Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66733
Kirjoituksia 180145

Viasat uudet jalkapallo ja jääkiekko kanavat sekä ohjelmatiedotViasat uudet jalkapallo ja jääkiekko kanavat sekä ohjelmatiedot

keytronic123
Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

Viasat uudet jalkapallo ja jääkiekko kanavat sekä ohjelmatiedot

1/4

Sonera viihde (netti) - milloin tallentavan digiboksin ohjelmaoppaaseen voisi odottaa ohjelmatietoja näiden uusien kanavien osalta kun nyt on vain tyhjää tarjolla (kanavat näkyvät ok, mutta siis ohjelmatiedot puuttuvat kokonaan)? Kiitos.

 

 

  • Viasat Jalkapallo HD
  • Viasat Fotboll HD
  • Viasat Sport Premium HD
  • Viasat Jääkiekko HD

 

Vastaa
0 tykkäystä
3 vastausta

KalleHa
Telialainen
Viestejä 148 kpl

2/4

Nyt kun on uusista kanavista kyse, niin ohjelmatietojen päivittymiseen voi mennä aikaa. Mitä itse tässä katsoin, niin digiboksilta löytyy jo Jalkapallo HD sekä Jääkiekko HD ohjelmatiedot. Sport Premium HD:lla ensi yöstä lähtien näkyy tietoja.

Vastaa
0 tykkäystä

keytronic123
Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

3/4

Nämä ohjelmatiedothan ei tule Soneralta, mutta täytyy kyllä antaa 4- tältä osin. Koko ajan puuttuu Viasatin paketissa eri kanavilta ohjelamatietoja ainakin tallentavan digiboksin osalta IPTV puolella (esim. huomenna on Suomen ottelu jääkiekon World cupin esiotteluna, mutta jääkiekko HD kanavalla ei ilmeisesti esitetä mitään ohjelmia huomenna lauantaina eli se on koko päivän suljettuna kun ohjelmatiedoissa ei ole yhtään mitään lauantain päivänä); eikä ole eka kerta vaan ihan säännöllistä eikä koske vain tuota yhtä kanavaa (esim. disneyn kanavilla oli monta päivää viime ja tällä viikolla pelkkää mustaa ohjelmatiedoissa;  aikaisemmin Viasat Komedia HD on ollut se kanava jolla ollut vähintään kerran viikossa puutteita - siihen on onneksi vähän tullut korjausta ajan yötä).

 

Sen verran tämäkin paketti maksaa, että luulisi sillä saavan myös ohjelmatiedot toimivana vaan pitääkö hankkia jokin lisäpaketti jolla salaiset ohjelmatiedot saa esille? Sonera voisi varmaan isona tekijänä vaatia Viasatilta toimivia ohjelmatietoja kun tämä ei ole Soneran vika, mutta Soneran asiakkaat siitä kärsii? Luulisi ohjelmatietojen toimivuuden olevan ihan perusjuttuja eli luulisi Viasatin pitävän siitä huolen, että asiakkaat tietää mitä he esittävät, mutta virheitä ja puutteita on aivan liian paljon ja aivan liian usein.

 

Toinen ongelma on se, että silloin kun ohjelmatietoja on, niin vähän turhan usein esitetäänkin ihan muuta ohjelmaa kuin mitä ohjelmatiedoissa lukee. Koskee erityisesti urheilukanavia, sillä ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun kiinnostava ottelu on jäänyt näkemättä kun ohjelmatiedoissa kerrottu peli onkin ollut jotain ihan muuta. Tai sitten pitää muuttaa alkamisaikaa niin, että jää esim. ihan viimeiset minuutit näkemättä kun on pitänyt muuttaa 5-30 minuuttia esitysaikaa ihan viime hetkillä. Tai sitten ei voida millään kertoa onko jokin ottelu suora lähetys vai uusinta vai uusinnan uusinta (eli pelipäivä kerrotaan joskus ohjelmatiedoissa ja joskus taas ei) tai onko pelissä suomenkielinen tai ruotsinkielinen selostus  kun eri kanavilla voi olla samankin ottelu, mutta ei tiedä missä on se suomenkielinen selotus yms. Tämäkään ei ole Soneran vika, mutta kyllä näitä epätarkkuuksia, virheitä ja puutteita saa kohdata turhan usein;  ainakin tällainen suurkuluttaja joka kohtaa näitä juttuja lähes päivittäin ja sitten se alkaa vähitellen potuttamaan: ei voi olla näin vaikeata.

 

Soneran osalta olisi toivottavaa, että ohjelmakirjastossa pienennetään kanavien logo kuvia ja osin tekstikokoa. Esim. "World Cup of Hockey" lukee todella isolla, mutta ei millään saa tietoa, että mikä ottelu on kyseessä vaan pitää avata eli käynnistää ottelu, että saa nähdä ketkä siellä pelaa. Isot kuvat piennemmäksi ja helposti esille vaikka tyyliin 10.9 fin-swe world cup of hockey. Tästä näkee heti päivän ja ottelun (nyt asiakas näkee vain World cup of hockey eikä mitään muuta). Tai lukee isolla "NHL klassikko Boston-" (eli ketä vastaan pelaa, miltä vuodelta...pitää taas mennä katsomaan peliä josko se selviäisi selostuksesta). Tai jalkapallossa lukee isolla "Eteä-amerikan mm-karsinta" (ketkä pelaa, milloin on pelattua?????);  monta täysin samanlaista tekstiä eli jokainen peli pitää erikseen käynnistää, jotta saisi selville ketkä pelaa missäkin tiedostossa - ihan liian vaikeata. Tai lukee "valioliiga Tottenham" (ei saa selville ketä vastaan pelaa, milloin peli on pelattua). Tai lukee isolla "harjoitusmaaottelu" (ei saa selville ketä pelaa ja milloin pelattua yms.). Perusjuttuja voi laittaa esille ja jättää vaikka hieno kanavalogo kokonaan pois. Itse en ainakaan enää jaksa käynnistää kaikkia tiedostoja ihan vain saadakseni selville mitä siellä esitetään. Ihan etusivulta pitäiisi saada nopeasti ja helposti selville ketkä pelaa ja mielellään pelipäivä, mutta kun ei niin ei...iso kanavalogo on tärkeämpää?

Vastaa

naur1s
Vakiokalustoa
Viestejä 95 kpl

4/4
Nostetaan nyt tämäkin kun ottaa päähän monta tonnia Soneralle maksaneena.
Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.