Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

disneypluslogo-100783922-large (1).jpg

 

Disney hyökkää suoratoistopalveluiden markkinoille omalla palvelullaan ja tulee haastamaan Netflixin sekä muut jättiläiset. Nykyisin tarjontaa löytyy varsin paljon, kun Netflixin lisäksi tarjolla on esimerkiksi HBO, Amazon Prime Video, Viaplay, Yle Areena ja C More. Palveluista löytyy myös osittain samoja sisältöjä, mutta viime vuosina on lisääntynyt huimasti jokaisen palvelun omat sisällöt, eli niin sanotut original tuotannot. Tässä vertailussa Disney pystyykin tuomaan pöytään varsin vahvan kattauksen.

 

Palvelun hinnoittelu tulee vaihtelemaan jonkin verran maasta riippuen, joten Suomen tulevasta hinnoittelusta on mahdotonta vielä sanoa mitään. Jonkinlaista suuntaa ja arviota voi ottaa kuitenkin USA:n hinnastosta, kun siellä Disney Plus on myynnissä hintaan 6,99$ kuukaudessa tai 69,99$ vuodessa. Netflix tarjoaa omaa palveluaan USA:n markkinoilla hintaan 8,99$ kuukaudessa. Disney on siis halunnut asemoida hinnoittelun hieman kilpailijoitaan edullisemmaksi.

 

 

Mitä elokuvia ja sarjoja Disney Plus tarjoaa


Disney on kertonut tavoitteekseen tarjota ensimmäisen vuoden aikana yli 500 elokuvaa, joista 100 tulee olemaan aivan uusia julkaisuja. Näiden lisäksi suoratoistopalvelun arkistosta tulee löytymään yli 7500 jaksoa erilaisia tv-sarjoja. Netflixistä poiketen Disney julkaisee uusien sarjojen jaksoja viikoittain, eikä kokonaista tuotantokautta kerrallaan. Samanlaista menetelmää on hyödyntänyt myös HBO omassa palvelussaan.


Yksi odotetuimmista vetonauloista Disney Plus palvelussa on uusi Star Wars sarja The Mandalorian, joka alkaa USA:ssa heti marraskuussa. Monia miellyttää varmasti myös kaikki tarjolle tuotavat Simpsonin tuotantokaudet ja kaikki Disneyn alkuperäiset animaatiot. Disney panostaa omiin uusiin tuotantoihin suuria summia, kun vuoden 2020 aikana tuotantoihin käytetään noin miljardi Yhdysvaltain dollaria.

 

bart-655318_960_720.png

 

Disney Plus palvelu sisältää esimerkiksi seuraavia elokuvia ja sarjoja

 

Marvelin elokuvat

 • Captain Marvel
 • Iron Man
 • Iron Man 3
 • Thor: The Dark World.

Poimintoja Disneyn tulevista omista tuotannoista

 • Star Wars The Mandalorian: Täysin uusi ja odotettu Star Wars sarja.
 • Forky Asks a Questions: Animaatiosarja, jossa pureudutaan elämän suriin kysymyksiin. Mitä on rakkaus? Mitä on aika?
 • Marvel’s Hero Project: Dokumenttisarja, joka seuraa nuoria sankareita, jotka tekevät merkittäviä ja positiivisia muutoksia yhteisöissä.
 • High School Musical: 10 jaksoa käsittävä sarja seuraa ryhmää opiskelijoita, joka lavastaa High School Musical -esityksen.
 • The Imagineering Story: Dokumenttisarja Walt Disney Imagineeringin 65 vuotisesta historiasta ja yhtiön ylläpitämistä huvipuistoista ympäri maailmaa.
 • The World According to Jeff Goldblum: Sarjassa seurataan Jeffiä, joka tutkii maailmaa, esimerkiksi tatuointeja, jäätelöä ja lenkkareita, kuinka näitä on kehitetty.
 • The Falcon and The Winter Soldier: Kuusi osainen psykologinen toimintatrilleri, joka perustuu Marvel Comicsin sarjakuvahahmoihin Sam Wilsoniin ja Bucky Barnesiin.
 • Be Our Chef: Top Chef tyylinen ruokakilpailu, jota juontaa Angela Kinsey.

