Uudistunut etätallennus


Morjensta kaikille!

 

Tänään on julkaistu odotettu uudistus Viihdepaketin etätallennukseen. Tämä päivitys parantaa ja
helpottaa tallennuksien tekemistä omien sivujen kautta tietokoneella sekä mobiililaitteilla.
Lisäksi tuli kauan odotettu mahdollisuus tehdä jatkuvia tallennuksia.  Kirjautuminen tapahtuu joko www.sonera.fi/tallennus tai www.sonera.fi/ohjelmaopas kautta.

 

Uusi ulkoasu näyttää tältä: 

 

 

 

Voit nopeasti laittaa kertatallennuksia painamalla ohjelman lopussa olevaa R-kirjainta.

Kertatallennukset näkyvät ohjelmaoppaassa vihreänä R-kirjaimena ja löytyvät yläpalkista Tulevat.  Sarjatallenteet näkyvät vihreänä R-kirjaimena ja löytyvät Jatkuvat valikosta.

Ohjelmaopas näyttää nyt myös päivän aiemmat, menneet ohjelmat kun valitsee Näytä menneet.

 

 

Jatkuva tallennus (sarjatallennus)

 

 Kun klikkaat ohjelman nimeä, avautuu kuvassa näkyvä valikko. Valitse Jatkuvasti jolloin saat sarjatallennuksen aktiiviseksi. Voit vielä tarvittaessa muokata tallennusta painamalla Muokkaa sääntöä.

Tallennus tapahtuu nimen perusteella, joten myös mahdolliset uusinnat tulevat talteen. Onneksi tallenustilaa on 3000 tuntia, joten tila ei varmasti lopu kesken :)

 

Suosikkikanavien järjestely

 

Voit valita mitä kanavia ohjelmaopas näyttää. Kun klikkaat kanavaa, nimen edessä oleva sydän muuttuu punaiseksi. Saat listan näkyviin Omat kanavat -> Suosikit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myös hakutoimintoon on panostettu. Nyt on mahdollisuus järjestää hakutulokset tietyn sarakkeen mukaan: 

 

- ohjelman nimi

- ohjelman kesto

- aloitusajankohta

- kanavan nimi

- ohjelman tila

 

Matkapuhelimella tallentamisesta täällä hieman tarkemmin.

 

Miltäs tämä uusi ulkoasu vaikuttaa?

Itse ainakin tykkään tuosta sarjatallenteesta, niin saa helposti lempparisarjat talteen :)

 


44 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Hieno päivitys johon toki uusia ominaisuuksia dumpattu.. Vanhat tallennukset ei näy "Tulevissa tallennuksissa" ollenkaan... ja sitten vielä tulee ilmoitus että "Ohjelma on jo tulevissa tallennuksissassa"...

 

Mihin on kadonnut YLE:n, MTV3 ja Nelonen HD kanavien tallennusmahdollisuus Digiboksiin?

Noh eipä koko tannennus toimii muutenkaan :(

 

Kunniamerkki +6

Eipä toimi tämäkään.... (Chrome v.43)

Kun klikkaan R-pyörylää, niin aikansa odoteltuaan tulee ilmoitus 'error_invalid_response'.

Jos koitan tehdä jatkuvaa tallennusta tulee ilmoitus 'Tallennussääntöä ei voitu tallentaa'.

Eli hyvä yritys, mutta nyt en pysty tekemään netissä tallennuksia ollenkaan...

Testaileekohan näitä kukaan ennen tuotantoon vientiä?

Ihan sama ongelma täällä...
Mä olen muutenkin niin kypsä koko Sonera Vikaan et heti kun määräaikaisuus loppuu niin vaihtoon lähtee koko roska.
Olen kyllä muistanut mainostaa kaikille, että kannattaa pysyä erossa koko Sonera "viihde" Vika palvelusta.

Näissä etätallenteiden asettamisessa on tosiaan virheilya ajoittain osalla käyttäjistä. Tää on meillä tutkinnassa. Eiköhän tämä saada selätettyä vielä. :)

Uudessa etätallennuksessa kaikki tv-ohjelmat eivät näy tv-oppaassa, eikä niitä siten voi tallentaa. Esimerkiksi tänään 11.6. Nelonen: ohjelmaopas näyttää 21:00 Pearl Harbor ja seuraavana ohjelmana 02:05 Outoa vai mitä. 00:35 alkava Blue Bloods ei näy eikä sitä voi siten tallentaa. Muista samanlaisia tapauksia ollut myös eilen esim. Sub ja Vampyyripäiväkirjat ei näkynyt oppaassa ollenkaan.

