Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66727
Kirjoituksia 180129

Telia TV -sovellus Apple TV:lle - ensimmäisenä operaattorina SuomessaTelia TV -sovellus Apple TV:lle - ensimmäisenä operaattorina Suomessa

IlariJR
Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

Telia TV -sovellus Apple TV:lle - ensimmäisenä operaattorina Suomessa

1/5

DSC_3288.png

 

Telia TV:n kehitystyö jatkuu. Tällä kertaa tuomme Telia TV mobiilipalvelun neljännen sukupolven Apple TV:lle keskiviikosta 14.12. alkaen. Samalla olemme ensimmäinen operaattori Suomessa, jonka viihdesovellus on ladattavissa Apple TV:n sovelluskaupasta.

 

Käytännössä tämä tuo ennen kaikkea helppoutta ja vaivattomuutta Telia TV:n käyttöön. Uuden Apple TV:n omistajan ei enää tarvitse peilata puhelimen tai tabletin näyttöä televisiolle, vaan kaikki sisältö löytyy suoraan sovelluksesta.

 

Valtavasti sisältöä kanavapaketeista leffavuokraamoon

 

Ja sitä sisältöähän riittää, sekä maksutonta että maksullista. Oma tallennus –palvelulla voit tallentaa ja katsoa peräti 17 kotimaista kanavaa. Lisäksi saatavilla on laaja valikoima kanavapaketteja sekä maksutonta Telia TV:n omaa tuotantoa. Myös vuokraamosta vuokrattuja elokuvia voi katsoa suoraan Apple TV:n kautta.

 

Vuokraaminen tulee hoitaa vielä toistaiseksi joko tietokoneella tai Android/Windows –mobiililaitteella, mutta alkuvuodesta vuokraaminen tulee mahdolliseksi myös iOS-laitteilla. Kehitys kehittyy siis myös senkin osalta.

 

Tutustu tarkemmin Telia TV:hen ja Apple TV:hen

 

Jos Telia TV on itsessään uusi juttu, niin lisätietoa löytyy sivuiltamme. Kannattaa tutustua myös ohjesivustoon, josta löytyy rutkasti artikkeita mm. palvelun käyttöönottoon ja kirjautumiseen liittyen. Apple TV:ssä kirjautuminen tapahtuu samoilla tunnuksilla kuin muillakin laitteilla.

 

Lue myös aiempi blogini Apple TV:stä, jossa tutustutaan hieman tarkemmin laitteen ominaisuuksiin ja käyttöönottoon videoiden kera.

Kuinkas monella on uusin Apple TV ja/tai Telia TV mobiilipalvelu käytössä? Otamme mielellään vastaan kommentteja ja kehitysehdotuksia tähän liittyen 🙂

01_AppleTV32GBmediasoitin_black.png

Vastaa
4 vastausta

JuhaPN
Vakiokalustoa
Viestejä 82 kpl

2/5

Eilen julkaistu AppleTV-sovellus näyttää varsin hyvältä ja kiitos siitä!

 

Itselläni ei ole tällä hetkellä mitään kanavapaketteja tilattuna mobiiliviihteeseen, joten kokemukseni perustuu vain ilmaiseksi käytössä oleviin konserttitaltiointeihin. Kokeilin tvOS-appia lyhyesti illalla ja huomasin muutaman ongelman. Ohjelmakirjastotallenteissa toimi vain 10 sekunnin aikahyppy eteen tai taakse sekä epämääräinen nykivä kelaus kun kaukosäätimen kosketuslevyn reunaa painoi pitkään. En saanut aikajanan selausta toimimaan millään tavalla (tallenne pausella tai käynnissä) vaikka konserttitallenteet olivat useita kuukausia vanhoja eli varmasti kokonaan tallentuneita. Onko tämä ohjelmakirjastoja koskeva bugi vai toistuuko sama myös muissa tallenteissa? Tyypillisesti kun katsotaan tallennettuja ohjelmia, haluaa käyttäjä siirtyä muutaman minuutin tallenteen alusta ohjelman alkuun tai mainoskatkon yli. Onko +/-10s varmasti paras ratkaisu tuohon vai kävisikö mielummin vaikka +1min/-15s hypyt?

 

Lisäksi etusivulla oleva "Jatka katsomista"-valinta aloitti ohjelmakirjaston tallenteen aina alusta, eikä kohdasta mihin oli jääty. Lienee bugi?

 

Olen odotellut AppleTV:n käyttöliittymässä toimivaa TV-palvelua, joka mahdollistaisi omien suosikkien verkkotallennuksen. Tarkoitus on tilata ainakin kokeilumielessä Oma Tallennus -palvelu ja testata miten se vastaisi tarpeeseeni televisio-ohjelmien tallennuksessa ja katselussa. Niissä aikahyppyjen sujuva toimiminen on ensi arvoisen tärkeää, jotta katselu on nautinnollista.

 

Viimeisenä kysymyksenä. Tukisivuilla on mainittu, että kuvan laatu on minimissään 200kbps bittivirralla. Mikä on paras resoluutio, kuvanopeus ja bittivirta silloin kun nettinopeus ei rajoita yhteyttä?

 

 

Vastaa
0 tykkäystä

IlariJR
Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

3/5

Moi @JuhaPN! Laitoin tästä kyselyä eteenpäin ja sain hieman lisätietoja. Kelauksen pitäisi siis toimia niin, että ensin painetaan kosketuslevyä kerran (normaali painallus), jolloin aikajana tulee näkyviin. Sen jälkeen kosketuslevyä voi vierittää eri suuntiin. Kelauksen pitäisi toimia kaikilla sisällöillä, paitsi mikäli katsoo ohjelmaa, joka on juuri tallennuksessa. Kun ohjelma on päättynyt, voi ohjelmaa alkaa katsoa vaikkapa alusta ja kelata niin kuin tykkää 🙂

Vastaa
0 tykkäystä

rouvitu
Kommentaattori
Viestejä 55 kpl

4/5

Hei. Olisiko mahdollista, että sonera viihde appsiin voisi kirjaantua sonera viihde tv tunnuksilla ja näkisi tallenteet ja kaikki maksukanavat! Niin voisi unohtaa kahden boksin suunnittelun. Sonera saisi varmasti kovasti kiitosta asiasta. 

Vastaa
0 tykkäystä

IlariJR
Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

5/5

Moi @rouvitu! Pistin palautteen samantien eteenpäin Viihteen kehitysporukalle, kiitos siitä 🙂

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.