Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
LuMaria
Telialainen
Telialainen
 • 53 custom-general.kudos
 • 120 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Telia TV - kerro mikä toimii ja mikä ei

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hei kaikille ja terveisiä Telia TV:n tuotekehitystiimiltä!

 

Minun nimeni on Maria, ja työskentelen Telia TV:n asiakaskokemustiimissä. Jatkossa osallistun keskusteluihin kanssanne tuomalla tuoreimpia uutisia tuotekehityksestä. Tavoitteenani on lisätä avoimuutta ja yhteistyötä, jota olette toivoneet. Toivon teiltä kuitenkin hiukan kärsivällisyyttä, sillä tämä uusi tapa toimia varmasti hakee muotoaan jonkin aikaa.

 

Olette esittäneet paljon kehitystoiveita erityisesti tässä ketjussa, ja palaute on tullut perille kehitystiimille. Kiitokset kaikesta mahtavasta palautteestanne, voitte kirjoittaa lisää palautetta esimerkiksi tähän ketjuun. 🙂

 

Olette myös toivoneet lisätietoa siitä, mitä uusimmat Telia TV:n päivitykset ovat pitäneet sisällään. Telia TV Sovelluksen viimeisimmät tiedot päivityksistä löytyvät aina sovelluskaupasta, ja jatkossa tieto Telia TV digiboksin viimeisimmistä päivityksistä löytyy omasta ketjustaan täältä Yhteisöstä. Ketju on lukittu pelkille päivitystiedoille, jotta niihin on helppo palata jatkossakin. Jos siis mieleenne tulee kysymyksiä tai kommentteja viimeisimpään päivitykseen liittyen, voitte kommentoida tähän ketjuun.

 

Kuulisin mielelläni ajatuksianne ja toiveitanne tulevaisuutta ajatellen: mitä toivoisitte keskusteltavan, ja miten haluaisitte Telia TV:n ja muiden meidän viihdepalvelujen kehittyvän jatkossa? 

 

--

 

Muokkaus TeroRe 20.12.2021

 

Tuoreimmat kuulumiset Telia TV -tiimistä:

 


@LuMaria  kirjoitti 20.12.2021

Heipähei, pitkästä aikaa olisi tarjolla väliaikatietoa siitä missä Telia TV:n kehityksessä mennään ja mitä on tulossa. 🙂

 

Heti alkuun hienoja uutisia - pääsen lopultakin kertomaan, että olemme rakentaneet tuolla kulisseissa jo hyvän aikaa uutta tulevaa Android TV -käyttöjärjestelmään pohjautuvaa Telia TV digiboksia. Android TV -käyttöjärjestelmä tuo mukanaan, kuten tiedättekin, lähes rajattoman sovellusten kirjon sekä kaikkea muutakin uutta ja kivaa.
Alkuperäinen suunnitelmamme oli julkaista uusi digiboksi aivan tämän vuoden lopussa. Päätimme nyt kuitenkin siirtää digiboksin julkaisua alkuvuoteen 2022, sillä löysimme vielä muutamia asioita, jotka pitää hioa kuntoon ennen boksin julkaisua jotta julkaistava digiboksi on käyttäjäkokemukseltaan ensiluokkainen. Palaan siis tarkemman aikataulun osalta vielä asiaan.

 

Varmasti osaattekin päätellä, että nyt, kun meiltä tulee uusi Android-pohjainen digiboksi niin meiltä tulee saataville myös todella kauan odotettu Telia TV sovellus Android TV:lle. Sovelluksen julkaisu Android Smart TV:ssä tulee tapahtumaan uuden digiboksin julkaisun jälkeen.

 

Isoja ja kauan odottamianne uudistuksia on siis tulossa.

 

Android-pohjaisen digiboksin kehitys on ollut syksyllä yksi tärkeimmistä kehityshankkeistamme ja kehittäjämme ovat työskennelleet ahkerasti projektin parissa. Valitettavasti tämä tarkoittaa, että osa keväällä arvioimistani sovellusten julkaisuista olemassa oleville bokseille viivästyy hieman. Julkaisemme kuitenkin kaksi toivomaanne sovellusta (mm. Yle Areenan) Arris 5305-digiboksille alkuvuodesta. Netflix ei valitettavasti tässä yhteydessä ole tulossa Arris 5305-bokseille.

