Sonera Viihteen kehitysideat


  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Hei,

Olemme saaneet runsaasti hyviä ideoita Sonera Viihteen kehittämiseksi. Olemme koonneet nämä ideat yhteen paikkaan, jotta teidän ja meidän on helpompi seurata mitä ideoita on esitetty. Ideat löytyvät osoitteesta http://www5.sonera.fi/ohjeet/Sonera_Viihteen_kehitysideat

Aikaisempia kehitysideoita ei tarvitse lisätä tähän ketjuun, ne on välitetty eteenpäin ja otetaan huomioon palvelua kehitettäessä.

T. Mika
Sonera verkkoasiakaspalvelu
Palveluvastaava

360 kommenttia

Tallennus jatkuvana sekä android-sovellus.
Ohjelmaopas näyttämään yhden kanavan tiedot kerralla. alas ja ylöspäin nuolilla näkyy saman kanavan tiedot aikajärjestyksessä. sivulle nuolilla edellinen ja seuraava kanava. Nykyinen opas on helvetin sekava, anteeksi vaan.. oma mielipide tietenkin
Ohjelmakirjastoon Ylen Areena, Ylen Elävä arkisto, Youtube ja Voddler.
Ohjelmaopas:
Ulkomaalaisten kanavien tiedot ovat kaksi tunti edellä oikeaa aikaa, en tiedä mistä johtuu boxista vai soneran lähettämistä tiedoista.

Ohjelmaoppaan nauhoitusten tekeminen tulevilta päiviltä on hyvin hankalaa. Kannattaisi laittaa jokin pika näippäin että pääsee valitsemaan haluamansa päivän ja nauhoittamaan sieltä helposti. Nyt joutuu käyttämään ihan "älyttömästi" aikaa sivulle selaamiseen jos vaikka haluaa kaksi päivää eteen päin eikä haku oikein toimi kun se ei mene siihen normaaliin ohjelmaoppaan näkymään.


Jatkuva tallennus olisi hyvä lisä, eikä sen pitäisi olla kauhean vaikea koska kaikki peruskanavat nauhoitetaan joka tapauksessa teidän toimesta. Nauhoitushan on vain pyyntö katso kyseinen ohjelma eikä se oikeasti laita nauhoittamaan mitään luulisin.

Kanavapaketteihin sen verran kantaa että tehkää kevyempi Mix esim 10-13 e/kk ja vaikka neljä kanavaa.
    Vuokravideoihin takaisin Top 20 lista. Nyt kun se on poissa, huomasin että kiinnostavien elokuvien löytäminen on vaikeaa.

    Maksukanavien tallennus (tämä ei käsittääkseni kuitenkaan ole tekninen rajoite vaan "ongelma" on muualla)

    Ajastaminen helpoksi iPhone sovelluksella

    Nelonen Pro kanavat MIx pakettiin, samoin MTV3 max (tai vaihtoehtoisesti sport pakettiin mukaan, nuohan ovat kuitenkin uheilukanavia)
vikkela kirjoitti:


Jatkuva tallennus olisi hyvä lisä, eikä sen pitäisi olla kauhean vaikea koska kaikki peruskanavat nauhoitetaan joka tapauksessa teidän toimesta. Nauhoitushan on vain pyyntö katso kyseinen ohjelma eikä se oikeasti laita nauhoittamaan mitään luulisin.

Kanavapaketteihin sen verran kantaa että tehkää kevyempi Mix esim 10-13 e/kk ja vaikka neljä kanavaa.


Järkevä tuo oletuksesi vain ohjelman katselun pyynnöstä. Ei varmaankaan ole kovin mielekästä tallentaa ohjelmaa tuhansia kertoja jokaisen sitä haluavan omaan kansioon katsottavaksi.

Olisiko mahdollista, jos jonkin ohjelman päättää 'tallentaa', tallentaa alusta saakka?

MiniMix tuntuu myös hyvältä ajatukselta, jos alusta saakka voisi valita kanavat, mitä haluaa katsoa.
Digiboksi jossa myös antenni plugi (kuten Elisan boksissa), joten pelkkää televisiota katsellessa ei tarvi uhrata yli puolta nettikaistaa pelkän television katseluun ja pystyisi TEIDÄN päässä olevien koti-tv ongelmien takia katsomaan tv:tä 24/7 eikä silloin kun onneton iptv skeida sattuu toimimaan.
Se komponenttivideo liitäntä Motorolan boksista takaisin toimintaan! Itselläni se ei kyllä toiminut ennen poistumistakaan. Mitä hyötyä siitä oikein on, jos se kerran on teidän toimesta on poistettukäytöstä. Miksi se ylipäätään on poistettu käytöstä? Minä vaan kysyn.
Mini-EPG takaisin, kuukausia sitten sen sanottiin palaavan, mutta vielä ei ole ilmaantunut. Oli kätevää kun OK-napista sai näkyviin kanavalistauksen ja käynnissä olevan ohjelman. EPG on turhan kankea.
- Motorolan IPTV-boksi voisi ottaa virtansa myös Power Over Ethernet -tekniikalla edeltävästä laitteesta, yksi johto taas vähemmän.

