Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
cad60ster
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Telia Hybrid Router Fast 5370 AIR ja wi-fi

No niin , aloitetaanpa taas uudelleen .. Edellinen pitkä tarina hävisi jonnekin bittien avaruuteen !

Eli ongelmana Telia Hybrid router Fast 5370 Air ja wi-fi . Telia-TV on ollut käytössä viime tammikuusta asti ja toiminut. Mutta nyt on Telia-TV alkanut pätkimään.  Eteistilassa on Telian hybridi reititin ja Telia-Tv boxi on olohuoneessa noin kymmenen metrin päässä nurkan takana. Puhelimellani mitattuna tuon wi-fin signaali laskee jo jonkin verran TV:n luona. Samalla kuitenkin reitittimen takana olevassa huoneessa sijaitseva tulostin lähettää mainiota wi-fi signaalia .LAn-kaapelilla ohjelmat toistuvat ongelmitta. Onko tuon Fast 5370 air:in wi-fi todellakin noin heikko ? Tilaan ei vain voi laittaa lan-kaapelia helpolla .  Yritin resetoida laitteita ja etsiä parempia wi-fi taajuuksia. Resetointi ohjeita ja neuvoja Telian sain ostaa maksullisesta  Telian neuvonnasta. Neuvonta sanoi loppujen lopuksi että mene ostamaan Telia-kaupasta Wi-Fi repeater AC1200 !!  No ei muutakuin jossain vaiheessa , kun ehdin noutamaan ko laite- Kaupassa kehuttiin tuotetta ja kerrottiin kuinka yksinkertainen asennus onkaan !! Vain yksi napin painallus. Seuraavassa sopivassa välissä taas käymään asentamassa RepeateriRepeateri sopivalle etäisyydelle reitittimestä ja WPS käyttöön molemmista laitteista ja ne kommunikoivat . Ja taas Telia-TV resetoimaan useanpaan kertaan että saa taas wi-fi valikon esiin. Ja sitten kun saan kytkettyä Telia-TV.n vihdoinkin repeaterin taajuuksille niin eipä tuo boxi vain mene nettiin! Wlan on vahvistunut mutta laite ei vain toimi! ( ASUS RP-AC56  Reason for failed connection : Loosin connection with parent-AP )  Taas uusien resetointien ja hakujen jälkeen soitto maksulliseen neuvontaan ja kertomaan ongelmat sinne. Nyt vastaaajana Jarno joka oli hyvinkin ymmärtävä kaveri. Loppujen lopuksi keskusteltuaan muiden asiantuntijoiden kanssa toteaa ettei tuo Wi-Fi repeater AC 1200 taidakaan toimia tässä järjestelmässä? No en voinut kuin ottaa repeaterin pois käytöstä ja palata alkuperäiseen kokoonpanoon. Mutta !! Resetoinnin jälkeen ts useamman jälkeen sain taas Telia-Tv boxin yhdistettyä verkkoon wi-fin avulla .. Boxi lataa softan mutta sen jälkeen alkaa käynnistymään ja sammumaan , käynnistyy sammuu käynnistyy sammuu …....     Uusi resetointi , tehdasasetukset , uudelleen kytkentä verkkoon ja aina sama lopputulos   .. ei toimi ollenkaan enää !! Tähän tilaan jouduin jättämään laitteet eli mikään ei toimi Telia TV-boksissa ..  Onkohan boxissa kuitenkin vikaa siitä huolimatta vaikka kaksi ensimmäistä ammattilaista Telian neuvonnasta sanoivat ettei boksissa voi olla mitään vikaa !   Jarno kyllä totesi että saattavat nuo boksitkin joskus hajota koska ovat vain teknisiä laitteita. Ja sitten repeaterin palautus ja kamalat selitykset ja toimenpiteet ennen kuin sain laitteen palautettua Telian myynti pisteeseen.  

Eli nyt ollaan huonommassa tilanteessa kuin lähdössä oltiin eli nyt olisi hyvät neuvot kalliita ?

Miten saada Telia-TV toimimaan wi-fillä moitteettomasti ??

Ja tuo laitehan ei ole minun vaan iäkkäämmän pariskunnan joille olisi tärkeätä nähdä “svensk pråkiga tv kanaler via Telia-TV". Ja olen vain auttamassa heitä ja käyttänyt aikaa tunteja , ajanut kymmeniä kilometrejä hakemaan repeateri ja palauttamassa repeateria kuin myös soittanut kymmeniä minuutteja maksulliseen Telian neuvonta numeroon …...   Arvaa harmittaako ?

Virhe ilmoitus wifistä puhelimessaniVirhe ilmoitus wifistä puhelimessaniRepeaterRepeater

 

14 vastausta
JuhoOlliLo
Telialainen
Telialainen
 • 145 custom-general.kudos
 • 515 custom-general.replies
 • 48 custom-general.solutions

Nyt kuulostaa että kaikki ei ole mennyt ihan putkeen meidän puolelta tässä tapauksessa, pahoittelut siitä. 

 

Repeatereille ei ole suoranaista tukea Telia Tv digiboksi laajakaistalla(IPTV )-palvelussa koska siinä on tiettyjä vaatimuksia yhteydelle. Jos repeateri on siltaavassa tilassa, vastaanottaa ja lähettää 5GHz signaalia digiboksille ja tukee IGMP:tä niin silloin se voi toimia. 

 

Itse ongelman ratkaisuksi kannattaa alkuun varmistaa että kumpaan Wi-Fi:in digiboksi on kytketty, 2,4GHz vai 5GHz. Digiboksin kanssa tulee käyttää 5GHz Wi-Fi:ä Aiemmin nämä ovat olleet samannimisiä mutta viimeisimmässä 92-ohjelmistossa verkot on erotettu toisistaan. 5GHz Wi-Fi:n nimi on se joka laitteen on taakse painettu. 2,4GHz Wi-Fi on muuten samanniminen mutta siinä on lisäyksenä 2,4.

