Telia TV Android TV:lle


  • Anonymous
  • 0 kommenttia

Hei,

Millä aikataululla sopii odotella Telia TV -sovellusta Android TV -laitteille? On nimittäin sen verran yleinen alusta nykyään tuo Android TV, että mieluiten mahdollisimman pian.


212 kommenttia

Kovasti näemmä harmittaa kun boksikaupan takia keksityt selitykset paljastuvat tekoselityksiksi. 

Onhan tämä nyt ihan käsittämätöntä. Sovellusta ei suostuta tekemään alustalle jossa on hyvä sovelluspohja ja valikoima vaan yritetään pakottaa käyttämään firman omaa laitetta jonka ainoa sovellus on Youtube? Sitten valehdellaan jatkuvasti.

 

 

Tässä ei nyt ole mitenkään päin järkeä ja ainakin omalta osalta tämä tulee olemaan ensimmäinen asia joka tulee mainittua tästä palvelusta.

 

 


@  kirjoitti:

Onhan tämä nyt ihan käsittämätöntä. Sovellusta ei suostuta tekemään alustalle jossa on hyvä sovelluspohja ja valikoima vaan yritetään pakottaa käyttämään firman omaa laitetta jonka ainoa sovellus on Youtube? Sitten valehdellaan jatkuvasti.


 

Tämä. Telialla tuntuu neuvottelut eri tahojen kanssa olevan huomattavasti muita toimijoita hankalampia. Edes Ylen kanssa ei päästä sopuun, puhumattakaan Netfilixista. Eli ei kannata pidätellä hengitystä muutosta ja kehitystä odotellessa.

 

Telialle myös kunniamaininta tästä foorumista. En ole mobiilikäytössä yhtä *******aa foorumisoftaa vielä kohdannut. Jos yrität muokata jostain välistä sanaa, pomppii focus ihan minne sattuu ja saa vieritellä jatkuvasti. Jossain välissä kun muuten meinaa onnistua, pomppaa joku *******een kysely eteen ja taas ollaan sivun alussa. Ei tämäkään nyt ihan näin vaikeaa voi olla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Baron@  kirjoitti:

Parhaassa tapauksessa nyt alkaisi hedelmällinen ja avoin keskustelu Telia TV sovelluksen tekemisestä, Telian insinöörien ja asiakasnörttien kesken. Mutta merkit ei ole hyvät.. 




Juuri noin, Yhteisö on hyvä paikka käydä keskustelua, ideoida ja antaa palautetta. Niin toisten käyttäjien kuin meidän ylläpidon kanssa sekä ajoittain myös suoraan tuotevastaavien ja kehittäjien kanssa kuten vaikka Telia TV/Liiga AMA:ssa joku aika sitten.


 


Mitä tulee tähän kyseiseen caseen niin jos meiltä on kerrottu, että sovellusta ei ole tulossa ainakaan lähitulevaisuudessa niin näen, että tällainen keskustelu on parempi käydä vasta sitten, jos tai kun sovelluksen kehittäminen tulee ajankohtaiseksi. Ja myöskin sekä erityisesti sovelluksen mahdollisen julkaisun jälkeen. Ja tämä vuoropuhelu/ideointi/sparraus olisi tosiaan todella makee käydä jäsenten ja meidän nörttien kesken :)


 


Yleisesti ottaen, keskustelua täällä voi toki käydä mistä aiheesta vain milloin vain. Muokattuja softia täällä ei kuitenkaan saa jakaa, sellaisia joilla meillä tai muulla on copyrightit :)


 



@mikkooks@  kirjoitti:
Telialle myös kunniamaininta tästä foorumista. En ole mobiilikäytössä yhtä *******aa foorumisoftaa vielä kohdannut. Jos yrität muokata jostain välistä sanaa, pomppii focus ihan minne sattuu ja saa vieritellä jatkuvasti. Jossain välissä kun muuten meinaa onnistua, pomppaa joku *******een kysely eteen ja taas ollaan sivun alussa. Ei tämäkään nyt ihan näin vaikeaa voi olla.

