Telia Play digiboksin uusi rauta DV8919 – kysy ja kommentoi täällä **ketju on lukittu kommenteilta**


Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +7

21184iA28A019B0D7B519F.jpg

Muokkaus 24.1.2024

Keskustelu on lukittu uusilta kommenteilta ja kysymyksiltä. Jos asiasi on kesken niin avaathan uuden aiheen, kiitos :)

Miksi keskustelu on lukittu? Lue täältä lisää.

 

Telia Play digiboksi uudistui. Nykyiset Arris-digiboksit säilyvät edelleen käytössä ja niidenkin kehitys jatkuu, mutta uusinta uutta on nyt boksi, joka kulkee lempinimellä DV8919.

DV8919 on Android TV -käyttöjärjestelmään pohjautuva digiboksi. Android-alusta mahdollistaa uudenlaisia ominaisuuksia ja aiempaa yhtenäisemmän käyttökokemuksen digiboksin, sovelluksen ja tv.telia.fi:n välillä.

 

Mitä uutta DV8919 tarjoaa käytännössä?

 

  • Sovelluksia! Digiboksille on esiasennettu useita suosikkisovelluksia, kuten Yle Areena, C More, MTV, Netflix, Youtube… Lisäksi digiboksille voi ladata Google Play Kaupasta lisää haluamiaan sovelluksia Google-tilin avulla.
  • Laaja kattaus katsottavaa: Kanavapaketeista löytyy samat vaihtoehdot kuin Telia Play digiboksi -palvelusta, esimerkiksi C Moren suositut kanavapaketit. Näet kaikki saatavilla olevat kanavapaketit kanavakartasta.
  • Uusi käyttöliittymä
  • Uusi pienempi kaukosäädin. Kaukosäätimessä on painike myös Google Assistant -ääniohjaukselle. Google Assistant ei tue Suomea, mutta sitä voi hyödyntää englanniksi. Äänikomentojen ystäville toiminnallisuus on varmasti hyödyllinen.
  • Digiboksi on todella pieni, vain 12 cm x 12 cm x 2,5 cm. Koska kaukosäädin toimii bluetoothilla niin voit halutessasi laittaa boxin kaappiin piiloon. Tai pitää sen esillä, mielestämme se on kyllä makeen näköinen boxi!
  • Vanhat Arris-maailmasta tutut ominaisuudet ovat tietenkin myös mukana, esimerkkeinä mainittakoon elokuvien vuokraus ja tallennuspalvelu.
  • Olette toivoneet, että tallenteita voisi selailla listanäkymässä ja tässä boxissa se on mahdollista 😉

 

Lisää uuden boxin ominaisuuksista

 

Rauta, käyttöjärjestelmä, sovellukset ja päivitykset

 

  • Prosessori, muisti ja Flash: Quad-core Cortex-A55 24000+ DMIPS, 3G RAM, 16G Flash 
  • Voit yhdistää digiboksin nettiin joko verkkokaapelilla tai wlanin avulla langattomasti. Boksi on Wi-Fi 6 sertifioitu.
  • Digiboksi tukee Dolby Soundia ja se ei tue Dolby Atmosta. Jos katseltavan ohjelman oletusääni kuitenkin on Dolby Atmos -ääni, ohjelman pitäisi automaattisesti kuulua vaihtoehtoisella ääniraidalla. Ohjelmasta/sovelluksesta riippuen tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan aina ole tarjolla.  
  • Digiboksi tukee HDMI-CEC-ominaisuutta ja digiboksin asetuksista saat sen halutessasi pois/päälle.
  • Digiboksin käyttöjärjestelmänä toimii Androidin versio 10 ja päivitämme sen uusiin versioihin tulevaisuudessa aina tarpeen mukaan 
    • Androidin turvapäivitykset tulevat boksille laiteohjelmistopäivityksien yhteydessä ja muut turvapäivitykset Telia TV:n päivitysten yhteydessä.
    • Android-käyttöjärjestelmän, Telia TV:n ja esiasennettujen sovellusten päivittäminen tapahtuu automaattisesti, eikä sinun tarvitse olla kirjautunut digiboksille Google-tilillä päivitysten saamiseksi.
    • Jos ohjelmisto- tai sovelluspäivitykset eivät jostain syystä toimisi, voit etsiä päivityksiä Asetukset-valikon kautta.
  •  Google-tili:
    • Voit käyttää Telia TV:tä sekä boksin esiasennettuja sovelluksia ilman, että kirjaudut digiboksille Google-tiliäsi käyttäen. 
    • Jos haluat ladata boksille myös muita sovelluksia Google Play -kaupasta, sinun pitää kirjautua Google-tiliäsi käyttäen tai rekisteröityä Google-käyttäjäksi. Google Play -kaupasta ladatut sovellukset päivittyvät asetustesi mukaisesti, joten suosittelen, että laitat sovellusten automaattiset päivitykset päälle. Näin sinun ei tarvitse erikseen hakea päivityksiä, vaan boksissa on aina automaattisesti sovellusten uusimmat versiot.

