMI -porttiin kytketty digiboksi.

 

Olen seurannut tuota, niin en mielestäni ole mitenkään eroavaisesti tuota käynnistystä tehnyt. Ihan kaukosäätimestä laite standbyn ja päälle. Välillä käynnistyy telkkari siinä samassa ja toisinaan ei. Välillä saan telkkarin päälle myös Telia Kaken kautta, kun digiboksin laittaa päälle.

 

Randomisti menee kyllä.

SINAD
Konkari ☆
 • 511 custom-general.kudos
 • 1128 custom-general.replies
 • 36 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kyseessä on HDMI CEC. Telkkarissa lienee jossain asetusvalikko, joka voi olla nimetty mitä ihmeellisimmillä tavoilla, esimerkiksi "laiteohjaus". Sieltä löytyy asetukset, vastaanotetaanko/lähetetäänkö virtojen kytkemis/sammutuskomentoja. Tarkkaan en osaa sanoa mitä siellä lukee, koska eri valmistajat nimeävät tuon HDMI CEC:n ties miten. Samanlainen valikko voi löytyä myös siitä Arriksesta ja sieltä sitten tuo virtojen ohjasteluoptio.

 

Toisaalta digiboksiahan ei tarvitse koskaan sammuttaa, ainakin meillä pyörii VU+ Ultimo 4K ihan 24/7 koska se toimii samalla verkossa omana TV-palvelimena eli tarjoaa ihan samat toiminnot mitä maksulliset netti-tv:t ja enemmänkin. Jo tätä aiemmatkin boksit ovat aina olleet käynnissä 24/7. En näe mitään järkeä sammuttaa niitä, etenkin jos piirilevyllä jokin piiri kuumenee käytössä, niin laitteen käyttöikä kasvaa kun sitä ei sammutella (jokainen sammutus ja käynnistys aiheuttaa lämpötilamuutoksia, jotka johtavat lopulta juotosten murtumiseen).

 

Tässä esimerkkinä Epsonin projektorista kyseinen valikko. Tässä olen asettanut just siten, että projektori voi startata siihen liitetyn laitteen, mutta laite ei saa sammuttaa projektoria. Nää voi määritellä miten haluaa, myös kaksisuuntaisesti toimivaksi. Olennaista on myös se, että toistavaa laitetta/digiboksia voi ohjastella TV/:n projektorin kaukosäätimestä, jolloin ei tarvia kuin sen yhden kaken.

EH060369.JPG