Mitäs niille HD kanaville on käynyt? Miksi ohjelmia ei voi tallentaa digiboksiin HD kanavilta kuten aiemmin on pystynyt?

Kunniamerkki +6

Tuohon Hae avainsanalla-hakuun voisi myös tehdä sellaisen korjauksen, että se hakisi
vain omista kanavista.
Jos haen esim. sanalla italia tulee listalle Eurosport 2 ja CMore Tennis, joihin minulla ei ole katseluoikeutta.

Samoin tuon kanavaselailun vaakasuoran liukusäätimen voisi laittaa menemään samaan tahtiin kuin kursori.
Nyt tuo jää jälkeen kursorista, eikä kaikkia kanavia voi selata yhdellä vetäisyllä, vaan joutuu tekemään
kaksi vetoa. Näin ainakin Chrome ja 1366*768-resoluutiolla.

Kunniamerkki +6

Vielä jos tuon jatkuvan tallennuksen saisi toimimaan ohjelman nimen osallakin.

Esim. YLE1:ltä tulevat PRISMA-sarjan ohjelmat
16.6 Prisma:Apua allergiaan

17.6 Prisma:Nainen, joka puhui delfiineille

Näitähän ei millään saa jatkuvaan tallennukseen.
Mutta jos jatkuvan tallennuksen muokkauksessa voisi muokata ohjelman nimeksi Prisma:

ja tallentaisi kaikki tällaiset, niin sittenhän se jo alkaisi olla hyvä.

Sama juttu on esim. YLE Live:-lähetyksissä.
Seuraavaksi tulee Yle Live:Pet Shop Boys

 Tämähän hieno ja toimii hyvin, verrattuna vanhaan. Vanhalla en viitsinyt tehdä mitään. Ei tämä ole vielä täydellinen, mutta en sitä odotakaan jos tuodaan jotain uutta. Tästä on hyvä jatkaa. Mukavaa saada jotain näkyvää kehitystä, josta on oikeasti hyötyä. Toivottavasti joskus tulee mahdollisuus tallentaa kaikkia kanavia, muuten tätä ei viitsi käyttää. Kahta eri laitetta ohjelmointiin en halua käyttää. Toivottavasti kehitystä tulee myös itse viihdelaitteeseen eikä vain nettiversioon, vai onko kaikki resurssit nettiversion kehityksessä.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

"Jatkuva tallennus

Voit myös asettaa lempiohjelmasi jatkuvaan tallennukseen, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia tallennusten ajastamisesta."

 

Niin - mitähän tuo epämääräinen otsikon käsite pitää sisällään?

 

Normaalin maailman tv-ohjelmien tallennusvermeissä on valinnat esim.

- talleta viikoittain

- talleta päivittäin

- talleta arkipäivinä

- talleta kerran (oletus)

jolloin haluamansa viikottais, arkipäiväis, päivittäis -ohjelman saa haaviin tekemällä yhden talletuksen ja sit valkkaamalla tuon toistuvuusehdon.

 

Kokeilin "Avara luonto" -sarjaa, niin toi hieno toiminne listasi talletettavaksi ohjelman lauantaisen päälähetyksen ja sit viikon kaikki uusinnat.

 

Tätäkö tällä toiminteella on tarkoituskin saada aikaiseksi????

 

 

 

Kunniamerkki +6

Etätallennuksien poisto ei näköjään myöskään toimi.

Aiemmin etätallennetusta ohjelmasta näkyi digiboksinkin ohjelmaoppaassa rec-tieto.

Nyt tämän uuden etätallennuksen myötä tuota tietoa ei enää digiboksin epg:ssä näy.

 

Tuntuu kyllä, että kun Sonera tekee jonkin ns. parannuksen, niin siitä seuraa aina kymmenen uutta virhettä.

@DigiHate tallennukset toimivat nimen perusteella, joten uusinnatkin jäävät tuolloin haaviin, kuten @TuomasTi kirjoituksessaan mainitsi.


