heikko signaali

  • 10 July 2015
  • 9 kommenttia
  • 37 katselukertaa

asuinpaikassa heikko kenttä ja langaton netti pätkii.käytössä on huawei B593s jolla ajoittain 3G verkkoon yhteys.Onko olemasa lisäantennimahdollisuutta singnaalin vahvistamiseksi? 


9 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Soneralla ei tietääkseni ole mutta muualta saa. Mikä on asuinalueesi niin voi katsella mahdollisten tukiasemien sijainteja... Tai ne varmaan on tiedossasi?


 


https://www.4g-antennit.fi/category/53/4g-lte-antennit


 


Tukiasema kartta, jos ei ole tukiasemaa niin pitää itse mittailla Android 4G puhelimella:


 


https://www.cellmapper.net/map

Asuinpaikka ja osoite :Lapinojantie 376 ,21560 Ollila.Tukiasemien sijaintija en ole saanut selviy joten kiitoksia jos lähin selviäisi.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Kotiosoitetta ei kannata laittaa suoraan foorumille... 


 


Valitettavasti en osaa sanoa ollenkaan koska ei ole karttassa tietoja alueesi tukiasemien sijainneista. Onkos sinulla Android älypuhelin? -> Cellmapper sovelluksella kannattaa mittailla tosta parin kilometrin säteellä ... ihan kunnon lenkki koska 800Mhz verkon alue. Tähän sovellukseen käyttöohje: https://www.taisto.org/Cellmapper


 



 


Tässä mastot karttaa alueeltasi, jossakin noissa tolpissa on mahdollisesti Sonera LTE... Jos on mahdollista niin olisi hyvä jos pystyisit mittailemaan suurempiakin alueita vapaaehtoisesti. Cellmapperin karttaa yritetään päivitellä mutta usein käy niin että vain kaupunkialueet tulee mitatuiksi, tästä kartalle: http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=60.60064360089786&longitude=22.873156529003843&zoom=11 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Eli mitä minä tekisin... 


 


1. Tukiaseman sijainnin mittaus Android älypuhelimella. Autan tulkitsemaan totta kai yms.. 


2. Sitten kun nähdään tiedot tuola Cellmapperin kartalla niin katsotaan mikä olisi paras ratkaisu. Todennäkösesti suuntaava 4G 800Mhz antenni vain katolle. Mutta suuntaus on hyvä tietää... 

Ok.miten mittaus suoritetaan
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Luitko tosta linkistä miten sovellusta käytetään? https://www.taisto.org/Cellmapper


 


Eli Android älypuhelin tarvitset, jossa siis 4G tuki 800Mhz + 1800Mhz verkoille. Kaikki 4G puhelimet jotka Suomessa ostettu tukevat näitä taajuuksia. Laita tähän siis Sonera SIM kortti ja katso että puhelimessa on LTE / 4G yhteys sielä näkyvissä (kuva: https://www.taisto.org/images/thumb/1/14/Screenshot_2015-05-25-15-53-57.png/400px-Screenshot_2015-05-25-15-53-57.png)


 


Wikissä on selitetty mitä siinä näkyy siis. Ja sovellushan on suomeksi käännetty, toki itse huomasin virheitä suomennoksessa.


 


Tärkein on siis tuo iso numero arvo joka kertoo signaalivahvuuden, tossa kuvassa siis -118dBm eli heikko signaali. Paras olisi -50dBm mutta hyvä on vielä -85dBm. 


 


Sitten tossa kartalla on mastoja, en tiedä kennen operaattorin tai muutakaan tietoa... Ei edes välttämättä ole matkapuhelin mastokaan, mutta en näe tarkemmin. Cellmapper mittaa tunnistaa siis tukiasemat ja laskee signaalivahvuuden perusteella (RSSI) sijainnin. Siksi ei suoraa tie ole hyvä vaan vähän ympäri niin se osaa paremmin laskea.


