peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
54734 Jäsentä
155593 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

Arris VIP4302 Digiboxi ongelmiaHighlighted
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎04-03-2015
Kirjoituksia: 31
1/9

Arris VIP4302 Digiboxi ongelmia

Laite siis tuo Arris VIP4302 Digiboxi.

Toiminut aina kuin junan vessa, ei mitään valittamista missään.. Kerran tainnut joutua tuon resetoimaan..


Oiskohan seurausta jostain updatesta.. Meinaan tämä on tätä tehnyt viimesen viikon aikana useamman kerran + nyt tänään meni niin juntturaan koko vehje, että ei päässyt edes kirjautumaan sisään koko TeliaTV-palveluun (tunnukset resetoin itse portaalin kautta + joku aspasta resetoi nuo myös, kun otin chatilla yhteyttä). Aikani tuon kanssa tapeltuani se latasi viimein softan uusiksi ja pääsin kirjautumaan sisään, mutta ei se kyllä toimi niin kuin ennen enää..

 

Sillä tuon rallin jälkeen ilmaantui tällainen ongelma:

Purkki päälle -> menu -> kirjastot -> "ladataan..." -> istuu tuossa ikuisesti. Jos tuosta valikosta lähtee pois kanavaa vaihtamalla -> tämän jälkeen ei toimi mitkään muut kuin Ch ylös/alas napit + numeronäppäimet.. Samaten jos tuolta sen "kirjastoissa käymisen" jälkeen yrittää vaikka Netflixiin sisään -> Netflix kippaa heti ja purkki ei enää osaa kuin vaihtaa kanavia ylös/alas noilla dedikoiduilla napeilla. Kanavia toki voi vaihtaa myös numeronäppäimillä, mutta mihinkään menuun ei pääse enää. Tämä tilanne raukeaa vain ja ainoastaan virtojen katkaisulla.. Tämän toimimattomuuden olen nyt n. 5x saanut toistettua putkeen.. Jäisköhän tuo "kirjastot-sovellus" jotenkin jumiin kun yrittää käynnistyä -> imasee laitteen muistia sen verran itselleen, että purkki menee johonkin perätilaan eikä mitkään overlayt enää toimi..

JOS taas tuolta "kirjastot - ladataan..." kohdasta lähtee sillä back-napilla pois -> toimii kaikki nappulat tasan niin pitkään, kunnes yrität tuonne "kirjastot"-valikkoon tai vaikkapa yrität käynnistää "Liigan" tai "Netflixin"... Pikkasen penseetä... Netflix tosin toimii, jos sinne menee heti ensimmäisenä kulkematta tuon "kirjastot"-systeemin kautta..


Tämä kaikki tehty purkille:

- Palvelutunnukset on poistettu.
- On buutattu menusta
- Virrat käytetty poissa useita kertoja
- Annettu olla virroitta useita minuutteja
- Vedin myös tuolle purkille täyden factory resetin + softan poiston (virta irti, purkin päällä oleva nappi pohjaan, valo muuttuu punaiseksi -> irti -> odota, että ruutuun tulee "Tervetuloa Telia-TV palveluun" -> info nappia -> remove software + factory reset -> exit without saving) tämän jälkeen laite latas softan -> upgradee softan -> pyytää tunnukset -> kirjautui sisään tunnuksilla -> sama ralli jatkuu jos tuonne "kirjastot" kohtaan yrittää mennä..

 

0 tykkäystä
8 vastausta
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎04-03-2015
Kirjoituksia: 31
2/9

Vs: Arris VIP4302 Digiboxi ongelmia

Voiskohan tää nyt olla sit tästä johtuvaa..

 

https://www.telia.fi/asiakastuki/hairiotiedote?id=sabre_1536830816181&lang=fi

 

Häiriön alkamisaika: 11.09.2018 18:52:08

Telia TV ohjelmakirjastossa on osalla asiakkaista pätkintää kuvassa ja äänessä, jos käytössä on Yhteys kotiin Hybrid reititin. Korjaustoimet on aloitettu pätkinnän korjaamiseksi. Telia TV palvelu voi antaa virheilmoituksia 722 ja 723 ongelman ilmetessä.

 

Hybrid-reititin itselleni vaihtui käyttöön tuossa lokakuun alussa..

0 tykkäystä
Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 440
3/9

Vs: Arris VIP4302 Digiboxi ongelmia

@ReVe83  Oletko palvelureitittimen resetoinut/käynnistänyt uudelleen? Jos sinulla on langattomat lähettimet, niin miten on niiden laita (oletko niitä käynnistänyt uudelleen/resetoinut)?

 

Ja vielä sen jälkeen ota 5 sekunniksi töpseli pois seinästä digiboxin osalta ja kytke takaisin, sen jälkeen jos ei toimi niin mitä siinä tapahtuu?

0 tykkäystä
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎04-03-2015
Kirjoituksia: 31
4/9

Vs: Arris VIP4302 Digiboxi ongelmia

Ei ole langattomia lähettimiä käytössä. IPTV-boksi on suoraan kiinni tuossa Sagemcomin hybrid-routterissa. Hybrid-router on resetoitu useamman kerran samaten oon resetoino softan tosta IPTV-purkistakin pari kertaa. 