 


 


Palautetta saa ja pitääkin antaa, nää on meille tärkeitä ja saadaan niiden perusteella kehitettyä palveluitamme paremmaksi. Toimitankin tämän ketjun kaikki kommentit eteenpäin. :)


@DigiHate kirjoitti:

"Jatkuva tallennus

Voit myös asettaa lempiohjelmasi jatkuvaan tallennukseen, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia tallennusten ajastamisesta."

 

Niin - mitähän tuo epämääräinen otsikon käsite pitää sisällään?

 

Normaalin maailman tv-ohjelmien tallennusvermeissä on valinnat esim.

- talleta viikoittain

- talleta päivittäin

- talleta arkipäivinä

- talleta kerran (oletus)

jolloin haluamansa viikottais, arkipäiväis, päivittäis -ohjelman saa haaviin tekemällä yhden talletuksen ja sit valkkaamalla tuon toistuvuusehdon.

 

Kokeilin "Avara luonto" -sarjaa, niin toi hieno toiminne listasi talletettavaksi ohjelman lauantaisen päälähetyksen ja sit viikon kaikki uusinnat.

 

Tätäkö tällä toiminteella on tarkoituskin saada aikaiseksi????

 

  


Nuo jossain laitteissa ja järjestelmissä olevat ominaisuudet "tallenna viikottain" jne. perustuvat siihen, että ohjelma lähetetään säännöllisesti. Elävästä elämästä olemme voineet oppia, että kellonaika tai jopa lähetyspäivä silloin tällöin muuttuvat esimerkiksi "tärkeiden" urheilukilpailujen vuoksi. Silloin tallennus menee satavarmasti mönkään. Tallentamalla ohjelman "joka maanantai klo 1800-1900" on vain hyvä arvaus.

 

Lisäksi jos olet "viisaasti" ohjelmoinut tallennukset vain maanantaille jättäen tiistain uusinnat tietoisesti pois ("Miksi ihmeessä haluaisin tallentaa tämän kahteen kertaan samalla viikolla?"), ohjelma jää kokonaan näkemättä. Minulle on osunut nykyisessä Sonera Viihteessä kohdalle paljon tilanteita, joissa tallennuksen pääsee syystä tai toisesta näkemään vasta uusintalähetyksestä.

 

Harkitessani tv-ohjelmatallentimen hankintaa digi-tv-aikana (laitteena tai palveluna) valintapäätöstä tehdessäni hakusanatallennus on ollut tärkein yksittäinen ominaisuus. Ilman sitä laite tai palvelu on saanut jäädä kauppaan. Poikkeuksellisesti olen hankkinut Sonera Viihteen, vaikka siinä ei ominaisuutta hankintahetkellä ollutkaan. Silloin tiesin, että tallennusten teko tulee olemaan "pain in my a**". Tässä suhteessa odotukseni "palkittiin". Päädyin hankintaan lähinnä hinnan vuoksi. Pointsit siitä sitkeälle myyntihenkilölle.

 

Hakusanalla toimiva tallennus on lähtökohtaisesti paljon toimivampi kuin säännöllinen tallennus. Tallennus perustuu ohjelman nimen esiintymiseen ohjelmaoppaassa ja ohjelmaoppaan ajantasaisuuteen. Tällöin tallennus osaa pysyä kärryillä lähetysaikoihin tulevista muutoksista. Poikkeukselliseen aikaan lähetettävä ohjelma tallentuu silloin kun se todellisuudessa lähetetään, eikä "samaan aikaan kuin viime viikolla". 

 

En tosin ole vielä käytännössä tutustunut, kuinka hyvin hakusanatallennus (jatkuva tallennus) on Sonera Viihteessä toteutettu. Ainakin tallennuksen asetuksen yhteydessä tuleva hassu teksti "Ohjelmat jotka löytyvät hakusanalla "XXX" kanavalta YYY tallennetaan automaattisesti kaksi tuntia ennen sen lähetysajankohtaa" antaa ymmärtää, että todellinen tallennusajankohta määräytyy kaksi tuntia ennen kuin ohjelmaoppaassa kerrottua aikaa. Silloinkin tallennus saattaa mennä mönkään, jos kanavalle tulee yhtäkkiä vaikkapa ylimääräinen uutislähetys, joka sotkee lähetysajat.