Kiitos palautteesta. Tuo on kieltämättä ärsyttävää. Jos tarkoitat sellaista kursorin käytöstä mitä luulen sinun tarkoittavan niin olen raportoinut tästä meidän alustatoimittajalle (Khoros, tunnettiin aikaisemmin nimellä Lithium) jo hyvän aikaa sitten mutta mitään ei ole ainakaan toistaiseksi tapahtunut. Tein äsken testin heidän omalla foorumillaan sekä Spotifyn foorumilla (käyttävät siis tätä samaa plattaa) ja tuota hyppimistä tapahtuu myös niissä. Ei ehkä ihan niin paljon kuin mitä meidän foorumilla mutta tapahtuu kuitenkin. Samoin tuo mainitsemasi kysely käyttäytyy muuallakin samoin kuin mitä meidän foorumilla.


 


Jatkan töitä näiden fiksaamiseksi alustatoimittajan kanssa.

On ikävää yleensäkin että operaattorit ovat lähteneet tv-bisnekseen kun kenelläkään niistä ei ole intressiä tehdä oikeasti toimivaa ja hyvälaatuista tuotetta. Kyllä, tv-kuvan olisi syytä olla hyvän. Jättäisivät tämän niille jotka sen osaa. Miksikö valitan? Siksi kun tässä asiassa asiakkaalla ei juurikaan ole mahdollisuutta valita, periaatetasolla ehkä on mutta se vaan ei kannata. Tv-palvelut pitäisi olla vapaasti valittavissa, ehkä silloin palveluntarjoajat tekisivät toimivamman tuotteen. Olisihan se mukavaa katsoa liigaa samalla laadulla kuin Viasat lähettää uhd-potkupalloa 🙂. Ugh. 

Android TV sovelluksen kehittämisestä voitaisiin varmasti käydä keskustelua, jos sellainen joskus teiltä olisi tulossa. Nyt olen itse ainakin yrittänyt käydä keskustelua siitä, miksi Telian suunnalta on käyty tätä "onko tulossa" keskustelua täysin asiattomasti. Eli sovellus sinällään on käyttökelpoinen ko. alustalla, eikä siinä mielestäni hirveästi olisi muokkaamista ui:n (layoutin) suhteen. En ymmärrä alkuunkaan kommentteja, joissa väitetään tuon muokkauksen olevan kovinkin työläs.


@SaJoonas@  kirjoitti:

Teemme parhaillamme töitä lähetysten viivettä pienentävän uuden alustan ja HTML5-tuen laajentamisen kanssa.


Miksi HTML5 muuten alunperin tuotiin selaimille, joiden käyttöä niiden kehittäjätkään eivät ole enää suositelleet? Uusi Edge käyttää Chromiumin moottoria, joten tämäkin kehitystyö menee pöntöstä alas. Telian kehitystyö on niin uskomattoman hidasta, että HTML5 tukea muille selaimille ei luvata enää edes kuluvan Liiga-kauden aikana. Tämä ei sinällään kuulu Android TV ketjuun, mutta kuvastaa hyvin Telian toimintaa, kun käytännössä valmis sovellus jätetään julkaisematta toiselle alustalle ja HTML5 kehityksessä on menty poistuvat selaimet keihäänkärjessä. Eihän tässä mikään sinällään yllätä, kun head-of-hockey tittelille on raapaistu kaveri, jonka visiot olisivat olleet tuoreita vielä 90-luvun puolivälissä. Se yllättää, etteikö organisaatiosta löydy henkilöä, jolla olisi kykyä ja valtaa puhua vähän järkeä ja nykyaikaa mukaan strategiaan.


@mikkooks@  kirjoitti:


Terve taas! Jatkan vielä aiheesta, vaikka Telialta ilmoitettiinkin viimein suoraan, ettei sovellusta tule.

