Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
ollide
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 5 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Venäjän kanavat miksi niitä lähetetään

 
7 vastausta
NikoNo
Moderaattori
Moderaattori
 • 664 custom-general.kudos
 • 1502 custom-general.replies
 • 95 custom-general.solutions

Esittäisin tässä kohdassa vastakysymyksen, että miksi niitä ei lähetettäisi?
Suomessa kuitenkin asuu joko pysyvästi tai väliaikaisesti paljon venäläisiä, joita nuo kanavat kiinnostavat. Tuntuu olevan jonkin verran kiinnostusta myös suomalaisilla seurailla näitä kanavia.

ollide
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 5 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Pohtimista siinäkin, onko tähän maailmantilanteeseen sopivaa aukaista portteja propagandakanaville, jotka ovat naapurimaan johdon hallinnassa. Jos näin tehdään olisi tasapuolisuuden nimissä oltava tv-kanava myös muille , riippumattomille Venäjän medioille, jos niitä nyt on. Pitäisikö koko Venäjän television esittämisestä luopua, ellei tasapuolisuutta voida noudattaa, syistä jotka ovat meillä tiedossa. Onko tässäkin kyse eräänlaisesta suomettumisesta. Liikumme aralla maaperällä joka mielestäni vaatii pohdiskelua. Toisekseen kun sen oikein ottaa, voihan olla hyötyäkin, että näemme mitä naapurimaamme tv-mediassa antaa ulos. 

Meillä on suuri venäläinen vähemmistö, joka siltä osin kun on hankkinut Sonera Viihde pakettia seuraa näitä kanavia. Jos se  on heidän ainoa venäjänkielinen uutislähteensä, kysyä sopii, onko kuva yksipuolinen. Se ei liene Soneran asia, mutta kysyä sopii Suomen/Soneran asemaa demokraattisessa maassa, yksipuolisen median jakajana yleisölle. Voimmeko ajatella, että haluaisimme lisää venäläisiä tv-kanavia Sonera Viihteeseen.

NikoNo
Moderaattori
Moderaattori
 • 664 custom-general.kudos
 • 1502 custom-general.replies
 • 95 custom-general.solutions

Avointa keskustelua ja pohdintaa toki voidaan käydä. En kuitenkaan sekoittaisi maailman poliittista tilannetta tähän kohtaan. Sonera on mielestäni väärä taho ottamaan kantaa venäläisten tv-kanavien julkaisemaan sisältöön (kun lain puitteissa mennään). En näe syytä, miksi venäläisiä kanavia ei voisi tulevaisuudessa olla enemmänkin tarjolla. Kyse on vain ihmisten tarpeesta, tv-yhtiöiden kanssa tehdyistä sopimuksista ja lähetysoikeuksista. Soneraviihteessä löytyy kattava valikoima erimaalaisia tv-kanavia. Laitanpa tähän vertailukohdaksi vielä listan näistä.

–  3Sat
–  Al Jazeera Arabic
–  ETV
–  TV5 Monde
–  Rai Due
–  Rai Uno
–  TVE International

ollide
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 5 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Huomiona seuraavaa: Nuo ko. kanavien listaus lienee joidenkin kanavapakettien sisällä olevista maksullisista kanavista. Nämä venäläiset RT kanavat ovat  oletusarvoisesti näkyvissä itse peruskanavissa, jotka tulevat kaikille Sonera Viihteen ostajille. Niitä ei voi valita.Ostanko jonkun paketin vai en.  Ainakin minä pidän sitä vissinä erona tässä asiassa. Toki voi ajatella monenlaista, näin Sonera palvelee kansakuntaa ja myös ulkomaalaistaustaisia pientä maksua vastaan. Se on eri asia kuinka objektiivista tiedonvälitystä tarjotaan, mutta Sonerahan on vain operaattori. Voimmeko odottaa lisää venäläisiä kanavia, jos niihin tarjottaisiin vielä tekstikäännös, aina parempi.