 

Uusintojen tallennus voi olla ikävää, mutta toisaalta uusinnat toimivat "varmuuskopioina" silloin, kun "varsinainen tallennus" jostain syystä epäonnistuu. Minä en ainakaan halua jättää tallennusta yhden kortin varaan. Tietysti jos tätä haluttaisiin kehittää, niin ohjelman poiston yhteydessä (kun se on katseltu) voisi poistua myös tupliksi tiedetyt tallenteet. Vaan enpä tiedä, onko nykyisellään edes mahdollista tunnistaa uusintalähetyksiä.

 

Sanoisin, että tämä uusintalähetysten turha tallentuminen on korkeintaan kosmeettinen haitta, enkä panisi paukkuja sen muuttamiseksi. Laittaisin ominaisuuden toivelistallani aika lailla pohjalle. Nyt on saatu kärkisijoilla monien asiakkaiden listoilla keikkunut ominaisuus, enkä ensimmäisenä lähtisi sitä kovasti moittimaan.


@Japeaa kirjoitti:

Vielä jos tuon jatkuvan tallennuksen saisi toimimaan ohjelman nimen osallakin.

Esim. YLE1:ltä tulevat PRISMA-sarjan ohjelmat
16.6 Prisma:Apua allergiaan

17.6 Prisma:Nainen, joka puhui delfiineille

Näitähän ei millään saa jatkuvaan tallennukseen.
Mutta jos jatkuvan tallennuksen muokkauksessa voisi muokata ohjelman nimeksi Prisma:

ja tallentaisi kaikki tällaiset, niin sittenhän se jo alkaisi olla hyvä.

Sama juttu on esim. YLE Live:-lähetyksissä.
Seuraavaksi tulee Yle Live:Pet Shop Boys


 

Ohjeen mukaan "Voit käyttää tähteä (*) nimen lopussa jolloin mikä tahansa ohjelma joka alkaa hakusanallasi tallentuu."

 

Muokkaa hakusanaasi siis näin:

 

Prisma:Apua allergiaan

-->

Prisma:*

 

Kuitatessasi muutetun hakusanan Valmis-napilla näet heti hakusanan sillä hetkellä toteuttavat ohjelmanimet.

 

Olisi tietysti vielä parempi, jos tähteä voisi käyttää myös sanan edessä, mutta ehkä ei nyt sentään makeaa mahan täydeltä. Voisi nimittäin hakea *Turhapuro* ja saisi kutakuinkin kaikki Turhapuro-leffat.

Jatkuvan tallennuksen voi laittaa päälle vain jos sattuu löytämään ohjelman, joka ei ole jo tallennuksessa.

Loogisesti ajateltuna jatkuvan tallennuksen voisi laittaa, kunhan ensin poistaa ohjelman tallennuksen, mutta kun tallennusta ei pystykään poistamaan.

 

Se kyllä ruksuttaa aikansa, mutta ei poistu. Toistamiseen yritettynä tulee virheilmoitus.

 

-----------

 

Kappas vain, yllättäen täältä piti kirjautua ulos, ennenkuin tämä ymmärsi että tallennus on peruttu. Bugi.


@battlezad kirjoitti:

Jatkuvan tallennuksen voi laittaa päälle vain jos sattuu löytämään ohjelman, joka ei ole jo tallennuksessa.

Loogisesti ajateltuna jatkuvan tallennuksen voisi laittaa, kunhan ensin poistaa ohjelman tallennuksen, mutta kun tallennusta ei pystykään poistamaan.

 

Se kyllä ruksuttaa aikansa, mutta ei poistu. Toistamiseen yritettynä tulee virheilmoitus.

 

-----------

 

Kappas vain, yllättäen täältä piti kirjautua ulos, ennenkuin tämä ymmärsi että tallennus on peruttu. Bugi.


 

Olet ihan oikeassa siinä, että ei tämä toimi vielä kuten pitäisi. Mutta edes oikkuilevasti toimivana jatkuva tallennus on aivan ehdoton ominaisuus.


@DigiHate kirjoitti:

"Jatkuva tallennus

Voit myös asettaa lempiohjelmasi jatkuvaan tallennukseen, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia tallennusten ajastamisesta."

 

Niin - mitähän tuo epämääräinen otsikon käsite pitää sisällään?

 

Normaalin maailman tv-ohjelmien tallennusvermeissä on valinnat esim.

- talleta viikoittain

- talleta päivittäin

- talleta arkipäivinä

- talleta kerran (oletus)

jolloin haluamansa viikottais, arkipäiväis, päivittäis -ohjelman saa haaviin tekemällä yhden talletuksen ja sit valkkaamalla tuon toistuvuusehdon.

