Viasat Sport mobiiliviihteessä pätkii

  • 9 September 2015
  • 8 kommenttia
  • 8 katselukertaa

Tervehdys,

 

Maksullisten urheilukanavien katselu on meikäläisellä pitkälti iPadin mobiilisovelluksen varassa. MTV Total Sportia jo jonkin aikaa tyytyväisenä katselleena tilasin hiljattain myös Viasat Sportin. Valitettavasti Viasat Sportin kanssa joutuu usein sietämään pahaa pätkimistä.

 

Homma menee erityisesti Viasat Sport Finlandia katsoessa usein näin:

1. Ohjelma pyörii erinomaisella kuvanlaadulla 10 sek - 3 min

2. Kuva pysähtyy paikalleen ja ääni katkeaa, kestää 5 sek - 10sek

3. Ohjelma jatkuu 'livenä', eli pätkäisyn aikana ohi menneet asiat jäivät näkemättä

4. Jatkuu uudestaan kohdasta 1.

 

Nyt kun olen korispelejä ja KHL-lätkää yrittänyt katsoa, ei ole pystynyt tämän takia (paitsi vaihtamalla toiselle kanavalle). Millään muulla kuin Viasatin kanavilla tällaista pätkimistä ei ole ollut, enkä ole varma onko edes muilla kuin Viasat Sport Finlandilla. Tänään esim. Viasat Hockey HD ei pätki, vaikka molemmilta tuli sama ohjelma, toisella vaan ruotsiksi selostettuna. Nettiyhteys on 20Mbit Speedtestillä testattuna ja kuva pätkii, vaikka kaikki kaista olisi mobiiliviihteen käytettävissä.

 

Mikä avuksi?


8 kommenttia

Kyllä näköjään tänään pätkii Viasat Hockeykin, mutta todella paljon harvemmin, ehkä kerran 5-10 minuutissa.

Terve,

 

Minä olen kokenut joskus iPhone 6 plussalla vastaavia ongelmia, mutta Discoveryn, ja vain Discoveryn, kanssa.

 

Eli oire on sinänsä tuttu, mutta kanava eri. Ja nettiyhteytenä oli 350 Mbps WELHOn kuitu.

 

En valitettavasti osaa sanoa mikä tämän korjasi, mutta ongelma katosi itsestään.

Moro  ja tervetuloa Klaaniin!


 


Mitäs, ootko päässy testaamaan jollain toisella laitteella? Toistuuko ongelma myös silläkin?


 


Ite en oo kyseistä ongelmaa huomannut millään kanavalla, tällä hetkellä sovellus on pääasiallisessa käytössä Samsungin S6 Edgellä, sekä Sonyn Z3:lla.

En ole vielä muilla laitteilla kunnolla testaillut. Voin viikonlopun aikana testailla, käytössä on myös Lumia-puhelin ja läppäri, joilla saa iPadin tilannetta vastaavasti wlanin yli mobiiliviihteen katseltavaksi. Eilen iPadilla testatessa koripallopeli Viasat Sport HD:lla pätki niin, että olisi jäänyt katselematta.

 

Tätä kirjoittaessa työpaikan nopalla nettiyhteydellä Viasat Sport Finland pätkii. Lumialla Wlanin yli sama kanava ei pätki. Tuntuu, että iPad-softassa streamin puskurointi ei toimi kunnolla.

No niin, nyt testasin langattomalla yhteydellä läppärillä, Lumialla ja iPadilla, testistreamina KHL-jääkiekkoa Viasat Sport Finland. 

 

Läppärillä: toimii hyvin

Lumialla: toimii hyvin

iPadilla: pätkii pahasti

 

Kuten sanottu, muilla kun Viasat Sportin kanavilla ei ole ollut ongelmia. Mutta iPadilla on käytännössä katselukelvoton.

Samanmoisia oireita olen kuullut myös muualta kerrottavan. Eli pelkästään applen laitteilla kyseistä ongelmaa esiintynyt. Asiasta on meillä selvityspyyntö menossa mutta vielä tarkempaa tietoa tai vahvistusta ongelmasta ei ole tullut tietooni.

Hyvin hienosti olet kuitenkin ongelman jo rajannut :smileyhappy:

Voivat tulla meille vahvistamaan ongelman, jos ei devaajat omilla laitteilla saa virhettä toistumaan. Tosin viime aikoina tilanne on saattanut olla hieman parempi.

 

Toinen striimaukseen liittyvä ongelma on se, että ohjelmakirjaston käyttö Viasat sportin kanavilla ei usein toimi iPadilla. Toisto katkeilee ja sen yhteydessä siirtyy takaisin ohjelman alkuun, eikä koko ohjelmaa näin ollen saa katsottua järkevästi.

 

Lisäksi joskus olen saanut tämänkaltaisia virheitä iPadilla:

 

Videotoistoa ei voitu aloittaa

Toistoa ei voitu aloittaa (Virhekoodi: Cv11:70013) 

 

Koodit on voineet olla jotain muutakin kuin tuo kirjoittamani. Toivottavasti näistä vioista päästään lopullisesti eroon lähiaikoina!

Viasatin pätkimisestä on tosiaan ilmoituksia tullut, mutta vian pitäisi olla nyt kunnossa. Muutama iOS-laitteen käyttäjä on tuon vahvistanut.

 

Mutta jos pätkiminen jatkuu edelleen, tee vikailmoitus Omilta Sivuilta niin selvitetään asiaa totta kai lisää. Tuosta ohjelmakirjasto-ongelmasta kannattaa ainakin vikailmoitus jättää.

Vastaa