Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64273
Kirjoituksia 174813

Telia TV-sovellus, ongelmaratkaisu + selainsuosituksetTelia TV-sovellus, ongelmaratkaisu + selainsuositukset

Telialainen
Viestejä 347 kpl

Telia TV-sovellus, ongelmaratkaisu + selainsuositukset

1/26

Jos käytät Telia TV palvelua MAC tai PC-tietokoneella, kannattaa käydä tarkistamassa uudet selainsuositukset Asiakastuki-ohjeistamme.

 

Ongelmanratkaisuun Telia TV-sovelluksen kanssa kannatttaa aloittaa ihan muutamista pienistä tarkistuksista.

 

  • Nettiyhteyden nopeus. Varmista että nopeus on käyttämälläsi laitteella vähintään n. 6-8mbit. Nopeustestin voi tehdä www.speedtest.net tai Speedtest-applikaatiolla joka on ladattavissa sovelluskaupasta (Android / iOs)
  • tv.telia.fi - sivuston kautta käyttäminen. Käyttökokemus voi vaihdella vähän riippuen käytössä olevasta selaimesta sekä koneesi suorituskyvystä. Suositukset lyhkäisyydessään seuraavalla tavalla
   • Windows 7 = Internet Explorer + Silverlight
   • Windos 8 = Internet Explorer + Silverlight
   • Windows 10 = Telia TV -sovellus
   • Apple MAC = Chrome + Telia TV-laajennus
  • Jos ongelma jatkuu näiden varmistusten jälkeen, testaa toimivuus vielä mahdollisuuksien mukaan toisella laitteella esim. Tabletilla / tietokoneella tai puhelimella.

 

 • Chromecast. Jos ongelmia ilmenee Chromecast-laitteen kanssa peilatessa, kannattaa ensin rajata ongelma pelkällä laitteella millä kuvaa yrittää televisioon siirtää, jos ongelma ilmenee jo laitteesta katsottaessa niin silloin kannattaa aloittaa tämän viestin alusta olevista ohjeista.

 

 • AppleTV. Samat ohjeet koskettaa myös AppleTV kautta peilatessa kuin Chromecastin kautta. Eli testaus ensin pelkästä laitteesta ennenkuin kuvaa yrittää peilata televisioon.

 

Jonkun verran on itselläkin ollut ongelmia tuon Chrome-selaimen kanssa vaikka "tehokas" kone on käytössä. Ongelma on toistaiseksi aina korjaantunut kun on sulkenut ylimääräiset selaimet pois sekä asentanut pariinkiin otteeseen Windowsin Media Feature Packin uusiksi kun sovellus ei ole suostunut käynnistymään.

 

Jos tiedät jotain hyviä vinkkejä / huomioita mitä olet itse huomannut selaimen tai sovelluksen osalta niin osallistu keskusteluun!

 

Edit: JoonasLam Lisätty tekstiä ongelmanratkaisuun

25 vastausta
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 390 kpl

2/26

En ole tuohon perehtynyt, mutta lonkalta veikkaan, että yksi ongelmia aiheuttava seikka voi olla se, etttei videota ajeta GPU:n kautta, vaan se menee CPU:lla. Yleensä on selaimesta+plugarista+näytönohjaimesta riippuvaista, toimiiko rautakiihdytys vai meneekö ohjelmistolla. Tosiaan en tiedä, miten TeliaTV:n osalta tuo menee.

 

Windows 10 -sovelluksella ja AMD Radeon R380 -näyttiksellä Telia TV käyttää hienosti näytönohjainta videon toistoon eikä mitään katkoja toiminnassa ole, eikä tietokoneen muu käyttö tuota hidasta, kun CPU on kuormalta vapaana.

 

En tiedä, mitä kodekkia tulevaisuudessa tuleva Telia TV html5 -player tulee käyttämään. Toivottavasti siinä otetaan huomioon mahdollisimman laaja rautakiihdytyksen tuki, ettei ole vain kuin Youtubella, vp9 -kodekki, jota tukee vain kaikista uusimmat laitteet ja vanhemmat pätkivät vähänkin korkeammalla frameratella.

0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 347 kpl

3/26

Jollain tavalla tuntuu myös että osa selaimeen asennetuista muista laajennuksista (chrome) aiheuttaa ongelmia, näitä voi onneksi kokeeksi sulkea pois päältä näppärästi Chromen-selaimen asetuksista kirjoittamalla osoiteriville chrome://extensions/  --> liukukytkimellä naksuttelee laajennuksia pois.

