Telian kaapelikanavat Ruotsissa

  • 27 January 2019
  • 2 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Kunniamerkki +9

Hei

Pidin taukoa kirjoituksissa, koska olin mielestäni käsitellyt MIX -kanavia ja muitakin aiheita aika usein. Nyt kuinkenkin tuli mieleeni uusi aihe: Miten vastaavat palvelut ovat tarjolla Ruotsissa?

 

Menin lukemaan Ruotsin Telian sivuja. Sieltä löytyi kanavia, kanavapaketteja ja niiden hintoja kruunuina selvällä ruotsinkielellä. Käyttöliittymä on samantapainen kuin Suomessa, joten tietojen haku kävi melko helposti. Jonkin verran erilainen kanavien ryhmitys hämäsi ensin. Sitten aloin ymmärtää asioita.

 

1. havainto, joka on ruotsalaisille hyvä. Tämä kiinnostaa eniten ruotsinkielentaitoisia.

(Jos ette osaa ruotsia, en käännä erikseen teille.)

 

Sveriges nöjdaste tv-kunder

Sveriges bredaste utbud

 

2. havainto, jossa totesin kanavien valikoiman olevan täysin erilainen kun Suomessa.

 

Ruotsin maantieteellinen sijainti ja väestömäärä poikkeavat Suomesta. Siellä on paljon enemmän maahanmuuttajia Telian asiakkakkaina, joka huomioidaan. Naapurimaita ovat mm. Tanska ja Norja, mikä näkyi valikoimassa.

 

3. havainto koskee kanavien ryhmitystä paketteihin. Siellä ei ole suoraan MIX -pakettien vastinetta. Kuitenkin kanavien valinta on tehty sopivan joustavaksi. Jos asuisin Ruotsissa, olisin luultavasti tyytyväinen heidän tapaansa tarjota vuokralle kaapelikanavia.

 

Tämä riittänee tällä kertaa. Jos Ruotsin tarjonta kiinnostaa muitakin, voimme jatkaa keskustelua. Koska ne eivät kuitenkaan ole Suomeen tilattavissa, niin en puhu Ruotsin kanavatarjonnasta enkä hinnoista enempää.

 

 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kiitokset @soittajaeino hyvästä pohdinnasta. Suomen ja ruotsin välinen kanavakulttuuri on erilainen, se on totta. Vilasin myös itse heidän "tillvalskanaler" -listaansa ja siitä huomaa että tarjontaa on monelle eri väestöryhmälle ja nimenomaan yksittäiskanavien muodossa. Ehkäpä meilläkin joskus on yhtä iso valikoima :)

Kunniamerkki +9

Hei

 

Aina voi haaveilla. Menin vielä katsomaan sellaisia (harvoin kysyttyjä) kanavia Ruotsin Telian valikoimista, jotka puuttuvat Suomessa. Löysin nämä, joita ei siis tarvitse olla kaikkia Suomessa:

 

 - Al Arabian. (arabiankieliset uutiset)

 - MBC 1. (arabiankielistä ohjelmaa)

 - CCTV 4 ja CCTV News. (2 kiinankielistä kanavaa)

 - DR1, DR2 ja TV2. (3 tanskalaista kanavaa)

 - NRK1, NRK2 ja TV2 Norge.  (3 norjalaista kanavaa)

 - LRT Lituanica. (Liettualainen kanava)

 - HRT.  (Kroatialainen kanava))

 - TV P Polonia. (Puolalainen kanava)

 - TV Chile. (kansainvälinen Chilen television kanava)

 - ZDF. (Saksankielinen TV-kanava)

 

Mielestäni nuo kanavat kiinnostavat vain hyvin harvoja ihmisiä Suomessa. Asiaa tietenkin voisi tutkia ennen niiden ottamista valikoimiin.

 

 

 

 

Vastaa