 

 

Kuvanlaatu

 

  • Muistathan, että kuvalaatu riippuu digiboksin lisäksi televisiosi ominaisuuksista sekä käyttämäsi netistä ja sen nopeudesta.
    • Telkkarin pitää olla HD/UHD-yhteensopiva.
    • Tarvitset noin 7mbit/s-nopeudella toimivan netin HD-kanavien toistoa varten. Paras saatavilla oleva kuvanlaatu edellyttää noin 15mbit/s tai suurempaa nopeutta. 
    • UHD-kanavien toistoon tarvitset noin 18mbit/s-nopeuden, mutta nopeutta olisi hyvä olla 25mbit/s tai enemmän.
    • Jos netin nopeus vaihtelee, myös ohjelman kuvanlaatu vaihtelee. Tämä koskee erityisesti mobiilitekniikalla (4G, 5G) toteutettuja yhteyksiä, joissa nopeuden vaihtelut ovat tyypillisiä. 
  • Sovelluksissa, esimerkiksi suoratoistopalveluissa kuten Netflix ja C More, kuvanlaatu riippuu boksin, netin ja telkkarin ominaisuuksien lisäksi myös sovelluksen itsensä tarjoamasta kuvanlaadusta.

  • Perustelevisiokanavista lähes kaikki kanavat ovat HD-laatua (720p50, jotkin kanavat 1080p50). Kanavakartoissamme ei ole HD-merkintää peruskanavien kohdalla. 

  • Kaikilla kanavilla ei ole tarjolla HD-laatua, joten nämä näkyvät matalampilaatuisina käytetystä tekniikasta riippumatta:  
    • Peruskanavista TV7, TV7 Himlen ja France 24 eivät ole HD-laatuisia  
    • Maksukanavista jotkin lastenkanavista, SF-kanalen, V-Film Family, V Sport live 1-5, Venäjän kanavat, MTV00, BBC World, CNN ja Al Jazeera eivät ole HD-laatuisia 
  • Liiga UHD on tällä hetkellä ainoa tarjolla oleva UHD-kanavamme.
  • Antennitelkkariin verrattuna uuden digiboksin peruskanavien kuvanlaatu on suunnilleen samaa kuin antenniverkon HD-laatu, ja parempaa kuin antenniverkon SD-laatu.  
  • Kaapeli-TV- ja Telia TV digiboksi laajakaistalla -palveluihin verrattuna kuvanlaatu on heikompaa. Näissä palveluissa resoluutio on 1080i50, mutta tätä lomitettua kuvaa Telia TV digiboksi -palvelu ei tue.  
  • DV8919:n ja Arris 5305:n kuvanlaatu on sama. Kuvanlaatu riippuu palvelusta, kuten yllä mainitsin.  

 

 

Löydät tietoa tämän digiboksin ohjelmistopäivityksistä täältä.

Kerro mikä sinun mielestäsi kuulostaa parhaalta ominaisuudelta, ja mitä haluaisit nähdä DV8919-boksilla seuraavaksi?


Aihe on suljettu kommenteilta.