 

Tänään oli viimein hieman luppoaikaa ja muokkasin hieman tuota Telia TV sovellusta. Poistin vaatimuksen kosketusnäytöstä, lisäsin leanback bannerit yms. yms. Tällaiselta amatööriltä meni tähän kaikkinensa n. puoli tuntia. Siitä suurin osa siihen, että sain Android TV boksille apk:n asennettua usb-tikulta. Sovellus tosiaan aluksi antaa kaksi kertaa virheilmoituksen Play palveluista, mutta sen jälkeen ei ole kertakaikkiaan mitään ongelmaa - tämä tietysti hiirellä käytettynä. Kirjautuminen ok ja pelien katsominen onnistuu aivan täysin. TV osio antaa HTTP virheilmoituksen, mutta Liiga toimii. Sehän on tässä jo todettu, että ui:n joutuu kasaamaan uusiksi, mutta ei se suuri rypistys olisi. Mitään ongelmaa Telian edustajan mainitsemien "taustajärjestelmien" tms. kanssa ei ole, vaan DRM ja muut toimii ihan samoin kuin mobiili Androidissa.


Kysymys: Mitä softia käytit tuohon editointiin? Ajattelin itse tehdä saman tempun, eli modata tuon puhelimen apin *henkilökohtaiseen käyttöön* itselleni sopivaksi.  Tietääkseni Googlen käyttöehdot tätä eivät edes estä tekemästä, kunhan en jaa / julkaise omaa versiotani missään.


@Thothy79@  kirjoitti:


Kysymys: Mitä softia käytit tuohon editointiin? Ajattelin itse tehdä saman tempun, eli modata tuon puhelimen apin *henkilökohtaiseen käyttöön* itselleni sopivaksi.  Tietääkseni Googlen käyttöehdot tätä eivät edes estä tekemästä, kunhan en jaa / julkaise omaa versiotani missään.



Nevermind, työkalut löytyi jo.


 


Ihan pikainen kysymys Telialaisille: Jos telkkariversiota ei ole kehityksessä, minkä hemmetin takia Sony Bravia 4K 2015  löytyy apk:sta whitelistattuna????


 



Edit ReOlivia: Upotettu kuva

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Kyseessä ei ole viittaus meneillään olevasta kehitystyöstä. Kyseinen rivi on unohtunut aikanaan tehtyjen kokeilujen yhteydessä whitelist:lle.


@HenriLie@  kirjoitti:

Kyseinen rivi on unohtunut aikanaan tehtyjen kokeilujen yhteydessä whitelist:lle.


Tiedän. Pointti vaan on se, että jos se yleensä on eksynyt sinne, sitä on kehitetty myös siihen suuntaan. Ja kyllä; käytän sanaa kehittää, koska ei kukaan (siis oikeasti kukaan) kehitä sovellusta alustalle A ajatuksella "Hei, tehdään tästä ainoastaan alustan A softa mutta "kokeillaan huvikseen" toimiiko samalla B:ssäkin." Itsekin vanhana pieruna tehnyt softia (Well hi there,  printf("Hello, World!"); ) ja jos softa on tehty Linuxille, on muut saaneet (jos olen antanut luvan) ihan keskenään tehdä lisäykset winkkaria tms varten, en minä ole lähteisiin lisännyt windowsin headereita.

 

Tässä nyt muutamaa (kilpailijoiden) vain puhelimeen suunniteltua softaa testaillut / yrittänyt modata telkkariin sopivaksi, ja huomannut että TeliaTV on ylivoimaisesti kypsin ohjelma toimimaan myös älytv:ssä; esim sen naisen nimisen viihdesovellus puhelimelle ei suostu skaalautumaan kunnolla telkkarille, eikä edes näyttämään videota/suoraa lähetystä kanavilta, missä TeliaTV:llä puolestaan ulkoinen olemus ja toiminta lähes täysin sujuvaa.

