Sonera Viihde Smart televisiohin ?

  • 29 April 2015
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Taisi joku aika sitten (pari vuotta kenties) Sonera julkaisi tiedotteen, jossa ollaan viihdettä tuomassa omana sovelluksenaan smart televisioihin. Samsungin TV:t mainittiin ainakin aluksi olevan tuettuja. Palvelu lanseerattiin tiedotteen mukaan viroon, ja suomi oli vuorossa seuraaviewn joukossa. Mahtaako palvelu olla jo haudattu ?  Olisihan kyllä melko hienoa, jos viihde toimisi omana sovelluksenaan suoraan televisiossa.


3 kommenttia

Tästä oli tosiaan parisen vuotta sitten juttua, mutta tällä hetkellä ei oo antaa tolle aikataulua. Eli ihan näillä näppäimillä ei ole tulossa. :)


 


Ehkäpä jossain vaiheessa tulevaisuudessa. :)

Kunniamerkki +4

Joo, olisihan tällainen palvelu tosi hyvä kun tuli vihdoin tuo "smart" tv itsekin hommattua.

Tosiaan kyrsii tuo vanhanaikainen ja ylimääräinen digiboxi kaukosäätimineen tuolla tv:n alla.

Tietokonetta ja puhelinta pystyy jo käyttämään pelkällä töllöllä, mutta sonera viihde laahaa jossakin kivikaudella ylimääräisine kapistuksineen.

Tosin voihan sitä aina lopettaa koko palvelun kun tv:llä voi tallentaa kovalevylle jopa hd-kanavia toisin kuin tuolla noku boxilla.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Viihteen digiboksi on välillä toiminnoissaan ja kaukosäätimen nappeihin vastaamisessa ärsyttävän hidas. Ja Sonyn "äly"televisioni toimintovasteissaan ylittää ärsyttävän ja menee sietämättömän puolelle. Erillisboksilla ei sentään valikkoa selatessa tarvitse käydä kahvia käydä keittämässä laitteen vastetta odottaessa. Jos viihde tms. asennetaan television rautaan niin niihin pitäisi ainakin 5 euroa kalliimmat komponentit laittaa tietokonepiiriksi jotta käyttö olisi siedettävää. Ja sitten ylläpito ja päivityskysymykset, kuinka nopeasti televisio vanhenisi?

PS. Sovelluksen tasostahan se on kiinni, yksi hyvä esimerkki on sanomalehden näköislehti tabletilla kun lopettivat paperiversion aamujakelun. 30 MB lehden lataaminen Android-tablettiin kestää kymmenen minuuttia 100 megan netillä ja samalla nopeudella toimivalla Wlanilla. IOS:iin se menee minuutissa.

Vastaa