1056 kommenttia


@Tomppa_1  kirjoitti:

Eikö kanavalistan loppuun voisi lisätä kaikkien alueiden alueuutiset erikseen omalle kanavalleen ?




Ehdotus vastaanotettu. En pysty lupaamaan toteutusta mutta välitin sen eteenpäin 🙂>

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

@Walttevi  kirjoitti:

Täysi susi koko laite. Käyttäjän puolesta toimii kankeasti. Edellinen oli parempi. Kaukosäädin tipahtaa helposti pois yhteydestä ja sitten pitää leikkiä telkkarin kakella. Nyt 200 minuuttia yrittänyt saada kaukoa toimimaan boxin kanssa, eikä vieläkään. En todellakaan tykkää pätkääkään tästä boxista. Voiko wanhempaan malliin palata? Tämä on kuraa. Eilen toimi, tänään ei. Mitvit?


Oletko kokeillut kaukosäätimen uudelleenparitusta? Voi olla, että sinun tarvitsee ensin poistaa aiempi paritus jotta voit suorittaa uudelleenparituksen.

Elikkäs, jos se on kerran Telialle yhdentekevää, mitkä alueuutiset siellä pyörii, niin eikö ne voisi sitten olla Lapin uutiset Uudenmaan uutisten sijaan?

Käyttäjätaso 1

@PJPie  kirjoitti:

Elikkäs, jos se on kerran Telialle yhdentekevää, mitkä alueuutiset siellä pyörii, niin eikö ne voisi sitten olla Lapin uutiset Uudenmaan uutisten sijaan?




Tietenkään tämä ei ole meille yhdentekevää. Huomasin, että tästä alueuutisten näkyvyydestä oli käyty jo keskustelua aikaisemmin ja toive alueellisten uutisten näkymisestä oli viety eteenpäin asiasta vastaaville tahoille. Tässä kohdassa kuitenkin tilanne on se, että boksilta näkyy Uudenmaan alueuutiset.

Asiani ei suoraan liity tähän lankaan mutta, voisiko yhteisömanageri TeroRe ottaa muhun suoraan yhteyttä mahdollisimman pian aiemman langattoman boksin pilottiin liittyen? Kiitos

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@MadBee  kirjoitti:

Asiani ei suoraan liity tähän lankaan mutta, voisiko yhteisömanageri TeroRe ottaa muhun suoraan yhteyttä mahdollisimman pian aiemman langattoman boksin pilottiin liittyen? Kiitos




Mä laitan sulle privaa 🙂>

Kaukosäätimessä ei ole "Rec" nappia. Miten tällä vehkeellä tallennetaan ohjelmia vaikka epg:stä, ja ohjelmoidaan tallentamaan esim. jokin tietty sarja joka kerta? DV8919

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

@Kasetti  kirjoitti:

Kaukosäätimessä ei ole "Rec" nappia. Miten tällä vehkeellä tallennetaan ohjelmia vaikka epg:stä, ja ohjelmoidaan tallentamaan esim. jokin tietty sarja joka kerta? DV8919


Mene vasemmalla olevaan valikkoon, ja valitse sieltä TV. Paina halutun kanavan kohdalla OK-näppäintä pitkään, niin silloin aukeaa ohjelmaopas. Oikealla puolella näkyy tallennusvaihtoehdot.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Eeros  kirjoitti:

@PJPie  kirjoitti:

Mielestäni se että alueuutiset eivät tällä laitteella näy, on merkittävä puute.

Toivoisinkin Telialta vastauksen että minkälaisella aikataululla on korjaus puutteeseen luvassa

Tämä on asiakkuuden jatkon kannalta tärkeä tieto.

On vietävän ärsyttävät nuo Uudenmaan uutiset täällä lapin perukoilla, kun ei vähääkään kiinnosta.


Täältä vahva kannatus alueuutisille! On se kumma että 2022 et näe televisiosta muuta kuin uudenmaan alueuutiset, nyt olisi aika korjata tämä vika.