 


1. Lataa sovellus Google Play kaupasta "Cellmapper".


 


2. Määritä asetuksista Automaatinen tiedon lähettäminen: https://www.taisto.org/Cellmapper#Automaattinen_tiedon_l.C3.A4hett.C3.A4minen. Tämä 


 


Tämä toiminto lähettää automaattisesti mittaustulokset Cellmapperin palvelimelle. Näiden tulosten avulla pystyn auttamaan paljon paremmin tukiasemien sijaintien tunnistamiessa. 


 


3. Laita puhelimesi asetuksista GPS päälle, ei Google sijaintijuttua... Sovellus ilmoittaa käynnistäessä jos GPS ei toimi. Odota että tulee ilmoitus GPS Fix OK.


 


4. Käynnistä sovellus. Kun Upload Status Ok lukee etusivulla (suomeksi: Lähetyksen tila: Ok) niin lähde ajamaan vain liikenteeseen. Tunnet itse maaston paremmin kuin minä joten en siihen osaa sanoa paljonkaan mutta käy maston luona ja välillä kattoo että pysyy LTE:ssä. Jos putoaa, katkaise LTE yhteys ja yhdistä uudelleen. Samsungissa sen voi tehdä Asetukset -> Lisäasetukset -> Mobiiliverkot - Verkkotila. Vaihda siis 3G:llä ja yritä uudelleen laittaa 4G:lle. Yhteys katkeaa ja palautuu takaisin. On hyvä jos pystyy tarkkailemaan signaalin vahvuusarvoja samaanaikaan niin mitä vahvempi sen lähempänä todennäköisesti olet (tämä ei ihan totuus ole sillä esimerkiksi avoimessa maastosssa kantaa paremmin kuin metsäisessä tai jos on kallio).


 


5. Kun olet ajanut mielestäsi sopivan lenkin niin sitten katso ohjeesta kohta 5. Tietojen lähetys manuaalisesti jos automaattinen ei ole onnistunut. Se ei haittaa jos ei ole onnistunut mutta varmistat että se on lähettänyt. Klikkaa upload merkkiä jos Total points to upload on muu kuin 0... esim kuvassa 20.


 


Ilmoita sitten tänne niin katsotaan tilanne ja sitten näkee tartteeko mahdollisesti lisämittauksia. Tärkein on se että tunnet itse maastojen muodot ja millainen alue on. Mittauksia voi jouta tekemään todella paljon mutta kun kerralla tekee kunnolla niin säästää sitten antennivalinnassa vaivaa.


 


Toivottavasti tämä selkeytti käyttöä... Kysy jos on vielä kysyttävää.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

On hyvä lisäksi jos pystyt mittaamaan muitakin alueita kuin kotialueesi ympäristö, sillä tarvitaan ihan aktiivisia käyttäjiä ketkä mittaavat silloin tällöin. Toki vapaaehtoisesti miten haluaa. Operaattorit kun ei luovuta tukiasema karttojaan ollenkaan niin ei ole parempaa tapaa selvittää missä todellisuudessa on tukiasema sekä missä todellisuudessa kuuluu verkko. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Tuli mieleen lisäksi mainita että LTE mastot voi kantaa sitten useita kilometrejä eli voi joutua oikeasti pitkiin mittauksia tekemään ennen kuin tarkkaa tietoa saadaan. Lähimmistä tukiasemista hyvä aloittaa. ja Koti - Valtatie 10 ja sieltä Tarvasjoki - Koski TL väli on ihan ok... Sieltä tulee varmaan muotakin tukiasemia... 


 


Soneran peittoalue kartassa ei näy Marttilassa olevaa tukiasemaa... Sinne on tuotu pystyyn sellainen  viikko 26 aikana. Että käy kurvailemassa sielä päin. Suosittelen liikkumaan myös KoskiTL:n suuntaan ainakin. Näissä alueissa siis kannattaa ainakin mittailla mutta saa mittailla niin paljon kuin haluaa.


 


Tuola Pertteli - Kuusjoki suunnasta voi myös saada signaalia hyvässä maastossa mutta pidän epätodennäköisenä. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Hyväksyit ratkaisuksi nuo aikaisemmat viestini. Olisi hyvä että kertoisit ratkaisusi mitä teit. Muut sitten lukijat voivat hyödyntää tietoa paremmin jos sattuu olemaan samantyyppinen ongelma.

Vastaa