Eurosport HD:n heikentynyt kuvanlaatu kaapelissa


Kunniamerkki +2

Tour de Francea seuratessani otti silmään Eurosportin HD kanavien heikko kuvanlaatu. Liikkeessä kuva pehmenee, yksityiskohdat häviävät ja jopa näkyviä macro-blokkeja esiintyy, ilmiöitä jotka kielivät että bittivirta ei riitä sisällön esittämiseen laadukkaasti.

 

Tein testitallennuksia ja vertasin vanhempiin edellisen vuoden puolella tehtyihin tallennuksiin: vanhat tallennukset olivat keskimäärin +12 Mbit/s ja uudet vain 8 Mbit/s bittinopeudella. Kolmannes biteistä on siis heitetty mäkeen ja nopeudet ovat kohta Youtube-luokkaa. Lomitetulle 1080i50 kuvalle tuo 8 Mbit/s ei ole millään tasolla riittävää varsinkin kun sisältö on nopealiikkeistä urheilua ja olohuoneet täyttyvät 55 tuumaisista tarjoustelkkareista.

 

Onko tämä kuvanlaadun heikentäminen siis jatkuva trendi, samoin huin Hesellä burgerien pihvien pienentäminen?


2 kommenttia

Kyselin nuista laadunmuutoksista hieman kauempaa ja mitään muutoksia ei ole verkon osalta tai kanavatuottajan puolelta tehty. Syy voisi siis mahdollisesti johtua vikatilanteesta. Oletko huomannut samaa ongelmaa useammalla laitteella?

Sama huomio täällä, kun vertaa uutta ja vanhaa tallennetta Eurosport HD:llä ja juurikin tuossa RedFiven ilmoittamassa suhteessa.

Vastaa