Tekstitykset kaapelitv:ssä ja Sonera Viihteessä


Täällä on paljon eri viertiketjuja koskien tekstityksiä. Osa käsittelee yksittäisen kanavat tai ohjelman tekstejä, osa käsittelee käännösten laauta ja osa tekstityksen ulkoasua. Näköjään nämä aiheuttavat paljon harmia ja ihmetystä kanssaklaanilaiseten keskuudessa.

 

Nyt sitten rupesin ihan kyselemään viisaammilta, onko vanha käsitykseni oikeassa. Olen ymmärtänyt, että operaattori ei voi vaikuttaa tekstityksen sisältöön (käännösvirheet yms) tai muotoiluun (missä kohdassa ovat ruutua, onko takana musta palkki tms). Eivätkö nämä tule suoraan siltä lähettävältä kanavalta? Samalla tavallahan operaattori ei voi vaikuttaa vaikkapa ohjelmaoppaan kuvauksiin ohjelmista. 

 

Olen ymmärtänyt, että operaattori (olkoot sitten Sonera tai Elisa taikkavaikka Digita) tilaa ohjelmistoa kanavalta X. Tämä kanava heittää mukaan tekstitykset, jotka se taas on tilannut jotakin kautta. Näinollen tuo tekstitetty kuva menee operaattorin kautta asiakkaalle aikalailla sellaisenaan.

 

Onko tietoni nyt vanhentunut vai kuinka on? Jos jollakin viisaammalla on joku tarkka tieto asiasta, kuulisin sen mielelläni. Ainakin nämä tekstitykset tosiaan tunteita herättävät tässä palstalla =)


5 kommenttia

Vanhoja ohjelmia  kaapelipaketissa ja tuo musta palkki häiritsee. Meneekö niin huonosti, ettei pystytä näyttää tuorempia ohjelmia. 


 


Iltaisin pidän äänen pienempänä, joten tekstitys on paikallaan.


 


 


Edit Ramaria: Siirretty viesti kuvaavampaan ketjuun ja muokattu otsikko sen mukaiseksi.

@Dellie juuri näin, eli kanava, sisältö ja tekstit tulevat meille kanavan tarjoajalta suoraan. Eli hyvin olet perillä asiasta. 🙂


 


 


joissain vanhemmissa ohjelmissa, esimerkiksi mustavalkosellaisissa on tuo musta palkki tekstityksen tukena, jotta se erottuisi paremmin. 🙂 Dellie tuossa hienosti avasikin asiaa, eli ohjelman tarjoaja toimittaa meille kanavan ja tekstit. Nämä menevät  sellaisenaan sitten meiltä asiakkaille, eli sinulle ja kaikille muille. :)


 

Ei ne vanhat ohjelmat ole mustavalkoisia. Miksi ihmeessä ei sopivaa fonttia siihen laiteta?

 


Poistettu käyttäjä kirjoitti:

Ei ne vanhat ohjelmat ole mustavalkoisia. Miksi ihmeessä ei sopivaa fonttia siihen laiteta?




Sitä voi tosiaan kysyä sieltä ohjelmaa tuottavalta kanavalta, kuten tuossa ratkaisussa sanottiin 😉>


 


Voipi olla, ettätiettyyn ohjelmaan tehdään / tilataan tekstit kerran, ja niitä ei sitten sen jälkeen enää muuteta. Kuitenkaan tuo tekstitysten tilaaminen ei varmasti ilmaista ole. Tosiaan, operaattorihan ei niihin voi siis vaikuttaa. 

NatGeoWild HD kanavassa on parempi musta palkki. Hieman näkee läpi ja on pienempi palkki ja teksti.

 

Joissakin kanavissa on todella ärsyttävä musta iso palkki ettei näe nimeä tai muuta tärkeää sieltä alta.

Tiedän, että ohjelma on vanha, kun itsekin olen joskus lisännyt tekstiä ohjelmiin ja hyvin pystyi fonttia muokkaamaan, niin ettei mustaa palkkia tarvinnut, vaikka sekin oli valikossa.

Vastaa