 

Eli kysymykseni jonka esitin tarkoittaa pohjimmiltaan seuraavaa: Miksi kehitys jätettiin viemättä maaliin? kun osviittaa kerran on että se aloitettiin (tuo whitelist), ja että kehitystä on edelleen tehty telkkarit mielessäpitäen (toiminta, UI, skaalaus yms)? 

 

 

 

Telia tv:n android-versiota ei kehitetä tällä hetkellä ja ilmoitamme kyllä kun/jos se tulee ajankohtaiseksi.

 

Sovellukset eivät käänny android TV:lle sopivaksi tuosta noin vain kuten itsekkin olet todennut ja vaikka näin täällä on kirjoitettu. Siinä vaiheessa kun puhutaan että sovellus on virallisesti meiltä ulkona ja sen täytyy toimia koko laitekannalla niin tämä vaatii kehitystä. Yksittäisen laitteen kohdalla se voi olla vielä hyvin simppeliä mutta laitekanta kokonaisuuden kanssa ei enää niinkään.

 

Aiheesta keskustellessa on myös hyvä muistaa että android TV on ainoastaan palanen äly-tv markkinoilla eikä mitenkään hallitsevassa asemassa. Täällä Yhteisössä on annettu myös kommentteja android TV aseman puolesta mutta kuitenkin kun katsotaan tv-markkinan jakautumista niin tämä ei tue näkemystä. Kahden reilusti suurimman tv-valmistajan valikoimissa ei ole android TV:tä ollenkaan.


@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

Telia tv:n android-versiota ei kehitetä tällä hetkellä ja ilmoitamme kyllä kun/jos se tulee ajankohtaiseksi.

 

Tämä on jo niin moneen kertaan todettu, että sitä ei varmaan enää tarvitse mainita?

 


@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

 

Sovellukset eivät käänny android TV:lle sopivaksi tuosta noin vain kuten itsekkin olet todennut ja vaikka näin täällä on kirjoitettu


 

Missä on kirjoitettu, että kääntyy tuosta noin vaan? Täällä on kirjoitettu - ja Telian edustajien toimesta väitetty - että esim. taustajärjestelmien vuoksi ei voida tehdä. Ne toimivat kyllä ja DRM toteutus Android TV:n ja mobiilin välillä on identtinen. Liigan katsominenkin onnistuu vallan mainiosti Android TV:lla. Mitä itse olen tuon kanssa nyt touhunnut, ja kuten toinenkin yhteisön jäsen kirjoitti, sovelluksen osalta ui on aika pitkälle Android TV:lle sopiva. Telian puolelta on väitetty, että työtaakka tässä olisi jotenkin vaativa tai suuri, mutta todellisuudessa se ei ihan näin olisi. Sen nyt jokainen ymmärtää, ette tekemistä on, mutta on sitä liioiteltu.

 


@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

Siinä vaiheessa kun puhutaan että sovellus on virallisesti meiltä ulkona ja sen täytyy toimia koko laitekannalla niin tämä vaatii kehitystä. Yksittäisen laitteen kohdalla se voi olla vielä hyvin simppeliä mutta laitekanta kokonaisuuden kanssa ei enää niinkään.


Selittäkäähän nyt tätä vähän tarkemmin. Ei minkään sovelluksen DRM ratkaisuineen ole tarkoituskaan toimia jokaisen kiinalaisen halpavalmistajan boksilla. Sen sijaan esim. jokaiselle eri TV merkille ja mallille, tai muullekaan laitteelle, ei sovellusta joudu erikseen kehittämään, vaan käyttöjärjestelmä itsessään on se alusta, jolle sovellus kehitetään ja joka tarjoaa sovelluksen käyttämät palvelut, rajapinnat ym. Virallinen julkaisu vaatii tietysti testaamista, mutta siihen saisi varmasti apua vaikka täältä yhteisöstä.

