Ongelmia verkkopelaamisen kanssa viihteen palvelureitittimellä?

  • 27 March 2015
  • 1 kommentti
  • 1 katselukerta

Ongelmia verkkopelien suhteen? Tässä olis vähäsen ohjeita jos viiveet kasvaa pelatessa tai jos pelatessa yhteys tökkii viihteen matkassa tulleen palvelureitittimen kanssa. Ohjeen tarkoituksena on poistaa tarve palvelureitittimen 4-portin siltaukselle porttiohjausten avulla. Kun porttisäännöt on kunnossa, yhteys muodostuu pelipalvelimeen oikeilla asetuksilla ja yhteys verkkopelin palvelimeen on sujuvampi. Lisäksi porttiohjauksilla saa apua ongelmaan myös langattoman verkon yli pelatessa.


 


Ohjeessa käydyt toimenpiteet suoritetaan laitehallinnan kautta. Laitehallintaan kirjaudutaan tietokoneelta internet selaimella (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome). Lisäohjeita hallintaan kirjautumiseen löytyy meidän Ohjeet ja vinkit osiosta Thomson TG789vn -> Linkki tai Inteno DG301 -> Linkki.


 


Laite tukee UPnP-palvelua, jonka avulla laite määrittää tarvittavat porttisäännöt verkkopeleille automaattisesti. Mikäli UPnP palvelu ei ole päällä, sen saa käyttöön laitehllinnasta Toolbox välilehdeltä löytyvän Game & Application Sharing valinnan takaa. Valitse oikealta ylhäältä Configure ja lisää täppä "Use UPnP" kenttään ja hyväksy muutokset.


 



 


Mikäli UPnP -palvelu on köytössä, mutta tökkiminen pelatessa jatkuu, kannattaa kokeilla pelikohtaisten porttisääntöjen luomista itse Game & Application Sharing välilehden alta laitehallinnasta. Lisätietoa omien sääntöjen luonnista saat Thomsonin ohjeesta porttiohjaus -otsikon alta -> Linkki. Ohjeessa kohta port range, on verkkopeliin tarvittava porttiavaruus. Porttiavaruudet ovat pelikohtaisia ja oikeat porttiavaruudet saat tietoosi kyseisen pelin tuesta. 


 



 


Muista vielä aktivoida porttisäännöt laitteellesi toimintaan. Huomaathan että samaa porttisääntöä ei voi aktivoida usealle laitteelle käyttöön yhtäaikaa.


 



 


Jo luotuja porttisääntöjä voi myös muokata myöhemmin.


 


Lisäohjeita porttiohjauksiin ja pelikohtaisia porttiavaruuksia löytyy portforward -sivustolta.


 


Jos vielä tökkii ja takkuaa pelit, on vielä vaihtoehtona 4 -portin siltaus. Jos päädyt siltausvaihtoehtoon, laita vikapalveluumme pyyntö suoraan omien sivujen kautta, teemme siltauksen ja ilmoitamme siitä sinulle tekstiviestillä kun homma on valmis.


 


1 kommentti

Vastaa