Telia Play digiboksin uusi rauta DV8919 – kysy ja kommentoi täällä **ketju on lukittu kommenteilta**


Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +7

21184iA28A019B0D7B519F.jpg

Muokkaus 24.1.2024

Keskustelu on lukittu uusilta kommenteilta ja kysymyksiltä. Jos asiasi on kesken niin avaathan uuden aiheen, kiitos :)

Miksi keskustelu on lukittu? Lue täältä lisää.

 

Telia Play digiboksi uudistui. Nykyiset Arris-digiboksit säilyvät edelleen käytössä ja niidenkin kehitys jatkuu, mutta uusinta uutta on nyt boksi, joka kulkee lempinimellä DV8919.

DV8919 on Android TV -käyttöjärjestelmään pohjautuva digiboksi. Android-alusta mahdollistaa uudenlaisia ominaisuuksia ja aiempaa yhtenäisemmän käyttökokemuksen digiboksin, sovelluksen ja tv.telia.fi:n välillä.

 

Mitä uutta DV8919 tarjoaa käytännössä?

 

  • Sovelluksia! Digiboksille on esiasennettu useita suosikkisovelluksia, kuten Yle Areena, C More, MTV, Netflix, Youtube… Lisäksi digiboksille voi ladata Google Play Kaupasta lisää haluamiaan sovelluksia Google-tilin avulla.
  • Laaja kattaus katsottavaa: Kanavapaketeista löytyy samat vaihtoehdot kuin Telia Play digiboksi -palvelusta, esimerkiksi C Moren suositut kanavapaketit. Näet kaikki saatavilla olevat kanavapaketit kanavakartasta.
  • Uusi käyttöliittymä
  • Uusi pienempi kaukosäädin. Kaukosäätimessä on painike myös Google Assistant -ääniohjaukselle. Google Assistant ei tue Suomea, mutta sitä voi hyödyntää englanniksi. Äänikomentojen ystäville toiminnallisuus on varmasti hyödyllinen.
  • Digiboksi on todella pieni, vain 12 cm x 12 cm x 2,5 cm. Koska kaukosäädin toimii bluetoothilla niin voit halutessasi laittaa boxin kaappiin piiloon. Tai pitää sen esillä, mielestämme se on kyllä makeen näköinen boxi!
  • Vanhat Arris-maailmasta tutut ominaisuudet ovat tietenkin myös mukana, esimerkkeinä mainittakoon elokuvien vuokraus ja tallennuspalvelu.
  • Olette toivoneet, että tallenteita voisi selailla listanäkymässä ja tässä boxissa se on mahdollista 😉

 

Lisää uuden boxin ominaisuuksista

 

Rauta, käyttöjärjestelmä, sovellukset ja päivitykset

 

  • Prosessori, muisti ja Flash: Quad-core Cortex-A55 24000+ DMIPS, 3G RAM, 16G Flash 
  • Voit yhdistää digiboksin nettiin joko verkkokaapelilla tai wlanin avulla langattomasti. Boksi on Wi-Fi 6 sertifioitu.
  • Digiboksi tukee Dolby Soundia ja se ei tue Dolby Atmosta. Jos katseltavan ohjelman oletusääni kuitenkin on Dolby Atmos -ääni, ohjelman pitäisi automaattisesti kuulua vaihtoehtoisella ääniraidalla. Ohjelmasta/sovelluksesta riippuen tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan aina ole tarjolla.  
  • Digiboksi tukee HDMI-CEC-ominaisuutta ja digiboksin asetuksista saat sen halutessasi pois/päälle.
  • Digiboksin käyttöjärjestelmänä toimii Androidin versio 10 ja päivitämme sen uusiin versioihin tulevaisuudessa aina tarpeen mukaan 
    • Androidin turvapäivitykset tulevat boksille laiteohjelmistopäivityksien yhteydessä ja muut turvapäivitykset Telia TV:n päivitysten yhteydessä.
    • Android-käyttöjärjestelmän, Telia TV:n ja esiasennettujen sovellusten päivittäminen tapahtuu automaattisesti, eikä sinun tarvitse olla kirjautunut digiboksille Google-tilillä päivitysten saamiseksi.
    • Jos ohjelmisto- tai sovelluspäivitykset eivät jostain syystä toimisi, voit etsiä päivityksiä Asetukset-valikon kautta.
  •  Google-tili:
    • Voit käyttää Telia TV:tä sekä boksin esiasennettuja sovelluksia ilman, että kirjaudut digiboksille Google-tiliäsi käyttäen. 
    • Jos haluat ladata boksille myös muita sovelluksia Google Play -kaupasta, sinun pitää kirjautua Google-tiliäsi käyttäen tai rekisteröityä Google-käyttäjäksi. Google Play -kaupasta ladatut sovellukset päivittyvät asetustesi mukaisesti, joten suosittelen, että laitat sovellusten automaattiset päivitykset päälle. Näin sinun ei tarvitse erikseen hakea päivityksiä, vaan boksissa on aina automaattisesti sovellusten uusimmat versiot.

