puhelin katosi

  • 3 August 2015
  • 6 kommenttia
  • 263 katselukertaa

hei!puhelin putosi ja katosi,liittymä suljettu.voiko IMEI koodin avulla jäljittää puhelimen?Nokialainen,ei älypuhelin.


6 kommenttia

Kunniamerkki +10

Kyllä voi.

Operaattorin rekisteriin verkkopäivityksen yhteydessä tulee tieto siitä, että mikä puhelin (IMEI) ja mikä liittymä (SIM) ovat rekisteröityneet verkkoon. Samalla tulee tieto puhelimen käyttämästä maasta, radioverkosta ja sijaintialueesta. Kun puhelin on aktiivisessa yhteydessä verkkoon (puhe/data liikkuu), saadaan radioverkon ohjaimesta myös tieto käytetystä tukiasemasta/solusta.

 

Kuitenkin...

Minulla on sellainen käsitys, että tätä tietoa operaattori ei anna, ellei kyseessä ole rikos. Ja puhelimen kadottaminen ei käsittääkseni ole vielä rikos. Pitää tehdä rikosilmoitus. Tosin nykyään taitaa tuo puhelin olla niin "vähäpätöinen" rikoksen kohde, että ei siihen resursseja uhrata. Siihen pitänee liittyä myös muutakin vakavampaa.

Näin siis uskoisin asian olevan.

 

Tuo ensimmäinen juttu (IMEI+SIM sijainnin määrittäminen) on kuitenkin fakta.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Puhelinta voi olla vaikeaa tavoittaa, kun liittymä on suljettu. Jos liittymä olisi ollut vielä käytössä, olisi voinut soittamalla yrittää paikallistaa. Akkukaan ei kestä mahdottomia, kun virrat on kadonnut loppuu kaikki jäljitysmahdollisuudet. Imei-koodillakaan ei voi saada ihmeitä aikaiseksi. Itsellä varastettiin nokia 3510i aikainaan, liittymän suljin, tein rikosilmoituksen ja operaattori sulki puhelimen imei-koodin avulla. Puhelinta en saanut koskaan takaisin. Kaverilta varastettiin aikanaan nokialainen, hän ei sulkenut liittymää. Operaattori ja poliisi sai teletunnistetietojen kautta selville varkaan henkilöllisyyden. Kaveri sai puhelimensa takaisin. Hyvällä tuurilla löydät puhelimen itse etsimällä paikasta/paikoista, jossa tiedät sen viimeksi olleen. Voithan tietenkin tiedustella esim. löytötavaratoimistosta, jos joku olisi löytänyt sen. 

Kunniamerkki +10
Kyllä juuri näin.

Se jäikin mainitsematta, että ennen sulkemista olisi puhelimen voinut vielä paikantaa ystävällisen asiakaspalvelun kautta. En tiedä tehdäänkö tätä ihan normaalisti varmistetun laitteen ja liittymän omistajan pyynnöstä. Ehkäpä palvelu pelaa.
Nyt se on ehkä myöhäistä.
Tosin puhelimen viimeiset sijaintitiedot ovat tallessa ja niitähän voisi tiedustella. Ehkä auttaa ehkä ei.

Asiakaspalvelun kautta ei pääse paikantamista tekemään, vaikka mielellään näissä tilanteissa jelpittäisiin :smileyhappy: Suomen lainsäädäntö vaikuttaa tähän asiaan. Eli vain viranomaisilla on mahdollista tällaisia selvityksiä tehdä, ja siinäkin taitaa olla aika kynnys, ennen kuin lähdetään paikannusta tekemään.

Kunniamerkki +10

^ Juuri näin arvelinkin asian olevan.

 

Ilmeisesti Aplella on jokin paikannuspalvelin, johon iPhonet saa lähettäämään säännöllisin välein gps-sijaintitietojaan. Sitten kai voi antaa luvan joillekin toisille käydä etsimässä palvelimelta omaa puhelinta. Näin kai esim. vanhemmat tekevät lastensa kanssa. Miksei siitä sitten voisi etsiä omaa kadonuttakin puhelinta. Voipa joku tarvita etsiä lähimenneisyyden omia liikkeitäkin, mikäli on muisti päässyt katoamaan välillä :smileywink:

 

ps. Liekö tätä paikannuspalvelua muissa käyttäjärjestelmissä (Android, WP)? En ole perehtynyt.

Ainakin WP:ssä on ja taitaa löytyä Androidistakin.

Vastaa