  

Tähän lopuksi vielä siitä, kun aiemmin kerroin, että tavoitteemme on yhtenäistää Telia TV -palvelua sekä sen käyttökokemusta. Tämä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että Telia TV:n selainversion marraskuussa julkaistu uusi ilme on lähellä tulevia Android-pohjaisia alustojamme eli uutta digiboksia ja Android TV -sovellusta. Uuden Android-version kehitys näkyy myös Arris-digibokseillamme modernimpana käyttöliittymänä, jota on päivitetty syksyn mittaan.

 

Telia TV -käyttäjätunnus tulee myös linkittämään tulevan Android TV-pohjaisen digiboksin, selainversion ja sovellukset saumattomaksi kokonaisuudeksi: kun käytät tulevaa Telia TV digiboksia Telia TV -käyttäjätunnuksella, saat samat sisällöt ja tallennukset käyttöön myös esimerkiksi Telia TV mobiilisovelluksella.

 

Kaikki tämä herättää varmasti paljon kysymyksiä. Tarkempia tietoja esimerkiksi saatavuudesta ja sovelluksista kerromme myöhemmin.


 

352 vastausta
Sekunti
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 1824 custom-general.kudos
 • 2303 custom-general.replies
 • 179 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Aivan mahtavia uutisia! Ei enää sekavia käyttökokemuksia vaan enemmän yhteneväisyyttä. Tämä uusi tuleva boksi kiinnostaa ja mitä kaikkea se pitää sisällään. Voisiko Windows 11 -käyttöjärjestelmän kauppaan tuoda Android-pohjainen? Myöhemmin olisi mukava uudistus älytelevision Linux-pohjaiseen WebOS-käyttöjärjestelmään.👍

¸¸.•*¨*•♫Telia 5G lähettiläs 2021¸¸.•*¨*•♫
"Erehtyminen on inhimillistä, mutta asioiden perinpohjaiseen sotkemiseen tarvitaan tietokone." -Paul Ehrlich
madass
Kommentaattori
 • 18 custom-general.kudos
 • 33 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

 Kylläpä nyt kauheasti kohkataan uudistuksista. Pelkäänpä kuitenkin, että sama shaisse jatkuu, kun purkin pohjassa lukee VIP4302.

Ellette sitten lähetä uutta vekotinta maksutta, sillä tuota loputonta suunnittelua olen maksanut jo mielestäni riittävästi.

wTemeW
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 9 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@LuMaria  kirjoitti:

@wTemeW  kirjoitti:

@LuMaria  kirjoitti:

@wTemeW  kirjoitti:

AppleTV appin kautta lähetyksen tarkkuutta tarvitsee nostaa, se lienee tällä hetkellä 720p?

streamin valinta käytettävän alustan mukaan, esim AppleTV 4K voi käyttää korkeinta UHD


Tällä hetkellä suurin streamin koko on suurimmassa osassa sisältöä 720p50, koska lähtömateriaalikaan ei pääsääntöisesti ole sen tarkempaa Lisäksi 720p50 toistaa urheilun paremmin kuin 1080p25. Haasteena on se, että jos lähtömateriaali on HD-tasoista, sen konvertointi ylöspäin ei auta kuvan laatuun. Streamin laatu vaihtelee tottakai myös nettiyhteyden nopeuden mukaan.


vertaamalla Telia TV (UHD)  digiboxin kuvaa Apple TV 4K / Telia TV appin kuvaan, niin boxissa vaikuttaa oleva korkeampi tarkkuus ja bitstream kuin appin kautta tulevassa streamissa, vai mistä kyse? 


Multicastia käyttävässä digiboksissa on tosiaan isompi streamikoko käytössä. Eli Telia TV digiboksi Telian laajakaistalla käyttää hiukan isompia ja parempia streameja kuin Telia TV sovellus.