 

 

Kuvanlaatu

 

  • Muistathan, että kuvalaatu riippuu digiboksin lisäksi televisiosi ominaisuuksista sekä käyttämäsi netistä ja sen nopeudesta.
    • Telkkarin pitää olla HD/UHD-yhteensopiva.
    • Tarvitset noin 7mbit/s-nopeudella toimivan netin HD-kanavien toistoa varten. Paras saatavilla oleva kuvanlaatu edellyttää noin 15mbit/s tai suurempaa nopeutta. 
    • UHD-kanavien toistoon tarvitset noin 18mbit/s-nopeuden, mutta nopeutta olisi hyvä olla 25mbit/s tai enemmän.
    • Jos netin nopeus vaihtelee, myös ohjelman kuvanlaatu vaihtelee. Tämä koskee erityisesti mobiilitekniikalla (4G, 5G) toteutettuja yhteyksiä, joissa nopeuden vaihtelut ovat tyypillisiä. 
  • Sovelluksissa, esimerkiksi suoratoistopalveluissa kuten Netflix ja C More, kuvanlaatu riippuu boksin, netin ja telkkarin ominaisuuksien lisäksi myös sovelluksen itsensä tarjoamasta kuvanlaadusta.

  • Perustelevisiokanavista lähes kaikki kanavat ovat HD-laatua (720p50, jotkin kanavat 1080p50). Kanavakartoissamme ei ole HD-merkintää peruskanavien kohdalla. 

  • Kaikilla kanavilla ei ole tarjolla HD-laatua, joten nämä näkyvät matalampilaatuisina käytetystä tekniikasta riippumatta:  
    • Peruskanavista TV7, TV7 Himlen ja France 24 eivät ole HD-laatuisia  
    • Maksukanavista jotkin lastenkanavista, SF-kanalen, V-Film Family, V Sport live 1-5, Venäjän kanavat, MTV00, BBC World, CNN ja Al Jazeera eivät ole HD-laatuisia 
  • Liiga UHD on tällä hetkellä ainoa tarjolla oleva UHD-kanavamme.
  • Antennitelkkariin verrattuna uuden digiboksin peruskanavien kuvanlaatu on suunnilleen samaa kuin antenniverkon HD-laatu, ja parempaa kuin antenniverkon SD-laatu.  
  • Kaapeli-TV- ja Telia TV digiboksi laajakaistalla -palveluihin verrattuna kuvanlaatu on heikompaa. Näissä palveluissa resoluutio on 1080i50, mutta tätä lomitettua kuvaa Telia TV digiboksi -palvelu ei tue.  
  • DV8919:n ja Arris 5305:n kuvanlaatu on sama. Kuvanlaatu riippuu palvelusta, kuten yllä mainitsin.  

 

 

Löydät tietoa tämän digiboksin ohjelmistopäivityksistä täältä.

Kerro mikä sinun mielestäsi kuulostaa parhaalta ominaisuudelta, ja mitä haluaisit nähdä DV8919-boksilla seuraavaksi?


Aihe on suljettu kommenteilta.

1056 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

kyllä minun boxissa on netflix sovellus,kakella menuun ja toiseksi alimpana on netflix.......?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

tai en tiedä jos sulla on kaapeli boxi ja boxeissa eroa mutta ainakin nettiboxissa netflix löytyy..

Kunniamerkki +6

Siis vaihtuuko toi teksti-tv uudessa boksissa pelkästään sovelluksella käytettäväksi?

 

Ja koskas tosta digiboksilta on hävinnyt cmore max2 hd kanavan katso alusta toiminto?