Seuraavaksi reitittimelle kannattaa tehdä Wi-Fin kaistanleveyden pakotus 20MHz ja WiFi-kanavan pakotus alkupään pienille kanaville. Asiakastuesta löytyy laitteen ohjeet.

 

Wi-Fin signaalin voimakkuuteen vaikuttaa paljon asunnon rakenteet kuten kantavat seinät, metalliset rakenteet, peilit ym. Myös reitittimen sijoittelu vaikuttaa. Laite tulisi olla sijoitettu mahdollisimman avoimeen paikkaan, esim metallinen sähkökaappi on huonoimpia vaihtoehtoja. Näitä tulee jonkin verran vastaan. 

 

cad60ster
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

No heippa.

Molempia taajuuksia yritetty ja eka kerralla tekninen neuvonta tosiaan suositteli käyttämään nimenomaan 2.4GHz taajuutta ? Eli ??? 

Jopa tuo Hybrid Router Fast on vaihdettu kertaalleen? Reititin on vapaassa ilmatilassa eli samassa kuin Arris-boxi ainoa vain että suoran näköesteen välissä on huoneen ja eteisen kulma ? Reititintä eikä Arris-boxia ole siirretty mihinkään fyysisesti eikä myöskään rakennuksen sisätilat ole kasvaneet mielestäni mihinkään 10 kk:n aikana ?

Oliko muita hyviä ajatuksia ?


 

JuhoOlliLo
Telialainen
Telialainen
 • 145 custom-general.kudos
 • 515 custom-general.replies
 • 48 custom-general.solutions

Joko siis kokeilit tämän eikä siitä ollut apua: "Seuraavaksi reitittimelle kannattaa tehdä Wi-Fin kaistanleveyden pakotus 20MHz ja WiFi-kanavan pakotus alkupään pienille kanaville. Asiakastuesta löytyy laitteen ohjeet."? Tuo siis nimenomaan 5GHz verkkoon. 

 

Hybridreitittimen Wi-Fi:n suorityskyky ei ole markkinoiden paras mutta ei myöskään lähellekkään huonoimmasta päästä. Yleisiä Wi-Fi:in vaikuttavia tekijöitä laitoin koska aloituksesta ei käynyt ilmi tarkemmin laitteiden sijoittelu. 

Vaikka asunnossa ei ole mikään muuttunut niin se ei tarkoita että eikö langatonta yhteyttä voisi siellä jokin häiritä, tähän riittää jo pelkästään esimerkiksi rikkinäinen sähkölaite. Lisäksi rivitalo/kerrostalo ympäristöissä voi myös herkästi vaikuttaa naapureiden laitteet. 

cad60ster
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Heippa.

Kyseessä omakotitalo jossa naapurit sen verran kauempana ettei sieltä edes Wi-Fiä ole havaittavissa ja poikkean  taas reilun 20km:n päähän kunhan omistajat palaavat matkoiltaan ja mulla on aikaa. Kokeilen tuotakin eli pakotusta alkupään kanavalle 36 ?

JuhoOlliLo
Telialainen
Telialainen
 • 145 custom-general.kudos
 • 515 custom-general.replies
 • 48 custom-general.solutions

Tässä tapauksessa ei sitten ainakaan naapurit häiritse sitä Wi-Fi:ä. 

 

Reitittimen asetukista Wi-Fi:n pakotus esim. 48 tai 52 kanavalle ja lisäksi Advanced-valikosta 5GHz:n kohdalta Bandwith 20MHz. 

 

Digiboksilta kannattaa myös poistaa tämän jälkeen Wi-Fi-valinnat muistista ja yhdistää se sitten tuohon 54GHz verkkoon uudestaan. 

cad60ster
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

No eivät nuokaan asetukset tuoneet paljoa parempaa tulosta mutta käynti Verkkokauppa.comissa hakemassa TP-LINK TL-PA4010KIT Powerline-adapteri 39,90€  ( Laajenna lähiverkkoasi hyödyntäen huoneiston sähkökaapelointia.)  ja kytkemällä tuo niin; voilà!  TeliaTv todellakin toimii !!

 

cad60ster

cad60ster
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ainoa mikä jäi itseä harmittamaan oli yli 40€ puhelinkulut tekniseen neuvontaan saamatta kuitenkaan ratkaisua ongelmaan. 😞

HenriLie
Telialainen
Telialainen
 • 123 custom-general.kudos
 • 645 custom-general.replies
 • 61 custom-general.solutions

Mukava kuulla, että sait yhteydet pelittämään kuten pitääkin Hymiö Onnellinen

Tarkoitat varmastikkin Telia Helppi -teknisen tuen laskua?

Halutessasi voit keskustella laskusta tarkemmin Telia Helpin asiakaspalvelun kanssa.

Helppi asiakaspalvelu
Palvelemme ajanvaraus- ja laskutusasioissa numerossa 0200 600 600 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-16.30.

Tekniikasta aina mielenkiinnolla keskusteleva. Päivitän myös meidän asiakastukisivustoa osana asiantuntijatiimiämme. Kerrothan tarvittaessa palautetta sivuston ohjeista.
cad60ster
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Heippa.

Ehkä parempi olla neuvottelematta niin selviän reilun 40€:n maksulla ettei tuo summa vain tuplaannu ??

🙂    Tietenkin asiakaspalvelu tapahtumat joko lujittavat asiakas suhdetta tai sitten EI ??

Terveisin @cad60ster, Sonera-Telia asiakas jo 80-luvun lopulta...

 

Edit ReOlivia: Muokattu ylimääräinen viiva viestistä pois