Alueuutiset ovat tärkeä palvelu. Toki ne tulevat seuraavana päivänä klo 11-12 maissa varsinaisena potpurina, mutta olisi ne syytä nähdä ihan ajallaan. Kuka tuohon aikaan edea ehkä ehtii olla TV:n ääressä?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

kirjoitti DV8919-digiboksin ohjelmistopäivitysketjussa, että boksille on julkaistu uusi päivitys v. 1.6. Boksi ei vielä ole automaattisesti päivittänyt sovellusta, eikä manuaalihaku Google Play kaupasta löydä päivitystä.

 

Milloin v. 1.6 päivitys tulee saataville ?

Nyt meni erikoiseksi tämän uuden DV8919 digiboksin toiminta, jos halua katsoa esimerkiksi nelosta, niin kaikki ohjelmat pitääkin nauhoittaa. Nelonen ei siis aukea, vaan tulee valinnat tallenna ja katso tai peruuta, eikä ole mitään vaihtoehtoa, että voisi katsoa ohjelmaa ilman nauhoitusta. Tämä johtuu varmaan jostain ohjelmistopäivityksestä, koska ei kaikkien ohjelmien nauhoittaminen ollut ennen pakollista. Telian pilvipalvelu varmasti kuormittuu tämän päivityksen seurauksena paljon enemmän. Täytyy tähän vielä lisätä, että tämä tapahtuu, jos DV8919 digiboksi on sammutettu ja avaamisen jälkeen valitsee Nelosen kanava valikosta, kun selailee kanavia vähän aikaa, niin nelonen aukea ilman tuota nauhoitus pakotusta. Tuolla pitäisi selkeästi olla, myös katso valinta, eikä vain tallenna ja katso tai peruuta valinnat.

 

Kyllä Soneran myymä Motorola VIP 1963 IPTV digiboksi on paljon parempi, vaikka on kymmenen vuotta vanhempi ja nauhoitukset poistuu kovalevyltä vasta, kun minä ne henkilökohtaisesti poistan ja siinäkin pystyi tietyiltä kanavilta aloittaman ohjelman alusta. Vanhalla voi valita kanavan ja nauhoitettavan ohjelman. Uudella DV8919 voi nauhoittaa, vain tiettyjä kanavia ja nauhoitus säilyy, vain 4kk pilvessä. Harmittaa, että pitää maksaa DV8919 digiboksista 24kk, että siitä pääsee eroon, jos vanhan digiboksin sanoo irti, niin sitäpä ei saa enää ikinä toimimaan, vaikka omistasi kyseisen laitteen. DV8919 digiboksilla ei voi, myöskään nauhoittaa mitään SD-muistikortille tai USB-kovalevylle, mikä on osassa digiboksissa vakio ominaisuutena. Kaiken lisäksi minulle kerrottiin, että DV8919 digiboksi pystyisi nauhoittamaan USB-kovalevylle, joka oli valhe millä digiboksi myytii minulle. Todella selkeästi huonompi laite, kuin 10 vuotta vanha. En tiedä kuka taistelee näissä nauhoitus asioissa vastaan, mutta epäilyttää, että tämä on tahallinen ja tarkoituksellinen asia, jonka takana voi seisoa sama taho joka yrittää estää ohjelmien kopiointia.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

@amon68  kirjoitti:

Nyt meni erikoiseksi tämän uuden DV8919 digiboksin toiminta, jos halua katsoa esimerkiksi nelosta, niin kaikki ohjelmat pitääkin nauhoittaa. Nelonen ei siis aukea, vaan tulee valinnat tallenna ja katso tai peruuta, eikä ole mitään vaihtoehtoa, että voisi katsoa ohjelmaa ilman nauhoitusta. Tämä johtuu varmaan jostain ohjelmistopäivityksestä, koska ei kaikkien ohjelmien nauhoittaminen ollut ennen pakollista. Telian pilvipalvelu varmasti kuormittuu tämän päivityksen seurauksena paljon enemmän. Täytyy tähän vielä lisätä, että tämä tapahtuu, jos DV8919 digiboksi on sammutettu ja avaamisen jälkeen valitsee Nelosen kanava valikosta, kun selailee kanavia vähän aikaa, niin nelonen aukea ilman tuota nauhoitus pakotusta. Tuolla pitäisi selkeästi olla, myös katso valinta, eikä vain tallenna ja katso tai peruuta valinnat.


