Tallennusongelma

  • 7 October 2016
  • 5 kommenttia
  • 1 katselukerta

Kertokaas nyt miten asianlaita oikein on. Jos tallennan boxille epg:n kautta tv-ohjelman  joka on jo alkanut, niin tallennus alkaa siitä mistä on nauhoitus aloitettu. Ei ohjelman alusta asti. Onko todellakin näin? 


5 kommenttia

Kyllä asia on näin. Viihteen digiboksilla tallennettu ohjelma alkaa siitä kohtaa mistä tallennus on aloitettu, jos tallennusta ei ole tehnyt etukäteen. Viihteen mobiilipalvelussa puolestaan ohjelman voi katsoa alusta lähtien, vaikka tallennus olisi aloitettukin kesken ohjelman. Erot tallennuksessa näiden palvelujen välillä johtuu sopimusasioista.

On ilmeisesti muilla operaattoreilla paremmat sopimukset. Taitaa todellisuudessa ongelma olla Soneran viihteen softan tekijöissä.

Operaattorikohtaisia eroja löytyy kyllä. Osa on on tekijänoikeusrajoitteellisista syistä johtuvia ja osa tekniikasta / palvelusta syntyviä eroja. Eihän kilpailu/tuotteet muuten erottuisi juuri mitenkään operaattoreiden kesken :)

En tiedä mistä syystä tässä tapauksessa on kyse, tuon digiboksin tallennusominaisuus on kyllä toiminut näin iät ja ajat. Mobiiliviihteessä onnistuu taas tallenteen asettamisen jälkeen katsoa ohjelmaa alusta asti. Pistetäänpä palautetta eteenpäin aiheesta josko tämä saataisiin myös tuonne digiboksin puolelle ominaisuutena käyttöön :)

 

Kunniamerkki +14

@Art_de_Will kirjoitti:

Kertokaas nyt miten asianlaita oikein on. Jos tallennan boxille epg:n kautta tv-ohjelman  joka on jo alkanut, niin tallennus alkaa siitä mistä on nauhoitus aloitettu. Ei ohjelman alusta asti. Onko todellakin näin? 




 


Jos ymmärsin oikein, ja sinulla on käytössä Viihteen kovalevyllinen digiboksi, niin se toimii nimenomaan noin ihan tekniikan sanelemilla ehdoilla. Boksi tallentaa ohjelman lähetteestä paikallisesti omalle kovalevylleen, ihan kuten "tavallinenkin" digiboksi tekee, eikä se sitä jo mennyttä ohjelmaa pysty mistään silloin tallentamaan.


 


Jo menneen ohjelman tallentaminen on teknisesti mahdollista vain etätallennusratkaisuissa, joissa tuo ohjelma on siis jo tiedostona jossakin palvelimella olemassa, ja katsoja vain merkkaa tämän ohjelman "tallentumaan" itselleen, ja striimaa sitten tätä tallennetta omalle ruudulleen ihan samoin kuin vaikka Netfixissä katsotaan ohjelmaa.

Aivan, mutta Soneralla tämä ei ole käytössä. Paitsi kait sillä mobiililla.

Vastaa