Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65875
Kirjoituksia 178495

JIM, LIV ja Hero kanavat saattavat keskeytyäJIM, LIV ja Hero kanavat saattavat keskeytyä

Moderaattori
Viestejä 1 500 kpl

JIM, LIV ja Hero kanavat saattavat keskeytyä

1/2

large.png

 

Nelonen on irtisanonut Jimin, Livin ja Heron jakelusopimukset Soneran kanssa. Kanavien näkyminen Soneran kaapeli-tv:ssä ja Viihteen digiboksilla uhkaa keskeytyä 28.2. mikäli tekijänoikeuskorvauksiin liittyvään kiistaan ei löydetä ratkaisua.

Sonera Viihteen mobiilipalvelussa kanavien tallennusmahdollisuus jatkuu kuitenkin normaaliin tapaan. Palveluun voit tutustua täällä.

Mistä kiistassa on kysymys?

Sopimuskiista johtuu tekijänoikeusvaatimuksista. Tv-yhtiöt ovat maksaneet kanavien sisällöistä korvaukset koko Suomen osalta, mutta Kopiosto on esittänyt, että Soneran tulisi maksaa uusia korvauksia.

Tv-yhtiöt haluaisivat siirtää sopimuksissa vastuun uusista korvauksista operaattoreille. Kaapeli-tv-operaattori ei kuitenkaan voi vastata sisältöön liittyvistä kustannuksista, sillä operaattori ei voi periä asiakkailta maksua vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien sisällöstä. Operaattori saa kaapeli-tv-liittymästä maksun, joka kattaa vain tv-signaalin lähettämisen tekniset kulut.

Kaapelioperaattorit vastaavat tv-signaalin jakelusta yli puoleen suomalaiskodeista. Esitetyt uudet tekijänoikeuskorvaukset eivät koske antennitalouksia.

Pahoittelut tästä tilanteesta kaikille asiakkaille!

Lisää aiheesta

Soneran tiedote ja ajankohtaiset päivitykset tilanteeseen

DNA:n vastaava tiedote

Vastaa
0 tykkäystä
1 vastaus

Velho
Velho
Viestejä 2 461 kpl

2/2

Näyttääpä Sanoma Media tiedoittaneen Seuraavasti.

 

Tv-katsojista ei haluta sijaiskärsijöitä – Nelonen Median kanavia lupa näyttää myös kaapeliverkossa toukokuulle saakka

 

Koska neuvottelut ovat kesken, on Nelonen Media jatkanut kaapelioperaattoreiden lupaa jaella Jim-, Liv- ja Hero-kanavia kaapeliverkossa 16.5. saakka. Tilanteen taustalla ovat lakimuutokseen liittyvät neuvottelut kaapelijakelusopimuksista sekä kiista Kopioston kaapelioperaattoreille esittämän lisäkorvauksen kattamisesta.

Kaapelioperaattorit Sonera ja DNA ilmoittivat eilen Nelonen Median kanavien Jimin, Livin ja Heron kaapelijakelun katkaisemisesta helmikuun lopussa. Nelonen Media on nyt jatkanut lupaa jaella kanavia kaapeliverkossa 16.5. saakka, jolloin kanavien nykyiset toimiluvat päättyvät, ja toivoo neuvottelujen viemistä jatkoajan puitteissa rauhassa päätökseen.

”Tv-katsojat ovat joutumassa neuvottelujen keskellä sijaiskärsijöiksi. Meidän tärkeimpänä tavoitteenamme on varmistaa keskeytymätön palvelu katsojille ja saada asia ratkaistua neuvotteluteitse. Mitään tiukkaa aikarajaa tälle ei ole. Asiaa selvittämään asetetun OKM:n työryhmän määräaika päättyy 27.2. eikä ole realistista, että uudet sopimukset on neuvoteltu samana päivänä kuin työryhmä antaa raporttinsa”, kommentoi Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Lassi Tasajärvi.

Nyt käsillä oleva kiista on käynnistynyt siitä, että Kopiosto on esittänyt kaapelioperaattoreille vaatimuksen erillisestä lisäkorvauksesta sisällön jakelusta kaapeliverkossa. Kaapelioperaattoreille tämä olisi ylimääräinen kustannus katettavaksi, ja kaapelioperaattorit ovat vaatineet, että tv-yhtiöt vastaavat jakelun lisäkorvauksesta niiden puolesta.

”Meidän näkemyksemme mukaan uusi maksu on perusteeton, sillä tv-yhtiö on jo kertaalleen maksanut ohjelmien tuotannon kustannukset kotimaisille tuotantoyhtiöille ja jakeluoikeuksista ulkomaisten ohjelmien myyjille. Tästä on olemassa myös eurooppalaisia ennakkopäätöksiä”, Tasajärvi jatkaa.

Operaattoreiden kanssa on viime viikkojen aikana neuvoteltu Kopioston esittämän lisäkorvauksen oikeutuksesta ja siitä, miten se otetaan huomioon sopimuksessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt pienryhmän tuottamaan asiaan ratkaisuehdotuksen. Tässä ryhmässä myös tv-yhtiöt ovat edustettuina. Työryhmä antaa esityksensä 27.2.

Samaan aikaan tv-yhtiöt ja operaattorit ovat käyneet jo pidempään neuvotteluita kanavien kaapelijakelusopimuksista, koska lainsäädäntö kaupallisten kanavien niin sanotun siirtovelvoitteen osalta muuttuu toukokuussa 2017.

”Nelonen Median tavoitteena on turvata kaikille suomalaisille tv-katsojille myös kaapeliverkossa mahdollisuus seurata jatkossakin suosikkikanaviaan. Me teemme kaikkemme tämän turvaamiseksi. Toivomme tässä hyvää yhteistyötä ja malttia kaikkien osapuolten kesken neuvotteluratkaisun löytämiseen", Tasajärvi jatkaa.
...
 
Soneralta varmasti aikanaan vahvistetaan, jatkuuko toiminta tuon lehdistötiedoitteen mukaisesti.
 
Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.