Pelicans-fanin ajatuksia Telia TV –digiboksista ja alkavasta kaudesta

  • 13 August 2021
  • 0 kommenttia
  • 9 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15


 


Telia TV –digiboksi laajakaistalla on Telian IPTV pohjainen tv-palvelu, joka siis nimensä mukaisesti toimii kiinteän nettiyhteyden välityksellä. Tarina on saanut alkunsa jo Soneran aikoihin, kun palvelu kulki vielä Koti-tv nimellä. Vuosien aikana on tapahtunut paljon kehitystä ja kaikkia tv-palveluita kehitetään toki myös jatkossa paljon lisää. Telia TV –digiboksista voit lukea tarkemmin tästä blogista.


 


Haastattelin Marjaanaa, joka on Telia TV –digiboksin pitkäaikainen käyttäjä ja Pelicans-fani.


 


Marjaana kertoo hankkineensa digiboksin jo seitsemän vuotta sitten. Kaapelitaloudessa asuvan asiakkaan alkuperäinen idea digiboksin hankintaan lähti legendaarisen Urho TV:n ajoilta, jolloin nämä kanavat oli saatavilla yksinoikeudella vain silloisen Soneran kautta. Siitä saakka palvelu on ollut aktiivisesti käytössä.


 


Alkujaan digiboksissa ei ollut langatonta mahdollisuutta, mutta tämä ei tuottanut Marjaanalle ongelmia laitteiden asennuksessa, kun nettiyhteys oli saatavilla aivan television vierestä. Alkuperäisessä tilauksessa oli uusi laajakaista ja digiboksi, jolloin toimitusaika oli reilu viikko. Asennus ja laitteiden käyttöönotto sujui varsin helposti, kun asentajalta tuli kuittaus tekstarilla, että laajakaista on käytettävissä. Tämän jälkeen laitteet vain käyntiin ja kirjautumaan Telia TV –palveluun ja nauttimaan viihteestä.


 


Laitteet eivät ole kertaakaan hajonneet, mutta Marjaanan digiboksi on kertaalleen päivitetty uuteen malliin, kun tarjolle tuli aiempaa tehokkaampi ja parempi laite. Vaihdos sujui helposti ja vanhat tallenteet sekä tunnukset pysyivät ennallaan, joten palvelun käyttöä pystyi jatkamaan joustavasti. Telialla on toki laitteiden huoltovastuu, mikäli digiboksi menisi yllättäen itsestään rikki, niin tilalle toimitetaan uusi laite postin kautta mahdollisimman nopeasti.


 


Tärkeimmät ominaisuudet Telia TV -digiboksilla


 


Tärkeimpiä ominaisuuksia Telia TV –palvelussa on vankkumattomalle jääkiekon ystävälle tietenkin Liiga, jonka saa jatkossa yksinoikeudella Telian kautta. Marjaana tykkää myös digiboksin nopeudesta ja bluetooth-kaukosäätimestä, joka toimii hyvin vaikka toisesta huoneesta saakka. Tarjolla on myös kaikki tarvittavat sisällöt hyvällä kuvanlaadulla omaan telkkariin ja käytössä onkin Liigan sekä peruskanavien lisäksi myös HBO.


 


”Tykkään myös käyttää tallennuspalvelua peruskanavien osalta, niin saa omat suosikkiohjelmat talteen ja voi katsella ne milloin haluaa. Toistuvaistallennus on kätevä, kun voi laittaa tietyt sarjat tallentumaan automaattisesti.” Marjaana kertoo


 


Liigan ottelut tallentuvat automaattisesti ohjelmakirjastoon ja jää katsottavasi jälkeenpäin jopa 13 kuukauden ajaksi. Pelsufani käy yleensä katsomassa kotipelit hallilla ja vieraspelit sitten Telia TV:n kautta. Ohjelmakirjastosta voi myös fiilistellä ja katsella parhaat ottelut uusintana. Marjaana tykkää katsella sisältöjä isolta ruudulta kotona, mutta toisinaan matkalle tarttuu mukaan myös tabletti, jonka kautta näkyy samat kanavapaketit maksutta, kuin mitä digiboksille on hankittuna. Telia TV –sovellus on tarjolla tableteille, älypuhelimille ja tietokoneen kautta katsottavaksi osoitteessa tv.telia.fi


 


Telian digiboksi on toki paljon muutakin, kuin jääkiekkoa ja urheilua. Sisältöjä löytyy laidasta laitaan lapsille ja myös sarjojen sekä leffojen ystäville. Marjaanan oma suosikki on HBO kanavapaketti, mutta tarjontaa löytyy toki muistakin kanavapaketeista tai leffavuokraamosta.


 



 


Odotukset alkavalle Liiga-kaudella


 


Marjaana kertoo seuranneensa harjoitusotteluita jo aktiivisesti ja odottelee innolla alkavaa kiekkokautta. Telia on luvannut viedä Liigan televisioinnin aivan uudelle tasolle ja pakkohan tätäkin asiaa oli tiedustella todelliselta kiekkofanilta, että miltä homma on näyttänyt näin harjoituskaudella. Kuvanlaatu ja mikrofonien lisääntyminen hallissa on näkynyt ja kuulunut kotikatsomoon, joten odotukset alkavan kauden otteluihin on katossa.


 


"Halli näyttää nyt television kautta juuri siltä, kuin se näyttää myös hallilla, joten värit ja kuva toistuu penkkiurheilijalle täydellisesti" Marjaana intoilee.


 


Miten sitten tulevan kauden mestarisuosikki?


 


”Pakko se on uskoa, että Pelicans tulee voittamaan tällä kaudella. Toki sympatiat on myös Kärppien puolella, joten peukku myös sinne suuntaan.”


 


Aika näyttää, kuinka Marjaanan veikkaukset osuvat kohdilleen!


 


Millaisia kokemuksia tai tarinoita sinulla on Telia TV –digiboksin käytöstä?


 


Tärkeitä linkkejä


Näillä paketeilla säästät eniten - Telian yhdistelmäpaketit


Tilaa Telia TV -digiboksi ja laajakaista


Lue lisää Telian Liiga tuotteista


Ohjeita Telia TV -digiboksin käyttöön


 



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa