Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66556
Kirjoituksia 179884

Telia tv:stä olisi voinut tulla Suomen suosituin tv-palveluTelia tv:stä olisi voinut tulla Suomen suosituin tv-palvelu

jarkko35
Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 497 kpl

Telia tv:stä olisi voinut tulla Suomen suosituin tv-palvelu

1/7

Ei ole mikään ihme, että Elisa Viihde on Suomen suosituin tv-palvelu. Elisa on määrätietoisesti kehittänyt palveluaan, ja panostanut erityisesti ihmisille tärkeään asiaan - tallentamiseen. Jokainen meistä haluaa tallentaa sarjoja sekä elokuvia, kaikkea ei ole mahdollista katsoa heti töiden ja harrastusten vuoksi, ja moni myös haluaa säilyttää tietyt leffat sekä sarjat pidempään myöhempiä katseluja varten. Elisalla tallenteet säilyvät lain salliman maksimiajan - 2 vuotta. Tallenteet ovat selkeästi löydettävissä, sarjat omissa kansioissaan ja leffat voi koota omiin kansioihin - elokuvasarjat omiin, toimintaleffat, komediat... Elisalla sarjoihin voi laittaa kätevästi "jatkuvan tallennuksen" suoraan digiboksilta tai kännykältä - Telialla tämä ei vieläkään ole mahdollista 2020!!

 

Elisa Viihteen digiboksi on lisäksi koko kodin viihdekeskus! Elisan boksilla voi käyttää Yle Areenaa, Netflixiä, Ruutua, Youtubea, Viaplaytä, Hbo Nordicia, CMoren koko kirjastoa... yhdellä laitteella saa siis ajanvietettä rajattomasti. Telian boksi on tunnettu siitä, että sillä ei ole muita sovelluksia kuin Youtube, ja CMoren kirjastokin on köyhä versio - sieltä ei löydy kotimaisia elokuvia, eikä tv-sarjoja.

 

Telian tv-palvelusta olisi voinut tulla Suomen suosituin. Telia teki vain yhden virheen, se ei kuunnellut asiakkaiden toiveita.

Vastaa
6 vastausta

mpiki
Kommentaattori
Viestejä 32 kpl

2/7

Kirjoitat juuri oikeaa asiaa. Näitä perusasioita on kyselty vuosien saatossa useaan otteeseen ja saatu pelkkiä lupauksia...

Vastaa

Jussiganes
Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

3/7

Telialla ei näy edes ilmaiskanavat kunnolla. Tallenna ja katso toimintoa voi köyttää. Elisalla näkyi ilmaiskanavat hyvin ja sen lisäksi maksukanavat. Elisalla pystyi tunnuksilla katsomaan ohjelmia televisiosta ja vaikka 4 padistä yhtäaikaa. Telialla kahden laitteen jälkeen pysähtyy ohjelma. C Moren kanavatarjontaan kuului MTV3 Max. Otin CMore totalin ja sieltä näkyy pääasiassa timanttisiamelokuvia, kuten Jönsson liigaa jne. ( sarkasmia). Viasatin elokuvat nykii noin muutaman minuutin välein. Katso alusta toiminto pyörittää luuppia, ääni katoaa jne. Uutiskanavat Elisalla näkyi kaikki eurooppalaiset merkittävät kanavat, korean uutiskanava, CNN, Afrikan yksi uutiskanava. Iloinen yllätys oli että Telialla näkyi peräti 2 kanavaa. CNN ja BBC. Yhtä-äkkiä 50 prosenttia poistui. Nyt näkyy CNN. Tein yhden suurimmista virheistä kun vaihdoin Elisan Teliaan. Nyt ymmärrän miksi Elisa on jo pörssikurssinkin perusteella menestynyt. Panostavat laadukkaaseen palveluun, hyvään ohjelmatarjontaat ja kuvakaan ei pätki kuten Telialla. Elisan digiboxissa oli vielä antenniliitännän läpitoiminto, joten antennikanavat näkyivät digiboxin kautta ja nettikanavat perään. Telialla näkyy ilmaiskanavatkin ainoastaan netin kautta ja ilmeisesti huonojen sopimusten vuoksi TV4, SUB, Fox jne. ainoastaan ns. tallennuksen kautta, joka sekin toimii joskus, joskus ei. Telia Totaalisen huono. Tämä siis vain oma mielipiteeni. Mikäli minulla ei olisi monivuotista kokemusta Elisan palvelusta, voisin ehkä pitää tätä jopa siedettävänä. Vertailupohja kuitenkin on.

Vastaa

mpiki
Kommentaattori
Viestejä 32 kpl

4/7

Milloinkohan noista tallennuspalvelun vajavaisuuksista alettiin antaa palautetta? Muistan kun Soneralta/Telialta sai alussa sen suuntaisi vastauksia että niistä sai käsityksen että parannusta olisi kuitenkin tulossa. Esim. 90 päivän tallennusajan rajoituksen piti poistua kunhan sopimukset tekijänoikeustahojen kanssa saadaan kuntoon. Ilmeisesti ei ikinä saatu kuntoon?

 

Keskusteluhistoriasta löytyi alla olevaa. Melko kauan kehitys on ottanut aikaa.

 

Palaute vuodelta 2011:

 

Alkeellisia käyttöliittymäparannuksia
 
 
Käykääpä katsomassa elisan viihdesivuilta hiukan mallia miten verkkotallenuksen voi toteuttaa käyttäjäystävällisemmin.

Kerrataan nyt tässä moneen kertaan esitetyt parannustoiveet:
    • Mahdollisuus tehdä toistuvia ajastuksia

    • Mahdollisuus tehdä toistuvia ajastuksia hakusanojen perusteella, ts verkkotallennus tallentaa kaikki ohjelmat joiden EPG-tiedossa esiintyy sana "kuorosota"

    • 90 pv rajoitus pois

    • Hakuun mahdollisuus laittaa useita ohjelmia tallentumaan kerralla ilman että jokaiselle erikseen pitää avata se tallennusruutu.

  • Tallentavaan digiboksiin myös hakusana-ajastus.
Vastaa

Ocxid
Kommentaattori
Viestejä 55 kpl

5/7

Telian edustajat toistuvasti tällä palstalla (jo vuosien ajan) keretovat, että ilmeisen salaisen Telia tutkimuslaitoksen salainen tutkimus osoittaa asiakkaiden pitävän tallennusten säilyvyyttä riittävänä. Näin ollen, koska Telia haluaa palvella meitä paremmin ja vastata meidän toiveisiin, ei  muutosta ole tulossa...

Vastaa

jarkko35
Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 497 kpl

6/7

En usko yhtään Telian selityksiin, että asiakkaat olisivat tyytyväisiä tuohon tallenteiden 90 päivän säilymisaikaan! Eiköhän kaikki haluaisi saada maksulliselle Tallennuspalvelulle ja rahoilleen enemmän vastinetta. En vain tajua miksi Telia ei voi nostaa tuota 90 päivää 2 vuoden pituiseksi? Silloin se vastaisi DNA TV:n ja Elisa Viihteen vastaavien palveluiden aikaa. Surullista, että tätä Tallennuspalvelua ei ikinä aiota kehittää. Todella surullista.

Vastaa

mpiki
Kommentaattori
Viestejä 32 kpl

7/7

Enpä ole törmännyt kyselyyn tallennusten säilytysajasta. Ja olen satavarma että jos kysymys esitettäisiin tallennuspalvelua aktiivisesti käyttäville ja niin että siitä tajuaisi että pidempi tallennusten säilytysaika olisi mahdollinen niin suurin osa haluaisi pidemmän säilytysajan.

 

Sinänsä tuo tallennuskapasiteetti ja säilytysaika on Telialla vähän koominen yhtälö. Jos on oikein innokas tallentelija ja saa sen 3000h täyteen niin eihän niitä kaikkia ehtisi katsoa vaikka katsoisi tv:tä 24/7. Mieluummin ottaisin vaikka tallennuskapasiteettia 2000h ja säilytysaika 1v.

Vastaa
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.