DV8919 -digiboksilla on havaittu häiriötä juurikin siinä, ettei boksi virheellisesti tunnista Telian verkkoyhteyttä, ja vaatii siksi tallentamista esimerkiksi Nelosen kohdalla. Häiriö on parhaillaan selvityksessä ja pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Mainitsit, että uudelleenkäynnistämisen jälkeen Nelosta voi katsoa ilman tallentamista, ja se onkin usein hyvä keino ensihätään, sillä digiboksi hakee uudelleen verkkoyhteyttä käynnistämisen jälkeen noin 60 sekunnin ajan.

 


@amon68  kirjoitti:

Kyllä Soneran myymä Motorola VIP 1963 IPTV digiboksi on paljon parempi, vaikka on kymmenen vuotta vanhempi ja nauhoitukset poistuu kovalevyltä vasta, kun minä ne henkilökohtaisesti poistan ja siinäkin pystyi tietyiltä kanavilta aloittaman ohjelman alusta. Vanhalla voi valita kanavan ja nauhoitettavan ohjelman. Uudella DV8919 voi nauhoittaa, vain tiettyjä kanavia ja nauhoitus säilyy, vain 4kk pilvessä. Harmittaa, että pitää maksaa DV8919 digiboksista 24kk, että siitä pääsee eroon, jos vanhan digiboksin sanoo irti, niin sitäpä ei saa enää ikinä toimimaan, vaikka omistasi kyseisen laitteen. DV8919 digiboksilla ei voi, myöskään nauhoittaa mitään SD-muistikortille tai USB-kovalevylle, mikä on osassa digiboksissa vakio ominaisuutena. Kaiken lisäksi minulle kerrottiin, että DV8919 digiboksi pystyisi nauhoittamaan USB-kovalevylle, joka oli valhe millä digiboksi myytii minulle. Todella selkeästi huonompi laite, kuin 10 vuotta vanha. En tiedä kuka taistelee näissä nauhoitus asioissa vastaan, mutta epäilyttää, että tämä on tahallinen ja tarkoituksellinen asia, jonka takana voi seisoa sama taho joka yrittää estää ohjelmien kopiointia.


Se ettei DV8919 -digiboksi, tai tarkemmin palvelun tekniikka, salli ulkoiselle kovalevylle tallentamista on kieltämättä heikennys. Itsessään Telia TV-palvelun tilaaminen ei edellytä tietyn mallisen boksin käyttöä, vaan asiakas voi myös käyttää vanhempaa Arris -boksia. Toki tässä tulee ottaa huomioon, että DV8919 -boksilla Telia TV -palvelu toteutetaan OTT-tekniikalla eikä IPTV-tekniikalla kuten Motorolan ja Arriksen bokseilla, ja kun palvelu toteutetaan OTT-tekniikalla ei ohjelmien tallentaminen ulkoiselle kiintolevylle ole toistaiseksi mahdollista.

Mikäli asiakas on vaihtanut tai hänelle on vaihdettu palvelu pois IPTV-tekniikasta, he eivät voi palata käyttämään IPTV-tekniikalla toteutettua palvelua, sillä sen myynti on lopetettu.

 


@amon68  kirjoitti:

Kaiken lisäksi minulle kerrottiin, että DV8919 digiboksi pystyisi nauhoittamaan USB-kovalevylle, joka oli valhe millä digiboksi myytii minulle. 