 

Aika monesti tuo Chrome asentelee erilaisia laajennuksia vähän sivustosta riippuen ja toki sitten käyttäjän oman tietämättömyydenkin vuoksi esim. nettipelejä pelatessa. Nämä sitten hidastavat selaimen toimintaa. Sama asia toki koskee IE-selainta mutta fresh-un/install voi olla helpoin ja nopein reitti onneen.

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 234 kpl

4/26

Hei oikeesti. Mitä ihmettä siellä teidän softakehityksessä touhutaan? Vai touhutaanko mitään? 

"Kehitys kehittyy" ei ilmeisesti pidä Telian kohdalla paikkaansa. Onko tässä nyt siis pakko roikuttaa Chromea koneella vain Liigan katsomista varten.

ei_tuettu.jpeg

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

5/26

En tiedä missä vika, kuvan laatu selaimilla todella surkea. Katselukelvoton toisin sanoen kun kiekkoa ei puolet ajasta erota, ja se vähän niinkuin olisi kiekkoa katsoessa se idea. 

Dataa liikkuu speedtestin mukaan hetkestä riippuen 240-250M sisään ja 98-99M ulos, eli ei tarvitse sitä ehdottaa.

Muutama plugin on Chromeen asenneltu, mutta ne on pakollisia, ja jos TeliaTV:n katselu edellyttää niiden poistamista, niin sitten poistuu TeliaTV.

Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 12 kpl

6/26

Omistan 27" imacin 100 Mt: n kaapeliliitäntä, jota käytän toisen tv: nä Telia Tv: n kuvanlaatu on sama kuin vanha vhs ehkä vieläkin pahempi, Ruutu, Katsomo, Areena kaikki ovat paljon parempaa kuvanlaatua, harkitsen Viasatin ja C- More tilauksen peruuttaminen.

Tämä on jatkunut useiden vuosien ajan, kuva on niin huono, miten se on mahdollista vuonna 2018.

Mutta Telia haluaa edelleen, että laskut maksetaan ajoissa huonoon palveluun, pahoillani huonosta suomenkielestäni.

 

pettynyt asiakas

0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 348 kpl

7/26

Kuten @LiAntti tuossa ylempänä jo mainitsikin niin tällä hetkellä TeliaTV toimii tietokoneella selaimilla laajennuksien kanssa tai TeliaTV sovelluksella laitteesta ri... Palvelua kehitetään kaiken aikaa ja palautteitanne on välitetty kehityksen suuntaan. Tulevaisuuden suunnitelmissa on HTML5, mikä tarkoittaa ettei selaimien laajennuksen asentamista enää sen tarvita mutta toistaiseksi mennään näillä laajennuksilla selaimissa.

 

@hazaalOletko kokeillut tuota ehdotettua Media Feature Packin asennusta uudelleen? Suosittelen myös tuota TeliaTV sovellusta, jos käytössäsi on win10 tietokone.

 

@SPOR55 Auttaako ongelmaasi tuossa vinkeissä ehdotettu ylimääräisten laajennusten sulkeminen? Mac  OS käyttöjärjestelmissä on toki haasteellista se ettei TeliaTV sovellusta voi siihen asentaa. Toimiiko palvelu muilla laitteilla esim tabletissa? Heijastatko lähetyksen televisioon jollain laitteella?

 

Lisää Liigasta, tekniikasta ja sisällöstä esim Q&A-ketjussa ja täällä toisessa ketjussa on puhuttu haasteista Liigan katsomisesta

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

8/26

Kuten muualla jo kyselin, mikä mättää kun sovelluskauppa ilmoittaa ettei sovellus ole saatavilla?  Jaan kännyköstä netin, nopeustesti 48 ja Win10 siis kyseessä. Chromella ei erota kiekkoa, kaveri suositteli sovelluksen asentamista, mutta ei anna sitä. 

IMG-20181201-WA0009.jpeg

0 tykkäystä
Highlighted

Lady
Lady
Viestejä 3 430 kpl

9/26

Hei @Skrallanuk ja tervetuloa Telian yhteisöön!

 

Mihin laitteeseen olet yrittänyt tuota sovellusta asentaa?

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

10/26

Ihan HooPeen läppäri kyseessä, ja Wintoosa 10. Store antaa viestin että sovellus ei saatavilla.

Ja siis lisään että hakemalla sovellusta Storessa se ei löydy, mutta kun klikkaa täälläkin olevia linkkejä Microsoftin sovelluskauppaan se aukeaa, painan Hanki nappulaa ja tulee tuo kuvassa oleva ilmoitus.

 

ONgelma ratkaistu: Piti "ostaa" sovellus Storesta vaikka on ilmainen, eli lisäsin ostoskoriin, tein koko maksurumban kuittia myöten ja sen jälkeen sovellus ilmaantui minun omistamiin sovelluksiin ja sain sen sieltä asennettua.

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.