 


@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

Aiheesta keskustellessa on myös hyvä muistaa että android TV on ainoastaan palanen äly-tv markkinoilla eikä mitenkään hallitsevassa asemassa. Täällä Yhteisössä on annettu myös kommentteja android TV aseman puolesta mutta kuitenkin kun katsotaan tv-markkinan jakautumista niin tämä ei tue näkemystä. Kahden reilusti suurimman tv-valmistajan valikoimissa ei ole android TV:tä ollenkaan.


Android TV on käytössä paitsi televisioissa, monissa muissakin laitteissa. Täällä on, ainakin allekirjoittanut, puhunut sen puolesta, että Android TV on nykyään varsin toimiva alusta ja uskon sen suosion lisääntyvän. En ole täällä törmännyt kirjoitukseen, jossa Android TV:n väitettäisiin olevan hallitsevassa asemassa äly-tv käyttöjärjestelmissä. Sen sijaan on todettu sen olevan joidenkin tv-valmistajien sekä eri laitevalmistajien kohdalla yhteinen käyttöjärjestelmä, yhteinen alusta, jolle olemassa olevan sovelluksen kehittäminen EI OLISI mitenkään suuri ponnistus.

 

Loppuun vielä muistutus, että olen itse pari matsia Liigaa katsonut Android TV laitteella eikä mitään ongelmia ole tullut vastaan. Sovellus valittelee kaksi kertaa käynnistettäessä Google Play palvelusta, sen jälkeen toimii, joskin hiirellä, vallan mainiosti.

Noniin, nyt sai Teliakin Bonnier-kaupan myötä itselleen Android TV -sovelluksen.

 

Millä aikataululla Liiga-ottelut tulevat C More -sovellukseen? Olettaisin ainakin, että Telia TV yhdistyy C Moren kanssa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@  kirjoitti:

Noniin, nyt sai Teliakin Bonnier-kaupan myötä itselleen Android TV -sovelluksen.


 


Millä aikataululla Liiga-ottelut tulevat C More -sovellukseen? Olettaisin ainakin, että Telia TV yhdistyy C Moren kanssa.




Vielä ei ole muutoksia näihin tulossa, odotellaan asioiden etenemistä :) 


@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

Telia tv:n android-versiota ei kehitetä tällä hetkellä ja ilmoitamme kyllä kun/jos se tulee ajankohtaiseksi.

Tähän jo vastattiinkin. Lisään vaan sen verran että miljoonan lukukerran jälkeen se miljoonasensimmäinen kerta kuulostaa jo lähinnä hattuilulta.

 

Sovellukset eivät käänny android TV:lle sopivaksi tuosta noin vain kuten itsekkin olet todennut ja vaikka näin täällä on kirjoitettu. Siinä vaiheessa kun puhutaan että sovellus on virallisesti meiltä ulkona ja sen täytyy toimia koko laitekannalla niin tämä vaatii kehitystä. Yksittäisen laitteen kohdalla se voi olla vielä hyvin simppeliä mutta laitekanta kokonaisuuden kanssa ei enää niinkään.

Tähänkin vastattiin, mutta väännän vielä rautalangasta: AndroidTV = Googlen käyttöjärjestelmä TV:lle. Ei Telian tehtävä ole varmistaa että AndroidTV toimii joka hemmetin leivänpaahtimella, vaan että TeliaTV toimii AndroidTV:ssä. AndroidTV on standardi, ja laitevalmistajat ovat velvollisia varmistamaan että oman raudan ajurit yms ovat kohdallaan jos AndroidTV on sisässä, ette te.  Eli tuo argumenttisi "koko laitekannalla" on sen suhteen aika paksua sitä-ihteensä.

 

 

Aiheesta keskustellessa on myös hyvä muistaa että android TV on ainoastaan palanen äly-tv markkinoilla eikä mitenkään hallitsevassa asemassa. Täällä Yhteisössä on annettu myös kommentteja android TV aseman puolesta mutta kuitenkin kun katsotaan tv-markkinan jakautumista niin tämä ei tue näkemystä. Kahden reilusti suurimman tv-valmistajan valikoimissa ei ole android TV:tä ollenkaan.