 

Luojan kiitos, että on telia-tv digiboksi laajakaistalla+tallennuspalvelu:lla 19.89€ kk. Kanavapaketit boxille aivan järkyttävillä hinnoilla ja ehdoilla, että voi morjens. Choremecastia käyttöön sit vaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tämähän johtuu siitä, että tuo "vanha" IPTV boksi vain toimi muuntimena, multicast-kaapeliTV-signaali - > kuvasignaali. Ohjelma oli sama kuin Telian kaapelitv-verkossa. Kupari (ADSL, VDSL) oli vain siirtotienä.

 

Tämä uusihan ei ole enää tuota multicastia, vaan se streamaa videota kuin mikä tahansa mediatoistin.

 

Multicastin toteutus langattoman verkon yli on vähintäänkin haasteellista. En ole aivan varma, riittääkö edes 5G SA kyllin hyvä stabiilisuus ja taattu yhteysnopeus, että se toimisi hyvin. Kokeilimme kerran kaverin kanssa releoida toisillemme kohtuu laadukkailla laitteilla multicast-signaalia 4G:n yli, mutta vain yksittäisiä kuvia meni läpi. Ääni kyllä toistui. 

 

Käsittääkseni myös tekijänoikeudenhaltijoilla on ollut eri näkemyksiä siitä, onko IPTV uudelleenlähettämistä vai ainoastaan releointia. Eli että lähettävätkö operaattorit "ohjelman" uudelleen, kun toistavat sitä bokseihinsa vai onko kyseessä vain välittäminen. Lakihenkilöt noita asioita ovat syvällisesti selvitelleet ja siksi aina välillä on noita kanavia palveluista kadonnut.

 

Tässä muutoksessa korostuu se, että TV-palvelut TV-tasoisesti saa jatkossa antennin tai satelliitin tai aidon kaapelitelevision (kuidulla tai tv-kuparilla) kautta. 

Kunniamerkki +5

Yritin nopeasti kahlata keskustelun läpi, mutta en löytänyt suoraan vastauksia.

Laite on siis Android TV:llä, mikä versio 9 vai 10 vai uudempi?

Miten päivityksen uudempiin on järjestetty? Entä turvapaketit?

Netissä on ollut kirjoituksia siitä että Android TV ollaan korvaamassa Google TV:n järjestelmällä. Päivittyykö boksi tähän?

Ainakin osassa bluray soittimia ja Nokian Android TV boksissa on HDMI-CEC tuettu. Onko kyseinen lisäominaisuus myös Telian uudessa boksissa?

Ilmeisesti kun tämä on Dolby Audio laite niin ei osaa tuupata pihalle Dolby Atmosta?

Kokeilin katsoa HBOmaxilta Kong vs Godzilla leffaa niin pihalle ei tullut mitään ääntä kun pääraita on Atmos. Muut audioraidat toimivat ok.

Olisiko mahdollista saada tietotoon laitteen tekniset ominaisuudet?

 

Android-versio?  

- Prosessori/RAM/Flash?

- Wifi/Eth?

- HDMI?

 

 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +7

@Luuripulu  kirjoitti:

Jaahas. Kokeilin pysäytyskuvaa. Toimi, kuva pysähtyi. Mutta kun painoi taas käyntiin niin sehän jatkoi suoraan reaaliajasta, ei pystynyt mitenkään näkemään sitä pysähdyksen aikana ollutta. 

Tällainen bugi nyt sitten löydetty.


Millä kanavalla kokeilit pysäyttää ohjelman?

 

Jos asetat esimerkiksi Ylen kanavalla meneillään olevan ohjelman tallentumaan, ja käynnistät sen katselun päävalikon Tallennukset -alakohdankautta, voit pysäyttää katselun halutessasi, ja jatkaa myöhemmin siitä mihin jäit. Tämä ei toki ole sama ominaisuus kuin katsottavan ohjelman pysäyttäminen suoraan. Varsinainen liveohjelman kelaaminen ja pysäyttäminen on tarjolla vain osalle kanavista, esimerkiksi osalle C Moren kanavista.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +7