 

Kokeilin "Avara luonto" -sarjaa, niin toi hieno toiminne listasi talletettavaksi ohjelman lauantaisen päälähetyksen ja sit viikon kaikki uusinnat.

 

Tätäkö tällä toiminteella on tarkoituskin saada aikaiseksi????

 

 

 


 

Ai niin. Jäi kertomatta, että voit toki valita jatkuvaan tallennukseen ohjelmia vain tietyistä viikonpäivistä. Ensin valitse vaikkapa "Avara Luonto: Merileguaanit". Sitten menet jatkuviin tallennuksiin ja muutat "Avara luonto: Merileguaanit" --> "Avara luonto: *" ja lisäksi ruksit viikonpäiviä pois niin, että jää vain lauantai:

 

 

Kunniamerkki +6

@Mardex kirjoitti:

Ohjeen mukaan "Voit käyttää tähteä (*) nimen lopussa jolloin mikä tahansa ohjelma joka alkaa hakusanallasi tallentuu."

 

Missäs tällainen ohje on?
Ei tuosta tähdestä ollut tämän ketjun alussa ainakaan juttua eikä myöskään täällä http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea/ohjeet/Sonera-Viihteen-etatallennus?id=0e287a71-3b0f-41f2-b6fd-6ba671009d44

Muutama kehittämisjuttu vielä.
Vanhassa ohjelmaoppaassa sai ohjelman tiedot Tooltip-ikkunaan, kun vei kursorin ohjelman kohdalle.
Tämä oli kätevää. Nyt joutuu klikkaamaan ohjelmaa ja sitten kuvauksen lukemisen jälkeen avautuvan ikkunan kiinni.

Yleensä olen kiinnostunut ohjelmista, jotka alkavat klo 18 tai sen jälkeen.
Nyt kun skrollaan alaspäin, niin kanavien otsikot jää näkyviin, mutta skrollauspalkki ja päivämäärän valinta skrollautuvat piiloon.

Olis kätevää, jos voisin selata klo 18 ja sen jälkeen alkavia ohjelmia selaamalla päiviä eteenpäin, ilman että pitää mennä taas sivun alkuun ja vaihtaa päivää ja taas siirtyä sivun loppuun.

 

Ja tuollainen *konsertti* (eli hakusana missä tahansa ohjelman nimessä) ei ohjelmointiteknisesti juurikaan eroa konsertti* hausta, joten koodarit töihin vain.

Jos haluan kaikki elokuvat talteen, minun pitää tehdä samanlainen sääntö Elokuva* joka kanavalle erikseen (ainakin Fox, Kutonen, Tv5, Nelonen). Miksei samaa sääntöä voi soveltaa joka kanavalle?


Miksiköhän Soneran hommista tulee aina mieleen, että on menty aina siitä mistä aita on matalin....


@Japeaa kirjoitti:

@Mardex kirjoitti:

Ohjeen mukaan "Voit käyttää tähteä (*) nimen lopussa jolloin mikä tahansa ohjelma joka alkaa hakusanallasi tallentuu."

 

Missäs tällainen ohje on?
Ei tuosta tähdestä ollut tämän ketjun alussa ainakaan juttua eikä myöskään täällä http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea/ohjeet/Sonera-Viihteen-etatallennus?id=0e287a71-3b0f-41f2-b6fd-6ba671009d44

Muutama kehittämisjuttu vielä.
Vanhassa ohjelmaoppaassa sai ohjelman tiedot Tooltip-ikkunaan, kun vei kursorin ohjelman kohdalle.
Tämä oli kätevää. Nyt joutuu klikkaamaan ohjelmaa ja sitten kuvauksen lukemisen jälkeen avautuvan ikkunan kiinni.

Yleensä olen kiinnostunut ohjelmista, jotka alkavat klo 18 tai sen jälkeen.
Nyt kun skrollaan alaspäin, niin kanavien otsikot jää näkyviin, mutta skrollauspalkki ja päivämäärän valinta skrollautuvat piiloon.

Olis kätevää, jos voisin selata klo 18 ja sen jälkeen alkavia ohjelmia selaamalla päiviä eteenpäin, ilman että pitää mennä taas sivun alkuun ja vaihtaa päivää ja taas siirtyä sivun loppuun.