Onko tulossa muutosta siihen että sovelluksella päästään samaan kuvanlaatuun kuin boxilla? Eteenkin kun Android tv-sovellus tulee, niin myös appleTV käyttäjät toivoo saavansa uudistusta mukana

LuMaria
Telialainen
Telialainen
 • 53 custom-general.kudos
 • 120 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kiitos kaikille ensimmäisistä kommenteistanne uudistuksiin liittyen! Palaan useimpiin kysymyksiinne, kuten hinnoitteluun, ensi vuoden puolella, mutta pari vastausta jo tähän väliin.

 • Emme unohda nykyisiä Arris-digibokseja vaan päivitämme ja kehitämme niitä jatkossakin. 
 • Uudelle digiboksille ei tule kovalevyä.

Nyt tämä tonttu hipsii joulun viettoon. Kiitos kaikille teille jotka olette kuluneen vuoden aikana osallistuneet keskusteluihin ja antaneet meille arvokasta palautetta. Jatketaan tästä ensi vuonna. Rentouttavaa ja iloista joulua kaikille! 🎅

Poksuvau
Vakiokalustoa
 • 80 custom-general.kudos
 • 83 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kun luin tästä niin kulmat nousi kiinnostuksesta, säästelin innostusta ja ihan aiheesta. Tämä DIGIBOKSIpohjainen viihdepalvelu on Telioitu heti siinä kun kiintolevy jätetään pois. Onko teillä joku muu keino toteuttaa ajansiirto ja maksukanavien tallennus eli tallentavan digiboksin perusominaisuudet? Ilmeisesti vieläkin jatketaan rinnakkaisten palveluiden tarjoamista, tosin tällä kertaa otsakkeella "Digiboksin perusominaisuudet tai sovellukset käyttöön"

 

Annettakoon kehuja siitä, että suunta on oikea ja todennäköisesti tämä laatikko palvelee asiakkaita paremmin kuin Arrikset. Tosin ainakaan tämän perusteella en näe syytä miksi en hankkisi markkinoilta tehokkaampaa ja todennäköisesti vähemmän rampautettua laitetta ilman määräaikaisia sopimuksia telian kanssa.

 

Eniten harmittaa edelleen tyyli millä näitä asioita hoidetaan - toisaalla kerrottiin että tämän vuoden paukut(viisi vuotta myöhässä) on olleet Android boksin kehityksessä ja sen sijaan että asiakkaat olisi alusta asti napattu mukaan kehittämään laitetta, valitsitte hoitaa niin että homma hoidetaan viittä vaille valmiiksi tyrkätään ulos ja katsotaan miten käy. No eipä yllättänyt.

 

Ps. Eipä näköjään tarvinnutkaan jokaiselle android tv pohaiselle laitteelle kehittää erikseen sovellusta joka oli näkemys vielä tovi sitten.

 

Ei mitään onnea matkaan ja hyvää joulua!

jarkko35
Konkari
 • 340 custom-general.kudos
 • 573 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Meneekö vielä pitkään ennenkuin Telia tv:n digiboksille saadaan Yle Areena?

Wiikari
Vakiokalustoa
 • 22 custom-general.kudos
 • 81 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Varmaan odottavat että enemmistöllä on androidi televisio, näissähän yle areena näkyy jos tv kytketään verkkoon.

ReOlivia
Moderaattori
Moderaattori
 • 313 custom-general.kudos
 • 529 custom-general.replies
 • 21 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Vastauksia on tulossa. @LuMaria Vastaa näillä näkymin alkuviikosta viesteihinne 🙂

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Sarjat ja elokuvat |

Eeros
Vakiokalustoa
 • 46 custom-general.kudos
 • 98 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Voisiko polkaista käyntiin sellaisen kokeilun Kodin kiinteä 5G-Laajakaista liittymä asiakkaille, että saisi nuo TV palvelut samalle viivalle kiinteän laajakaistan kanssa. Silloin näkisi paikallisuutiset, ym, ym..

LuMaria
Telialainen
Telialainen
 • 53 custom-general.kudos
 • 120 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@jarkko35  kirjoitti:

Meneekö vielä pitkään ennenkuin Telia tv:n digiboksille saadaan Yle Areena?


Ei enää mene pitkään. 🙂 Yle Areena tulee Arris-digiboksin malleille 4302 ja 5305 tammi-helmikuun vaihteessa. Samalla Lasten Areena tulee 4302-mallille.