Juu, kuulostaa pahalta kun noin panee. Mutta avataanpa hieman älytv-markkinoita:

23% Tizen (Samsung)

13% WebOS (LG)

40% AndroidTV ( loput valmistajat, kuten esim  Sony, Hisence, TCL, Skyworth, Panasonic, Vizio)

Lähde: IHS Markit tutkimus 2018

 

Näin äkkiseltään sanoisin että vetoaminen kahteen suurimpaan valmistajaankin on aikalailla beeässää, uskallan väittää että 23% Tizen tai 13% WebOS ovat AIKA lailla vähemmän kuin 40% AndroidTV...

 

Mutta eipä siitä enempää. Jatkan tässä Arris KreaTV:n lähdekoodiin tutustumista..

On kyllä joo todella tylsää ja mälsää toimintaa. Voisi Liigaa katsellakin joskus omalta ruudulta, jos saisi suoraan telkkariin asennettua. Mutta pitäkööt tunkkinsa kun pitää väkisin tunkea tuota boxia tarjolle....

Vielä hauskempi on tuo "Android TV on murunen" -argumentti. Samaan aikaan hehkutetaan että Apple TV:lle tarjotaan sovellusta. Lyön vetoa, että Suomessa on enemmän Android TV -laitteita käytössä kuin Apple TV -laitteita. Apple TV se vasta marginaalituote onkin....


@HandsomeJussi@  kirjoitti:

On kyllä joo todella tylsää ja mälsää toimintaa. Voisi Liigaa katsellakin joskus omalta ruudulta, jos saisi suoraan telkkariin asennettua. Mutta pitäkööt tunkkinsa kun pitää väkisin tunkea tuota boxia tarjolle....

Vielä hauskempi on tuo "Android TV on murunen" -argumentti. Samaan aikaan hehkutetaan että Apple TV:lle tarjotaan sovellusta. Lyön vetoa, että Suomessa on enemmän Android TV -laitteita käytössä kuin Apple TV -laitteita. Apple TV se vasta marginaalituote onkin....


Tässä ketjussa on ainakin @Thothy79 ja itseni toimesta ammuttu alas kaikki Telian puolelta esitetyt ala-arvoiset selitykset. Mainitaan taas kerran, että olen itse jo aika monta peliä katsonut Android TV laitteella. Hienosti toimii, ja kun boxi on vielä kaapelilla reitittimessä kiinni, ei edes Telian umpisurkea sovellus pysty pilaamaan pelien katsomista kuvanlaatua heittelemällä.

 

Muistaakseni yksi henkilö Telian puolelta on suoraan sanonut, että sovellusta ei Android TV:lle tule. Muut ovat syyllistyneet rankasti asiakkaita aliarvioivaan lässytykseen. Eikä Telialta olisi alunperinkään ollut pakko taustajärjestelmiä tai ongelmia sen tarkemmin avata, mutta kun kaikki selitykset ovat osoittautuneet täysin tuulesta temmatuiksi, olisi vähän fiksummin voinut asian kanssa tulla ulos.

 

En nyt valitettavasti muista Telian muita fiksummin esiintynyttä henkilöä, jonko olisin tähän vielä tägännyt ja kehunut. Muut surkimukset voisivat ottaa hänestä oppia.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Nyt kun Bonnier-kauppa toteutui, niin ehkäpä tuo mahdollistaa uusia julkaisualustoja... Ehkäpä projektit ovat sen vuoksi hieman hitaalla olleet...


@Purnipsi@  kirjoitti:

Nyt kun Bonnier-kauppa toteutui, niin ehkäpä tuo mahdollistaa uusia julkaisualustoja... Ehkäpä projektit ovat sen vuoksi hieman hitaalla olleet...


Hyvin mahdollista. Sekään ei silti selitä sitä, miksi Telian edustajat vastailevat täällä asiakkaille täysin typerästi ja perättömiä juttuja toistaen.