@arttu1971  kirjoitti:

uudessa ei siis kovalevytallennusta=ei voi tallentaa maksukanavia?eihän sitä kovalevyä tarviikkaan muuhun kuin maksukanatallennukseen,eli miksi ette suoraan sano että uudella boxilla ei voi tallentaa kuin ilmaiskanavia.siihen tyssää mulla boxin vaihto ja varmaan monella muullakin.jos mix paketti häviää ja teette uudelle boxille uusia paketteja niin niihin tuskin saa enää esim max kanavaa jonka kohdalla on lukenut 2-3 vuotta "poistuu valikoimasta"ja jos erehtyy poistamaan kanava valikoimasta sitä ei saa enää takaisin..tämmöiset asiat ovat monelle tärkeitä ettei tarvitse maksaa 2-3 kanavapaketista erikseen,kuuluttaisin rehellistä ja kattavaa infoa uuden boxin kehujen viereen myös miinukset,jos ei tule mieleen boxia vaihtaessa tommoset niin saattaa närppiä aika perrr...leesti

tuossa infossa sanottiin vaan että ohjelmia voi tallentaa pilveen kuten ennenkin mutta koskeeko tämä kaikkia paketin kanavia vai vain ilmaiskanavia?vähän tarkkuutta näihin lanseerauksiin..


Hyvä huomio, olisin voinut kertoa tallentamisesta tarkemmin. Tallentaminen DV8919-boksilla tapahtuu Tallennuspalvelulla, jolla tallennettavat kanavat ovat: Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema & Fem, MTV3, Sub, AVA, TV5, Kutonen, Frii, TLC, FOX, National Geographic, AlfaTV, Nelonen, LIV, JIM ja Hero.
Maksukanavia ei siis voi tallentaa. 

Ajantasaiset tiedot löytyvät aina kanavakartoista.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +7

@someri  kirjoitti:

Hei

Minä vaihdoin pari viikkoa sitten Elisan viihdepaketin Telia TV digiboxiin ja petyin pahasti koska boxissa ei olekaan Netflix sovellusta vaikka telian myyntiesitteessä näin luvataan, Elisalla tämä sovellus oli ?

Minusta tämä oli myyntilupauksen pettämistä.

 


DV8919-digiboksilla on Netflix-sovellus, mutta se tuli myyntiin vasta 2.2.2022. Sinä sait ilmeisesti digiboksisi jo aiemmin? Siinä tapauksessa sinun digiboksisi olisi pyöreänmallinen Arris 5305, jolla ei valitettavasti ole Netflix-sovellusta. Olen pahoillani että olet saanut väärää tietoa. Jos kerrot missä myyntiesitteessä luvataan että Arris 5305-digiboksilla olisi Netflix, niin hoidan siihen korjauksen. 

Kanavakartoista ja bokseista kysymys :

Telia tv digiboksi laajakaistalla on peruskanavista molemmat
perus ja HD tasoinen kanava. Tuolla Telia tv digiboksi
kanavaluettelossa ei HD-kanavia näy ?
Eli eikö tässä uudessa raudassa nuo kanavat ole HD-tasoisia ?

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

Yhtään edes tyydyttävästi toimivaa Android-TV -laitetta en ole nähnyt. Hitaita ja tahmasia, monimutkaisia. 
Ja eiköhän tämäkin ole tehty jossakin Afrikan köyhässä maassa (Nigeria tms) jotta kulut saadaan minimiin, laadusta "tinkimättä"🤔> 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

..niin ja jäi kirjoittamatta että muistuttaa epäilyttävästi DNA:n vastaavaa laitetta, TV-hubia, josta on valitettavasti ollut kokemuksia. Täysin kelvoton vanhalla raudalla, vanhalla Android-TV-paketilla "toimiva" paketti. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +7

@Glasier  kirjoitti:

Siis vaihtuuko toi teksti-tv uudessa boksissa pelkästään sovelluksella käytettäväksi?

 

Ja koskas tosta digiboksilta on hävinnyt cmore max2 hd kanavan katso alusta toiminto?

 

Luojan kiitos, että on telia-tv digiboksi laajakaistalla+tallennuspalvelu:lla 19.89€ kk. Kanavapaketit boxille aivan järkyttävillä hinnoilla ja ehdoilla, että voi morjens. Choremecastia käyttöön sit vaan.


Teksti-TV löytyy uudelta DV8919-boksilta tosiaan esiasennettuna sovelluksena, jonka kautta käyttö tapahtuu. 

 

Katso alusta toiminto on käytössä C More Max -kanavalla. C More Max 2 -kanavalla se ei ole käytössä. Tietojeni mukaan C More Max 2:lla ei tätä toiminnallisuutta ole ollut.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +7

@Kaktuspallo  kirjoitti:

Ilmeisesti kun tämä on Dolby Audio laite niin ei osaa tuupata pihalle Dolby Atmosta?