Kun yrittää mennä "kirjastoihin" siis ihan siitä "Menu" -> "Kirjastot" -> Jää vain "lataamaan..." ja kun odottelee jonkun ~5 minuuttia, niin kirjastot tulevat näkyviin.. Tämä ei taasen poista tuota ongelmaa muutoin kuin siksi aikaa, että menee sieltä "kirjastoista" vaikkapa HBO tai Netflix tai whatever -> kun tuolta peruutat takas back-napilla -> taas 5min odottelu, että se itse "Kirjastot" valikko aukeaa.

Liiga:n "sovellus" takkuaa samalla tavalla, kestää sen ~5min, että sielt voi navigoida mihkään.. eli ei hyvä.. :/

Resetoin nyt vielä tänä yönä tuon Sagemcomin palvelureitittimen kertaalleen ja otan samaks ajaks tuosta IPTV-purkista virrat pois. Voin viel tuon jälkeen resetoida sen softan ja poistaa palvelutunnukset.. Mut jos ei noilla toimi, niin en kyl keksi missä vika, muualla ku IPTV-purkin softassa tai joku yhteensopivuusvamma tuon Sagemcomin purkin kanssa nyt sit ilmaantunut jostain..?

0 tykkäystä
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎04-03-2015
Kirjoituksia: 31
5/9

Vs: Arris VIP4302 Digiboxi ongelmia

- Sagemcom resetoitu --> Kirjastot ei toimi (muuten kuin 5min viiveel)
- IPTV-purkki resetoitu --> Kirjastot ei toimi (muuten kuin 5min viiveel)
- Sagemcomista disabloitu tuo mobiilipuoli --> Kirjastot ei toimi (muuten kuin 5min viiveellä)
- IPTV-purkin softa poistettu (pääl olevaa nappia pohjas ja virtajohto kii -> punanen valo syttyy -> irti -> info nappia kaukkarista -> delete software -> reboot without saving) --> Kirjastot ei toimi (muuten kuin 5min viiveel)
-- Softa resetin jälkeen myös kokeiltu tuoll Sagemcomilla siten, että mobiilipuoli on poissa käytöstä -> samat oireet

0 tykkäystä
Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎12-10-2018
Kirjoituksia: 103
6/9

Vs: Arris VIP4302 Digiboxi ongelmia

@ReVe83  Kylläpä nuo oirreet kuulostaa samalta mistä tuo häiriötiedote on tehty. Oot tehny jo kaikki testikki mitä siinä pystys tekemmään. Häiriö on sen verta erikoinen, että sitä tutkittaan vieläki. Poijjaat huhkii melekosta vauhtia, että saatas ratkasu tilantesseen. Voit seurata sitä tuolta häiriötiedote sivulta tahi sitten voit tehä siitä ilmotuksen meille tämän yhteydenotto linkin kautta.

0 tykkäystä
Konkari
Rekisteröitynyt: ‎28-12-2014
Kirjoituksia: 628
7/9

Vs: Arris VIP4302 Digiboxi ongelmia

Sillä lailla.

Johan alkoi Sagecomin Hybridimodeemin kanssa ongelmat.

 

Itselläni ei ole juurikin tämänkaltaisten ongelmien takia Sagecom käytössä ollenkaan vaan edelleen "vanha sotaratsu" Inteno. Siitä huolimatta vaikka liittymä on Hybridi. Myöskään uusi IPTV TV boksi Arris (mikälie malli) ei ole käytössä vaan edelleen tässäkin tapauksessa vanha ja hyväksi havaittu Motorola VIP1903. Yhtenä syynä siinä on ollut se, ettei tuossa Arriksessa ole digitaalista ääänilähtöä. Motorolassa on.

 

En tiedä sitten onko nuo ongelmat paikallisia tai liitymäkohtaisia vai liittyvätkö laitteisiin, mutta edelleenkään en Sagecomia ja Arrista käyttöön ota. Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma, jota nämä uudet modeemit ja boksit edustavat.

0 tykkäystä
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎04-03-2015
Kirjoituksia: 31
8/9

Vs: Arris VIP4302 Digiboxi ongelmia

Siis tuo Arris VIP4302 on hyppy tulevaisuuteen siitä Motorolan vehkeestä (mullakin oli semmonen joskus 7v sitten.. aivan hirveä p*sk* Hymiö Erittäin onnellinen). Tuo toimii valonnopeudella siihen verrattuna (silloin kun se toimii näemmä Hymiö Surullinen )

Mullakin olis viel tuo vanha ADSL/VDSL2-purkki tuossa, jota vois testata.. Vaikka tuo poistaisi ongelman, niin ei se olisi ratkaisu, koska kyl mä ainakin tykkään tuosta Hybrid-laitteesta muuten.. Nopeudet nousi 45/10 -> 100-150/50.

0 tykkäystä
Konkari
Rekisteröitynyt: ‎28-12-2014
Kirjoituksia: 628
9/9

Vs: Arris VIP4302 Digiboxi ongelmia

Varmaan ihan ok boksi toimiessaan tämä Arris. Ei vain näköjään enää ole lähtöliitäntöjä kuin HDMI ja niitäkin yksi. Nämä karsitut liitännät on huono ominaisuus. Itse vien HDMI liitännän televisioon ja sitten digitaalisen äänen erilliseen monikanava järjestelmää tukevaan langattoman kuulokkeiden tukiasemaan. Sieltä signaali jatkaa vahvistimelle. Kaikki muutkin äänisignaalit kiertää tuon kautta. Pelkillä HDMI tekee homman hankalammaksi. Tuossa tukiasemassa on vain analog ja digit äänituloja ja lähtöjä.

0 tykkäystä