Virheellisen informaation antaminen ei tietenkään missään nimessä ole sallittua, ja pahoittelen että näin on päässyt käymään. Emme voikaan vaatia asiakasta pitämään virheellisillä argumenteillä myytyä palvelua, määräaikaisuudesta huolimatta. Suosittelen reklamaation tekemistä tilanteesta, mikäli toivot palvelun irtisanomista tähän vedoten. Tuota vanhaa Motorolan digiboksia ei kuitenkaan saada enää toimintaan.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Huomasin ikävä kyllä seuraavan asian: Jos katsoo V Filmin sisältöjä selaimella, niin tekstitykset toimii kuten pitääkin, mutta puhelimella tai digiboksilla tekstitykset puuttuvat jos puhuja ei ole kuvassa - eli jos keskustelu tulee puhelimesta tai ns. kertojan äänenä. Joten jotain on pielessä puhelimen ja digiboksin sovelluksissa, kun kerran selaimella katsoessa kaikki on ok.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +15

@jarkko35  kirjoitti:

Huomasin ikävä kyllä seuraavan asian: Jos katsoo V Filmin sisältöjä selaimella, niin tekstitykset toimii kuten pitääkin, mutta puhelimella tai digiboksilla tekstitykset puuttuvat jos puhuja ei ole kuvassa - eli jos keskustelu tulee puhelimesta tai ns. kertojan äänenä. Joten jotain on pielessä puhelimen ja digiboksin sovelluksissa, kun kerran selaimella katsoessa kaikki on ok.




Vastailinkin sinulle tähän toiseen ketjuun tästä Viasat Filmin tekstityksen tilanteesta, eli jatketaan juttua siellä. Olen tosiaan välittänyt viestisi eteenpäin, ja otetaan tämä pikaiseen selvitykseen! Pahoittelut vielä häiriöstä! 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Ei ole ollut vielä käytössä. PC/TV -yhdistelmä on ollut niin ylivoimaisen monipuolinen, ja tietoturvaltaan paras (riippuen tietysti miten sen asentaa).

 

Puhukaa minut ympäri, miksi nykyisin pitää enää tallentaa mitään, kun lähes kaikki löytyy eri kanavien omista suoratoistopalveluista, joista ohjelmat voi katsoa milloin haluaa. Usein etukäteen ennen TV esitystäkin.

Telia TV toimii selaimessa. 

 

Sovelluksia löytyy tuhansittain ilman Google Playta. Ilman sen rajoituksia, ja tiliä... 

Täällä on sama juttu että yht äkkiä boksi alkoi vaatimaan joidenkin vapaiden (mm. MTV3, Nelonen ja Sub) kanavien nauhoitusta. Maksullisten kanavien nauhoituspakon vielä jotenkin ymmäräisinkin, mutta en niitä jotka näkyy antennin kautta muutenkin ilmaiseksi. Tällä hetkellä en käytä tuota boksia muuhun kuin maksukanavien katseluun ja vapaat kanavat katselen perinteisesti antennin kautta.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

@hietaol1  kirjoitti:

Täällä on sama juttu että yht äkkiä boksi alkoi vaatimaan joidenkin vapaiden (mm. MTV3, Nelonen ja Sub) kanavien nauhoitusta. Maksullisten kanavien nauhoituspakon vielä jotenkin ymmäräisinkin, mutta en niitä jotka näkyy antennin kautta muutenkin ilmaiseksi. Tällä hetkellä en käytä tuota boksia muuhun kuin maksukanavien katseluun ja vapaat kanavat katselen perinteisesti antennin kautta.


Kokeile ensin: Asetukset/Järjestelmän asetukset/Laitteen asetukset/Käynnistä uudelleen.

Jos tämä ei auta, niin sitten boksin uudelleenasennus: Asetukset/Järjestelmän asetukset/Laitteen asetukset/Tietoja/Noillaus.

Kunniamerkki +3

Tuli tämä uusi digiboksi ja 4G reititin. Muuten ok mutta kuvan laatu ei ole vanhan tasoinen, ei niin terävä. Reitittimessä signaalit "tapissa". Toinen huononnus vanhaan on tallennuksien luettelon ulkonäkö. Uudessa yhdessä pötkössä, vanhassa oli kategorioittain järjestyksessä. Tulen palauttamaan tämän "Uuden raudan".