 

Ja tuollainen *konsertti* (eli hakusana missä tahansa ohjelman nimessä) ei ohjelmointiteknisesti juurikaan eroa konsertti* hausta, joten koodarit töihin vain.

Jos haluan kaikki elokuvat talteen, minun pitää tehdä samanlainen sääntö Elokuva* joka kanavalle erikseen (ainakin Fox, Kutonen, Tv5, Nelonen). Miksei samaa sääntöä voi soveltaa joka kanavalle?


Miksiköhän Soneran hommista tulee aina mieleen, että on menty aina siitä mistä aita on matalin....


Tehdessäsi jatkuvaa tallennusohjelmointia klikkaa ohjelmaoppaasta ohjelman nimeä (ei R-symbolia). Avautuvasta ikkunasta valitse vaihtoehto "Jatkuvasti". Klikkaa linkkiä . Aukeavista lisävalinnoista vie kohdistin -linkin kysymysmerkin päälle:




Olen täysin samaa mieltä - ohjelman kuvaus tooltip-ikkunassa olisi nykyistä parempi vaihto. Ehkä tässä on vähän turhaan ajateltu sitä, että html-koodissa ilmeisesti ohjelman kuvauksen joutuisi sitten kirjoittamaan kahteen kertaan. Tooltip-mahdollisuus siten hidastaisi aavistuksen verran sivun latautumista. Jospa joku nörtti on ajatellut näin sivua suunnitellessaan. Ollaan menty tekniikka edellä - käytettävyys on jätetty toissijaiseksi. En ihmettelisi.

 

Jatkuvan tallennuksen haku rajataan siihen ohjelmanimeen, joka on valittu. Ja nimenomaan myös valittuun kanavaan. Tähän ei pitäisi olla mitään syytä. Logiikka sallii "Yle Uutiset viittomakielellä" muuttamisen muotoon "Yle Uutiset", jolloin yhteistä alkuperäisen hakutuloksen kanssa on vain kanava.

 

Jatkuvan tallennuksen haku pitäisi sallia myös sellaisiin ohjelmiin, joita ei sillä hetkellä löydy. Ja erityisesti tässä tapauksessa kaikkiin kanaviin (joihin on katseluoikeus tai jotka valinnaisesti ruksitaan listasta kuten viikonpäivät tälläkin hetkellä). Haluan joskus vielä nähdä Perhe on Pahin -sarjan (ja erityisesti sen viimeisen tuotantokauden, jota mahdollisesti ei ole koskaan Suomessa esitetty). Olen varma, että se lähtee jossain vaiheessa taas uusintakierrokselle. Nyt minulla ei ole mahdollisuutta tehdä sitä varten hakua valmiiksi. Onko tämäkin nyt jokin suorituskykykysymys - liuta "turhia" hakuja hidastaa järjestelmää liikaa?

 

Epäilen, että toimiva haku, jossa tähti on sanan alussa, tekisi haun hitaammaksi ja siksi sitä ei ole toteutettu. Näin se ainakin relaatiokannoissa menee. Vaan onko tuo nyt niin suuri asia, ettei sitä voisi toteuttaa. Toimiihan se ohjelmaoppaassakin - ihan ilman tarvetta merkitä tähteä mihinkään.

 

Haku ohjelmaoppaasta ja haku jatkuvan tallennuksessa toimivat eri tavalla. Miksi? Ohjelmaoppaasta kun haen "elämää", saan 10 eri nimistä ohjelmaa. Jatkuva haku tarvitsee täsmällisen nimen, johon ainoa poikkeus on tähti hakusanan lopussa. Muuten ei löydy mitään.

 

Miksi ohjelmaoppaan haku etsii myös kanavilta, mihin minulla ei ole katseluoikeutta? Ei kai tässä vaan ole jotain yltiökaupallisia päämääriä - "voi ei, mun lemppariohjelma tulee maksukanavalta - nyt on pakko tilata koko kanava, maksoi mitä maksoi"? Vai onko tässä takana koodaajien kiire tai laiskuus? On varmasti helpompi toteuttaa hakulause kaikille täsmälleen samanlaisena, eikä koodata ylimääräistä hakua asiakkaan katseluoikeuksiin.