pasi105
Uusi keskustelija
 • 5 custom-general.kudos
 • 13 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

On hieman vaikea olla sekoittamatta "maailman poliittista tilannetta" Venäjän kanaviin, kun ne tarjoavat aivan täyttä Venäjän propagandaa, jossa mm. Suomea arvostellaan välillä aivan käsittämättömästi. Onko NikoNo sitä mieltä, että Venäjän todistettu valehtelu Suomessa tapahtuvista venäläisten lapsien huostaanotoista muka on järkevää keskustelua? Jopa Venäjällä itse todettiin muutama kuukausi sitten hiljaa, että Suomessa ei ole tehty mitään väärää lasteen huostaanotoissa, mutta luonnollisesti RT-kanavahan ei moisesta välitä vaan jaksaa vaan jauhaa Suomen ja muiden Euroopan maiden ajojahdista Venäjää kohtaan. Ja Sonera levittää tuota roskaa suomalaisille. Ei varmaan ole vaikea tehdä päätelmää, että Sonera hyväksyy Venäjän propaganda sitä aktiivisesti jakaessaan.

 

Todella harvoin haluan pilata päivää katsomalla noita Venäjän kanavia, mutta sen parin kertaa kun olen mm. katsonut venäläisiä musiikkivideoita niin eiköhän siellä jo lyöty samppanjapullo täysillä homomiehen päähän. Videoissa näytti olevan jatkuvasti aseita ja väkivaltaisia tilanteita, mitkä varmaan kertovat selvää kieltä venäläisistä arvoista. Myös tuota arvomaailmaa Sonera jakaa ilmaiseksi suomalaisiin koteihin.

 

Eiköhän noiden kanavien tilalle voisi tarjota jotain järkevämpää ja ne jotka haluavat venäläistä propagandaa ja väkivaltaa katsoa voisivat sitten maksaa erikseen niiden tilaamisesta.

klontti
Vakiokalustoa
 • 21 custom-general.kudos
 • 105 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Minulla on tilattuna pari Venäläistä kanavaa Soneralta hintaan 16,95 kuussa. Siellä näytetään esim. Venäläistä liikenteestä hullujen hölmöilyjä. Erilaisia onnettomuuksia, mitä ei näe mistään muualta, esim hissin tippuminen, tulipaloja. Miten nämä Venäläisten omat mokat ovat propagandaa. Propagandasta puhuvat ne, jotka eivät ole kertaakaan katsoneet näitä kanavia tai vaan "länsimaiden" suodattamia tapahtumia. Kumpi siinä tekee propagandaa. Luulisi nykyihmisen tajuavan itse suodattaa kotiipäin vetämiset tv-ohjelmista.

 

pasi105
Uusi keskustelija
 • 5 custom-general.kudos
 • 13 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Turha Klontin esittää tietämätöntä venäläisestä propagandasta, kun sitten samassa viestissä rupeaa kuitenkin väittämään, että länsimaiset uutiset eivät muka kerro totuutta. Ei tarvitse kun muutama hetki seurata RT-kanavaa niin näkee mitä kanava ajaa takaa. Sitä en tajua miksi Sonera jakaa ilmaiseksi kaikille asiakkaille sotahaluisen valtion propagandaa Suomessa, kun Suomi vielä aika usein tuntuu olevan kyseisen maan propagandan kohteena. Onko Soneralla venäläisiä päättämässä näistä asioista?

 

Eiköhän Klontti teillekin Suomessa asuville venäläisille tekisi terää opetella hieman venäläisen median lukutaitoa, jos pidätte sitä muka oikeudenmukaisena. RT-kanavan voisi hyvin laittaa sinne kuukausimaksulliseen venäläiseen kanavapakettiin muiden kaltaistensa kanavien joukkoon, ja samoin sen järkyttävän väkivaltaisia videoita sisältävän venäläisen musavideokanavan.