@mikkooks@  kirjoitti:




Hyvin mahdollista. Sekään ei silti selitä sitä, miksi Telian edustajat vastailevat täällä asiakkaille täysin typerästi ja perättömiä juttuja toistaen.




Vastailemme sen mukaan mitä tiedämme. Tylsää, jos vaikutamme mielestäsi typeriltä. Osa vastauksistamme on peräisin tuotekehityksestä saaduista kommenteista, eli mistään perättömistä asioista ei ole kyse. Pyydän sinulta ymmärrystä tilanteeseen, ei meistäkään ole helppoa kertoa, ettei enempää tietoa ole. 


@ReOlivia@  kirjoitti:

@mikkooks@  kirjoitti:


Hyvin mahdollista. Sekään ei silti selitä sitä, miksi Telian edustajat vastailevat täällä asiakkaille täysin typerästi ja perättömiä juttuja toistaen.


Vastailemme sen mukaan mitä tiedämme. Tylsää, jos vaikutamme mielestäsi typeriltä. Osa vastauksistamme on peräisin tuotekehityksestä saaduista kommenteista, eli mistään perättömistä asioista ei ole kyse. Pyydän sinulta ymmärrystä tilanteeseen, ei meistäkään ole helppoa kertoa, ettei enempää tietoa ole. 


Ei sillä lopulta ole asiakkaalle väliä, mistä palstalla kerrottava tieto on peräisin. Eikä ongelmana ole tuo, ettei enempää tietoa olisi. Kuten kerroin, teiltä on kerrottu mm. että taustajärjestelmät eivät sovi yhteen Android TV:n kanssa. Miten minä sitten olen monta Liiga-matsia jo katsonut TeliaTV sovelluksella Android TV laitteella? Teiltä on toistuvasti kerrottu, että on hirmuinen työ ylläpitää sovellusta kaikille Android TV laitteille. Tätä on oikaistu useammankin palstan jäsenen toimesta, että ei sitä laitekohtaisesti julkaista ja ylläpidetä. Ja lista jatkuu. Näin asiakkaan näkökulmasta onkin perin huolestuttavaa, jos nämä kommentit tulevat teidän tuotekehityksestä. Se tosin selittäisi paljon asioita...


@mikkooks@  kirjoitti:




Ei sillä lopulta ole asiakkaalle väliä, mistä palstalla kerrottava tieto on peräisin. Eikä ongelmana ole tuo, ettei enempää tietoa olisi. Kuten kerroin, teiltä on kerrottu mm. että taustajärjestelmät eivät sovi yhteen Android TV:n kanssa. Miten minä sitten olen monta Liiga-matsia jo katsonut TeliaTV sovelluksella Android TV laitteella? Teiltä on toistuvasti kerrottu, että on hirmuinen työ ylläpitää sovellusta kaikille Android TV laitteille. Tätä on oikaistu useammankin palstan jäsenen toimesta, että ei sitä laitekohtaisesti julkaista ja ylläpidetä. Ja lista jatkuu. Näin asiakkaan näkökulmasta onkin perin huolestuttavaa, jos nämä kommentit tulevat teidän tuotekehityksestä. Se tosin selittäisi paljon asioita...




Olet kyllä oikeassa, ettei sillä mitään väliä ole mistä tieto tulee. Siitä en teknisesti itse tiedä tarkemmin, mitä vaatii TV sovelluksen ylläpitäminen useilla eri tv malleilla. Lähinnä varmaan se on nyt ongelma, että android tv sovellukset eivät ole meillä tällä hetkellä tuettuja. Eli emme voi taata niiden toimivuutta.


 


On kuitenkin totta, että joskus tukematonkin palvelu saattaa toimia. Siihen ei vain meiltä saa sitten mitään niksejä tai sitä ei voida lähteä korjaamaan, koska se ei ole meidän suunnalta päivitysten piirissä. Tällä hetkellä me emme ylläpidä Android tv -sovellusta ja never know mitä tulevaisuudessa. Siitä tarkemmin sitten tulevaisuudessa, jos nykytilanne muuttuu.