 


Millä alustoilla Disney Plus toimii


Disney Plus tulee toimimaan varsin laajasti erilaisilla alustoilla, aivan kuten kilpailevatkin suoratoistopalvelut. Tulevaisuudessa alustojen tuki saattaa hyvinkin laajentua, mutta voisi todeta että kaikilla tulee olemaan kuitenkin mahdollisuus jo alussa saada tämä suoratoistopalvelu käyttöönsä.

 

Tarjolla olevat jakelualustat:

 • Tietokoneen nettiselaimet
 • Android tabletit ja älypuhelimet
 • Applen tabletit ja älypuhelimet
 • Android TV
 • Chromecast
 • Apple TV
 • Playstation 4
 • Roku TV
 • Xbox One

 

 

Miten ja milloin Disney Plus tulee saataville Suomessa

 

Toistaiseksi Disney ei ole vielä vahvistanut, milloin Disney Plus suoratoistopalvelu tuodaan tarjolle Suomeen ja muihin pohjoismaihin. Alustavien tietojen mukaan ajankohta voisi olla vuoden 2020 alupuoliskolla, eli vielä jonkin aikaa joudutaan odottelemaan tarkempia infoja.

 

Täällä Yhteisössä on myös kyselty säännöllisesti, onko Disney Plus tulossa tarjolle Telia TV:n kautta tai jollakin mahdollisuudella Disneyn kanavapaketin hankkineille asiakkaille. Tällä hetkellä ei ole kertoa tilanteeseen mitään lisätietoja, mutta asiakkaiden toiveet on kuitenkin huomioitu meidän tuotevastaavien taholta. Päivitetään tilannetta tänne Yhteisöön, jos jotakin uutta ja mullistavaa ilmenee.

 

 

 

Mitä tv-sarjoja seuraat tällä hetkellä ja mitä suoratoistopalveluja käytät?

 

 

Lue myös nämä 

NikoNo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-TV-uutiset-ja-muut/Disney-Plus-suoratoistopalvelu-haastaa-Netflixin-tarjolle-yli/ba-p/195443
Linkki kopioitu
4 kommenttia 👇
Sdnul
Tutustumassa

Hyvä esittely, pitää kokeilla kun tulee. 

Yksi huomioitava juttu Telian kautta tilattavissa palveluissa; palvelu päättyy saman tien jos peruutat jonkun tilaamasi paketin, vaikka sopimusaikaa olisi vielä jäljellä. Eli ei voi perua ennakoivasti. Tälläista en ole ainakaan Nexflitin palvelussa.

JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori

Se on totta @Sdnul, että itsepalveluna poistettaessa esimerkiksi kanavapakettia tai muuta palvelua, se poistuu saman tien. Eli tällä hetkellä irtisanomisen ennakointi tulevaisuuteen itsepalveluna ei onnistu. Asiakaspalvelustamme voidaan kuitenkin laittaa palvelu päättymään tiettyyn päivään tulevaisuuteen 🙂 

Sdnul
Tutustumassa

Yritin ensin asiakaspalvelun kautta, mutta sanoivat, että pitää tehdä itse omilla sivuilla. 

JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori

Okei, tässä lienee käynyt kommunikaatio-ongelma tai virhe meidän päässä, jos oli tarkoitus tulevaisuuteen päättää jokin palvelu. Asiakaspalvelu pystyy tämän tosiaan tekemään, mutta itsepalvelukanavissa tämä ei onnistu.

Tietoa kirjoittajasta
Telialla olen työskennellyt yli 10 vuotta erilaisissa tehtävissä. Tällä hetkellä toimin Telia Partion jäsenenä ja täällä Yhteisössä moderaattorina. Vahvasti myös Liigan parissa mukana! :)