Kaukosäätimen yhdistäminen digiboksiin ei onnistu

  • 29 January 2019
  • 8 kommenttia
  • 898 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Arris vip5305w Kaukosäätimenyhteensovittaminen asetuksissa ei onnistu. Yhteysvirhe. Mikä neuvoksi?


 


Edit ReOlivia: Korjattu otsikkoa


8 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9


 
Edit SaJoonas: Siirretty kuva samaa aihetta käsittelevään ketjuun

Tuossa on muutama juttu mitkä tähän voivat vaikuttaa.

 

Ensinnä se että käyttääkö kaukosäädin bluetoothia vai infrapunaa digiboksin kanssa. Tuon tunnistaa siitä että vilkkuuko kaukosäätimen virtapainikkeen viereinen valo vihreänä(bluetooth) vai punaisena(infrapuna).

Yhteyden tulee olla bluetoothin kautta että tämä ohjaus voi toimia. Ohjeen digiboksin ja kaukosäätimen bluetooth paritukseen löydät täältä.

 

Lisäksi HDMI-CEC tulee olla television puolelta tuettuna ja sallittuna. Sinulla näyttää olevan Samsungin televisio ja heillä ominaisuus menee Samsung Anynet+ nimellä.

 

Toki meiltä löytyy myös Telia Helppi joka mielellään jeesaa kaikissa laite/ohjelmisto asioissa jos näiden kanssa ei itse halua painia pidempään :smileyhappy:

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Edellisellä digiboksilla ARRIS 4302 toimi mutta nykyisellä ARRISvip 5305w ei toimi


 



 


Edit: JoonasLam, upotettu kuvat vastaukseen

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Jos asetukset ovat muuten samoja, mutta vain boksi vaihtuu, niin järkeilemällä tuo vaikuttaisi olevan jokin yhteensopivuusongelma kyseisen television kanssa tai sitten boksissa on jokin bugi. Katsellaan, mitä Telialla on asiaan sanottavaa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

 

Jos digiboksi ei tottele kaukosäätimen ohjauskomentoja mutta digiboxin virtanapin viereinen merkkivalo välkähtää vihreänä on kaukosäädin parittunut johonkin toiseen digiboksiin.

  • Nollaa kaukosäätimen väärä paritus pitämällä kaukosäätimen 7 ja 9 nappeja pohjassa kunnes digiboxin napin viereinen merkkivalo alkaa välkkyä punaisena.

Jos digiboxissa napin viereinen merkkivalo välkkyy punaisena Bluetooth paritus ei ole onnistunut, tai kaukosäätimen tila on asetettu pelkästään Infrapunaan.

  • tarkasta ensin, että kaukosäädin on asetettu Bluetooth tilaan –  tapahtuu painamalla kaukosäätimen OK ja 1 napit yhtä aikaa pohjaan n. 3 sekunnin ajaksi kunnes kaukosäätimen digiboxin merkkivalo vilkahtaa kahdesti vihreänä.
  • Nollaa kaukosäätimen paritus pitämällä kaukosäätimen 7 ja 9 nappeja pohjassa kunnes digiboxin napin viereinen merkkivalo alkaa välkkyä punaisena.

MIkäli nämä toimenpiteet eivät auta, niin irrota digiboxin virtajohto, paina ja pidä painettuna digiboxin päällä olevaa nappia. Pistä virtajohto takaisin kyseinen nappi alaspainettuna. Tämän jälkeen digiboxin statusvalo alkaa vilkkua - odota kunnes se muuttuu punaiseksi ja lopettaa vilkuttamisen. Päästä sen jälkeen nappi ylös ja odota että digiboxi käynnistyy normaalisti. Toimiiko sen jälkeen?

 

Kunniamerkki +14

Tämä HDMI-CEC on mielenkiintoinen ja ongelmia aiheuttava asia toisinaan. Itseasiassa HDMI-CEC ei ole välttämätön olla televisiossa, ainakaan Samsungin (anynet) tapauksessa päällä jos käytössä on tuo mainittu Arris sillä televisiota ohjataan ruwidon infrapunalla, ei cec ohjauksella. Arrista ko. kaukosäädin ohjaa bluetoothilla, mikäli se on oikein käyttäjän toimesta konffattu.


 


Itselläni on vuoden 2017 Samsung, Onkyon vahvari ja Arris 5305 sekä tuo Ruwidon kaukosäädin jossa on sekä bt että ir. Kaukosäädin ohjaa sekä tv:tä että vahvaria infrapunalla, eli siis vol + ja - inputit menee vahvariin ja input selector napin painallus ohjaa telkkarista ohjelmalähteen valintaa (hdmi1, hdmi2 jne) sekä tietysti ch+ ja - ok ja nuoli näppäimet ohjaa Arrista.


Ja tuo kaukosäätimen sovitusasetuksen tulee olla pois asennossa Arriksen valikosta, jos sen menee laittamaan päälle kaikki tämä hajoaa :) 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Kiitos nyt rupesi pelittämään! 🙂 Tuo viimeinen ohje eli digiboksin virtapiuha pois jne. auttoi asiaan.

Viimeisen ohjeen mukaan alkoi toimimaan.

Vastaa