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Vaihdoin sitten uuteen digiboksiin ja kahden vuoden määräajalla 😞>

Tässä uudessa  ei ole mitään hyvää. Minulla oli vanhassa pyöreän mallisessa kansiot, josta 4v osasi tallennoksia itse katsoa. Enää ei onnistu, kun palattiin tosi vanhaan malliin jossa ohjelmat kaikki allekkain listalla. Ja tietty pitää katsoa listaa alhaalta päin että ehtii katsoa, ennen kuin poistuu. Katson siis kaikki ohjelmat tallennoksen kautta. Tallennosaika saisi olla pidempi kuin vain kolme kuukautta. 

Kun katsoin ensimmäisen tallennoksen, (on ollut kesäkuun alusta)en ehtinyt poistaa sitä, sillä lista oli mennyt alkuun.  (iso miinus) Eli skrollaten listan loppupäähän ja etsimään katsottua ohjelmaa. Silloin löytää sen helposti, kun on tullut sininen palkki, mutta silloin ei kun palkkia ei tule. (miinusta jälleen) Kapulasta puuttui stop painike kokonaan, niin siinä hetken raavin päätäni ja mietin, että minkä nappulan alle se on piilotettu. Mutta ei, kapulassa ei ole sitä. Numerothan on niin vanahanaikaisia, että niitä ei tietysti kapulassa tarvita. Eikstihän kukaan enää käytä teksti tv:a ja olisi ollutkin ihan liian helppoa valita oma kanava numerolla. Kapulalla ei mihinkään pääse suoraan. Joka paikkaan on pitkien painallusten matka. Elokuva oli juuri tuossa paussilla niin yhdeksän klikkausta, että pääsin kanavalle Jim. 

Vanhalla kapulalla oli upeaa, kun pystyi mainokset kelaamaan yli joko puolen minuutin painalluksilla tai näkökelauksella. Tässä ei ole kumpaakaan. Kun klikkaan esim 60 sekuntia eteenpäin (10 sek painallus) saan odottaa kauan aikaa, että tallennos latautuu näkyville. Ja taas klikkaillaan ja odetaan ja tuijotan sinistä latausympyrää.  Arvatkaan kuin usein osuu kohdalleen mainosten loppuun. Ei koskaan. 

Olipa kerran meidän jo viisivuotias onnistunut klikkaamaan äänet pois. Siitä ei jääkään mitään merkkiä kuvaruutuun, kuten vanhassa, kun tv oli mykistetty. Siinä sitten piti tovi miettiä, että miksei volume anna ääniä.

Yön aikana digiboksista lähtee aina virta pois ja se pitää laittaa takaisin digiboksista. Ei auta kaukosäädin. Tämän tiedän, että näin ei pitäisi tehdä, mutta kun se tekee.

Kaukosäätimestä olisi paljon sanottavaa, mutta josko toisella kertaa. En ole vielä keksinyt mitään hyvää uudesta boksista ja vielä vähemmän kapulasta.

Tänä aamuna boksi taas vaati tallentamaan MTV3:n ohjelmaa. En vielä ehtinyt nollaamaan boksia, mutta edellisellä kerralla pari päivää sitten yllä oleva ohje auttoi ja ei enää vaatinut tallennuksia. Onneksi tiistaina taloyhtiö teki päätöksen liittyä valokuituun, niin sitten voi irtisanoa tämän boksin ja netin joka ei ota kunnolla toimiakseen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Minulla auttoi, kun käytin töpselin irti. Mut mulla on telialta myös nettiyhteys.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Edelleen tallennusaika vain 90 vuorokautta. Olihan se nannaa kun saatais edes se vuosi. 

Kunniamerkki +3

Kyllä. Todella lyhyt aika. Tilan puolesta voisi olla vaikka pysyvästi. 

DNA:lla tallenteet säilyvät kaksi vuotta. Sopisi varmaan tännekin. Mikäli ei halua uutta digiboksia, voi hankkia XiaoMi-TV -tikun, jolla löytyvät suunnilleen kaikki vastaavat Google Play -palvelut (https://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2020/08/15/xiaomi-mi-tv-stick-arvostelu).

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Voiko tällä digiboksilla katsoa meneillään olevia ohjelmia alusta, kuten vanhalla mallilla? Jos niin miten se onnistuu? Vai onko tämä yksi huono puoli lisää, jos ei voi.