 

Hoksasin juuri, että minun ei tarvitse katsella minulle aivan vieraiden ja tarpeettomien kanavien tietoja ohjelmaoppaassa, kun merkkaan tallennuskelpoisen osan kanavista (lue: ilmaiskanavat, poislukien Free, Hero ja Bloomberg) suosikeiksi. Tästä ei taida olla muuta iloa kuin että ohjelmaoppaassa on vähemmän selattavaa sivusuunnassa? Voisiko edes ohjelmaoppaan hakua muuttaa niin, että haetaan vain suosikkikanavilta? Tai siis siitä näkymästä, mikä kulloinkin on valittuna.

 

Vielä yksi parannusehdotus ohjelmaoppaan hakuun. Tehdyn haun jälkeen sivu tarjoaa uutta hakumahdollisuutta, vaikka hakunapin painallus viekin aina takaisin ohjelmaoppaaseen. Mikäli on olemassa päteviä teknisiä syitä haun jälkeen palata ohjelmaoppaaseen, voisiko hakukentän tallöin korvata "palaa ohjelmaoppaaseen"-linkillä? On turhauttavaa tarjota hakumahdollisuutta, kun hakua ei ole tarkoitustakaan lähteä tekemään. Toki kaikkein parasta olisi, että haku olisi käytettävissä heti edellisen haun jälkeen palaamatta ohjelmaoppaaseen.

Joku jossain kommentissaan halusi sellaista mahdollisuutta, että jatkuvassa tallennuksessa ohjelmauusintojen tallennuksen voisi estää. Jäin miettimään, että mitenköhän sen voisi edes toteuttaa. Ei siihen mitään helppoa tai ainakaan toimintavarmaa keinoa löydy.

 

Eräässä kilpailevassa tuotteessa on mahdollisuus siivota tuplatallenteet pois. Siis jo tehdyistä tallenteista. Sen toiminta perustuu täysin siihen päätelmään, että jos tallenteen nimi ja kuvaus ovat identtiset, ohjelman sisältö on myös sama. Järjestelmä onneksi antaa ihmiselle lopullisen vastuun päätellä, onko ohjelma tupla vai ei. Toiminto vain merkitsee tupliksi päättelemänsä ohjelmat ja ihminen voi poistaa merkinnän. Sitten vain painetaan poista-nappia. Täysin automaattisesti tällainen ei nimittäin voi toimia. Tuossakin on se riski, että jäljelle jää tallenne, jonka sisältö ei vastaa nimeä. Näitähän joskus syntyy ohjelmamuutosten vuoksi.

 

Kuvitellaanpa vaikka uutisia. Todennäköisesti jokainen lähetys eroaa jollain tavalla muista, mutta miten tämä päätellään ohjelmallisesti? Ohjelman kuvaus on esimerkiksi "Ohjelmalla ei ole kuvausta" tai "HS-uutiset (2')". Enpä tuolla tiedolla lähtisi tuplia poistamaan.

 

Pilanpäiten-ohjelman kuvaus on joskus "Pilanpäiten tarjoaa hämmentäviä hetkiä ja hervotonta tilannekomiikkaa piilokameran tyyliin.", joskus se on ollut "Arkipäivän sattumuksille perustuva hullunhauska piilokameramainen sketsiohjelma.". Erilaisia jaksoja on toki ollut enemmän kuin erilaisia kuvauksia, joten automaattipoisto ei voi toimia.

 

Jokaisella ohjelmajaksolla pitäisi olla yksilöllinen koodi, vähän kuin kirjojen ISBN. Sellaista ei taida edes nykyisen digi-tv:n aikana olla, vaikka lähetykseen liittyykin paljon sellaista dataa, joka jää rivikatsojalle piiloon. Jos samalla ohjelmasisällöllä olisi aina sama koodi kanavasta tai lähetysajasta riippumatta, tallennushommiin avautuisi aivan uusia mahdollisuuksia.

 

Kuinka pitkä muisti tuplatallennuksissa olisi? Pitäisikö tallennus estyä, jos sama jakso on lähetetty useita viikkoja tai jopa vuosia sitten? Pitäisikö toiminnon tietää, että olen todella paitsi tallentanut niin myös katsonut ohjelman? Mielelläni toki ottaisin vastaan järjestelmän, joka tuntisi katseluhistoriani yksittäisen ohjelman tarkkuudella. Sitä varten ohjelma pitäisi varta vasten kuitata nähdyksi, jolloin tallennuksen voisi estää mahdollisesti hyvinkin pitkältä ajalta. Tai ainakin tarjota katsojalle tiedon siitä, että ohjelma on jo nähty - jopa ohjelmaoppaassa.