Kokeilin katsoa HBOmaxilta Kong vs Godzilla leffaa niin pihalle ei tullut mitään ääntä kun pääraita on Atmos. Muut audioraidat toimivat ok.


Kyllä näin on, eli uusi digiboksi ei tue Dolby Atmosta. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +7

Kiitos kaikista palautteista ja kommenteista tähän asti!

Täällä on esitetty hyviä kysymyksiä myös kuvanlaadusta ja teknisemmistä yksityiskohdista esimerkiksi @finlemon , @HarleyMaster85  ja @immonja2 kirjoittamana.

En ole vastannut näihin vielä, sillä haluan tarkistaa kaikki yksityiskohdat ja koota ne sitten yhteen vastaukseen. Palataan näihin aiheisiin siis vähän myöhemmin. 🙂>

Laitteessa on kuitenkin 'Atmos to Dolby digital plus' valinta, joka päällä laite ei lähetä mitään ääntä.

Ongelma tulee kun enenevässä määrin elokuvien ainut dubbaamaton ääniraita on atmoksella. Silloin on sitten kuunneltava espaniaksi.

Onko tuolla jossain piilossa paikka mistä saa vaihdettua kanavien paikkaa valikossa tai poistettua?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Kaktuspallo  kirjoitti:

Laitteessa on kuitenkin 'Atmos to Dolby digital plus' valinta, joka päällä laite ei lähetä mitään ääntä.

Ongelma tulee kun enenevässä määrin elokuvien ainut dubbaamaton ääniraita on atmoksella. Silloin on sitten kuunneltava espaniaksi.

Onko tuolla jossain piilossa paikka mistä saa vaihdettua kanavien paikkaa valikossa tai poistettua?




Mitä kanavia tarkemmin tarkoitat? TV-kanavia ei pysty poistamaan tai niiden paikkaa vaihtamaan. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Olen miettinyt digiboxin päivittämistä tähän uuteen Android boxiin, mutta taitaa jäädä tekemättä jos se on noin vajavainen.

Esim. digiboksi ei tue Dolby Atmosta ja TV-kanavia ei pysty poistamaan tai niiden paikkaa vaihtamaan on jo riittävät perusteet hylätä tuo laite. 

Minua kiinnostaisi se, saako uuteen digiboksiin Mezzo HD -kanavan, joka on aikaisemmin ollut mahdollista näissä Mix-paketeissa. 

 

 

Kunniamerkki +6

Koti päänäkymään ehdottamasti sovellukset, mitkä itse sinne haluaa valita.

 

Arriksen teksti tv:tä tulee tän myötä ikävä. On ollut kyl paras tekstari mikä mulla ollut.

 

Toi tv kanavoitten käyttö pikkasen sekavaa.  Ja lisää tulee palautetta, kunhan tästä heräilee... 😀>

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

Telia myy yhdistelmäpakettia Telia TV digiboksi + Tallennuspalvelu + Telia Liigapassi + C More Total. Näkyvätkö Liiga- ja C More-kanavat kanavalistassa, vai katsotaanko niitä C More-sovelluksella ?

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

Näkyykö tällä boksilla myös muidenkin operaattoreiden yhteyksillä Sanoman eli Nelosen kanavat


@Tomppa_1  kirjoitti:

Telia myy yhdistelmäpakettia Telia TV digiboksi + Tallennuspalvelu + Telia Liigapassi + C More Total. Näkyvätkö Liiga- ja C More-kanavat kanavalistassa, vai katsotaanko niitä C More-sovelluksella ?


 

Itselläni on nuo plus Vsport. Ainakin liiga ja ja MAXit näkyy kanavalistassa.

Ongelma on kun haluan vaihtaa YLE1:ltä Liiga UHD-kanavalle (valikon ensimmäinen ja viimeinen) niin 'pikavalikossa' vaaditaan noin 60 napinpainallusta tai päävalikon kautta noin 25 napinpainallusta siirtymiseen. Kanavalista ei mene ympäri.

Kaukosäätimessä kun haluan painaa 'Ok' nappulaa niin käytännössä painan aina kolmea eri näppäinta. Tämä toki ratkeaa yleiskaukosäätimellä.

Liiga (ja lähes kaikki muukin tulee steroana), oliko näin aikaisemmin?


Kunniamerkki +6

Kanavapaketista siinä kirjoitetaan, niin luulisin, että kanavat tulee näkyviin+suoratoisto.