@ReOlivia@  kirjoitti:

@mikkooks@  kirjoitti:


Ei sillä lopulta ole asiakkaalle väliä, mistä palstalla kerrottava tieto on peräisin. Eikä ongelmana ole tuo, ettei enempää tietoa olisi. Kuten kerroin, teiltä on kerrottu mm. että taustajärjestelmät eivät sovi yhteen Android TV:n kanssa. Miten minä sitten olen monta Liiga-matsia jo katsonut TeliaTV sovelluksella Android TV laitteella? Teiltä on toistuvasti kerrottu, että on hirmuinen työ ylläpitää sovellusta kaikille Android TV laitteille. Tätä on oikaistu useammankin palstan jäsenen toimesta, että ei sitä laitekohtaisesti julkaista ja ylläpidetä. Ja lista jatkuu. Näin asiakkaan näkökulmasta onkin perin huolestuttavaa, jos nämä kommentit tulevat teidän tuotekehityksestä. Se tosin selittäisi paljon asioita...


Olet kyllä oikeassa, ettei sillä mitään väliä ole mistä tieto tulee. Siitä en teknisesti itse tiedä tarkemmin, mitä vaatii TV sovelluksen ylläpitäminen useilla eri tv malleilla. Lähinnä varmaan se on nyt ongelma, että android tv sovellukset eivät ole meillä tällä hetkellä tuettuja. Eli emme voi taata niiden toimivuutta.

 

On kuitenkin totta, että joskus tukematonkin palvelu saattaa toimia. Siihen ei vain meiltä saa sitten mitään niksejä tai sitä ei voida lähteä korjaamaan, koska se ei ole meidän suunnalta päivitysten piirissä. Tällä hetkellä me emme ylläpidä Android tv -sovellusta ja never know mitä tulevaisuudessa. Siitä tarkemmin sitten tulevaisuudessa, jos nykytilanne muuttuu.


Tämä menee nyt vähän jankkaamiseksi taas, mutta ongelma ei ole tuen puute. Eikä ongelma ole sovelluksen ylläpitäminen eri tv malleille, koska kaikille Android TV laitteille - muillekin kuin televisioille - tehdään vain se yksi sovellus. Ongelma on siinä, miten Telialta on asiasta viestitty. Jos siellä tosiaan ollaan asioista perillä, on ihan suoraan valehdeltu. Jos ei olla perillä, on kirjoiteltu asioista vastoin parempaa tietoa. Ongelma, josta tässä kohtaa on puhuttu on siis viestintä, joka on ollut asiakkaita aliarvioivaa.


@mikkooks@  kirjoitti:




Tämä menee nyt vähän jankkaamiseksi taas, mutta ongelma ei ole tuen puute. Eikä ongelma ole sovelluksen ylläpitäminen eri tv malleille, koska kaikille Android TV laitteille - muillekin kuin televisioille - tehdään vain se yksi sovellus. Ongelma on siinä, miten Telialta on asiasta viestitty. Jos siellä tosiaan ollaan asioista perillä, on ihan suoraan valehdeltu. Jos ei olla perillä, on kirjoiteltu asioista vastoin parempaa tietoa. Ongelma, josta tässä kohtaa on puhuttu on siis viestintä, joka on ollut asiakkaita aliarvioivaa.




Noniin, pääsin ongelman ytimeen. Omasta puolestani olen pahoillani, tässä varmaan mennyt nyt puurot ja vellit vähän sekaisin. Pyritään aina vastaamaan uusimman tiedon mukaan ja sen tiedon mukaan mitä tänne meille moderaattoreille valuu. Se miten asioista kerrotaan on tietenkin aina paikka, jossa voi miettiä sanansa paremmin.


 


Viestinnän ei kuulu olla aliarvioivaa ja varmasti pystymme tässä parantamaan. Otettakoon tämä kehityksen askeleena itse kullekkin. 

Vastaa