 

Ominaisuus tulisi minulle hyvään tarpeeseen esimerkiksi Pilanpäiten-ohjelmassa. Olen jaksoista nähnyt 95 %, mutta silloin tällöin näkee jotain uutta. Sen selvittämiseksi tallenne pitää avata ja katsella jonkin aikaa. Vaan en sittenkään haluaisi, että tallennus estyy automaattisesti, vaan digiboksin näyttämissä ohjelmatiedoissa saisi olla näkyvä merkintä siitä, että ohjelma on nähty silloin ja silloin. Näin sen voisi poistaa itse.

Kunniamerkki +6

Kun klikkaan ohjelmaoppaan päivämäärävalintaa mennäkseni päivämäärän mukaan johonkin muuhun päivään kuin seuraavaan tai edelliseen, niin tämä kalenterinäkymä on 'hieman' sekava.
Päivämäärävalinnan mukaan 21.6 on sunnuntai, mutta kalenterin mukaan se onkin maanantai?


Ettei nyt pelkästään negatiivista palautetta, niin nyt voi tallennettuja ohjelmia lajitella päivämäärän, nimen, jäljellä olevan katseluajan jne. perusteella. Hienoa!
Helpottaa paljon turhien poistoa.
Tuohon kun vielä saisi haettua esim. 100 tallennettua ohjelmaa kerralla (eikä vain noin 20, kuten nyt),
ja voisi checkboxilla valita poistettavat jotka poistuisi kerralla. Nyt joutuu poistamaan ohjelman kerrallaan, joka on aika hidasta.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Hyviä kehitysehdotuksia tullut tähän ketjuun teiltä. Tämä tulee varmasti kehittymään jatkossakin, joten nämä kaikki ideat ovat arvokkaita. Hienoa kuulla, että moni on kokenut uudistuksen hyväksi ja ottanut palvelun ilolla käyttöön. Itsekkin olen äärettömän tyytyväinen, että tämä jatkuvien tallennusten tekeminen tuli mahdolliseksi. Helpottaa huomattavasti sarjojen ja muiden toistuvien ohjelmien tallentamista :)

Olisi tarpeellista saada myös digiboksiin näkyviin nuo jatkuvat ajastukset. Nythän ne näkee vain webbitallennus-sivustolla


@sillivanilli kirjoitti:

Olisi tarpeellista saada myös digiboksiin näkyviin nuo jatkuvat ajastukset. Nythän ne näkee vain webbitallennus-sivustolla


 

Kyllähän ne sinne Ohjelmoinnit-osaan ilmestyvät, mutta vasta korkeintaan pari tuntia ennen ajastetun tallennuksen alkamista. Toki kaikki tulevat ajastukset, myös siis ns. jatkuvat ajastukset, saisivat näkyä heti kun mahdollista. Haasteellista siinä taitaa olla se, että ohjelmatietojen muutoksiin ei sitten voitaisi reagoida samalla tavalla kuin tällä uudella tavalla jatkuvia ajastuksia tehdessä. Nythän "ihan mitä vain" saa sattua ohjelmatiedoille ja tallennukset toimivat - kunhan muutokset tulevat yli kaksi tuntia ennen ohjelman alustavaa tallennusaikaa.

 

Voisi kai koodariosastolle panna mietintään sellaisen, että kaikki jatkuvat ajastukset näkyisivät alustavasti heti kun ohjelma löytyy ohjelmatiedoista. Vasta kaksi tuntia ennen alkua tehdään tarkistus ja tallennusajankohta lukitaan. Käyttäjälle lukitsematon tallennus voisi näkyä vaikka eri värillä (harmaa) kuin nykyinen (valkoinen/oranssi). Samalla tavalla voisi toki toimia yksittäisen ohjelmoinnin kanssa. Nythän se ilmeisesti toteutuu kuten alun perin oli tarkoitus, vaikka ohjelmaoppaassa arvottaisiin täysin uudet lähetysajat.

 

Kokonaan toinen asia olisi päästä tekemään jatkuvia ajastuksia digiboksilla. Se vaatisi jo enemmän koodausta ja sen panos/tuotos-suhde olisi mielestäni kovin heikko.

Vastaa