Bugeja:

Webbisivuilla jotkut ohjelmat näkyvät kahteen kertaan hieman eri ohjelma pituuksilla. Esimerkkinä nyt vaikka "Frasier" haun tuottamat ohjelmat:

15.07.2011 Frasier
Lilithin paluu. Frasierin entinen vaimo Lilith saapuu Seattleen, mikä ei saa Nilesia ja Martinia hihkumaan riemusta. Myös Frasierissa vierailu herättää ristiriitaisia tunteita. Amerikkalainen komediasarja. 1. tuotantokausi. (21')
00:25 - 00:55 30min Nelonen Tallenna

15.07.2011 Frasier
Lilithin paluu. Frasierin entinen vaimo Lilith saapuu Seattleen, mikä ei saa Nilesia ja Martinia hihkumaan riemusta. Myös Frasierissa vierailu herättää ristiriitaisia tunteita. Amerikkalainen komediasarja. 1. tuotantokausi. (21')
00:30 - 01:00 30min Nelonen Tallenna

Sama jakso viisi minuuttia eroavia lähetysajoilla.

***

TV-tallennukset eivät avaudu boksista ellei luetteloa selaa kauko-ohjaimen napeilla ylös tai alas.

Tarkemmin: Laita Motorolan IPTV-boksiin virta, paina Menu, valitse Tallennukset (kaksi kertaa vasemalle ja OK), esille tulee Tallennukset sivu. Sivulle ei ilmesty mitään tietoja Tallennetut otsikon alle ellei paina ylös tai alas nappia.

***

Soneran lakimiesarmeija on varmasti kieltänyt option, jolla asiakas voisi vain todeta, että "nauhoita" kaikki samaan tyyliin kuin TVKaista-tekee. Edes mahdollisuus tallentaa ohjelmien nimen perusteella kaikki olisi mainioita. Myöskin mahdollisuus valita usempia kuin yksi ohjelmalla kerralla nauhoitukseen olisi loistavaa. On tylsää joutua yksitellen kahden viikon välein joutua kliksuttelemaan tietyt vakiotallennukset. Kaiken lisäksi web-käyttöliittymä on sairaan hidas käyttää, tallennuspyynnön tekeminen ei saa kestää kymmentä sekuntia, sekunti olisi siedettävä nopeus.
Omien sivujen kautta tallenteita olisi mukava katsella tietokoneella eli hommatkaa joku player pyörittämään tallennuksia. Näin toimii ainakin saunalahden saunavisio. Lomalla/mökillä tai muuten pois kotoa näitä tallenteita monesti katsotaan.
Kiitos tähän mennessä tulleista palautteista ja kehitysideoista!

Tätä viestiketjua seurataan aktiivisesti Soneran toimesta ja kehitysideat menevät eteenpäin kehitettäviksi.

Laittakaa vaan reippaasti lisää ideoita sitä mukaa, kun niitä tulee mieleen.
* Tallennus ajan perusteella. Lauantain ja sunnuntain lastenohjelmille joutuu tekemään 16 tallennusta (kyllä!) ja ne joutuu sitäpaitsi katsomaan yksitellen.

* Tallennusten askartelu omien sivujen kautta on myös hidasta. Miten olisi rastiruutu (elikkäs checkbox) kunkin ohjelman vieressä ja kertanapinpainalluksella menisi kaikki tallennukset listalle.

* Tallennus omien sivujen kautta silleen, että se ei käytä liukujutskia tai skriptejä. Hankaloittaa asiaa turhan päiten (eikä ole niin nätti)

* Komppaan aiemmin ollutta (Procaster-maista) yhden kanavan lista-EPG:tä, toimii mielestäni paremmin ja selaus paljon helpompaa.

* Myöskin komppaan järkeviä toistonopeuksia, hitain pitäisi olla 1,5x tai 2x että ehtii lukea tekstit. Sekä muutama nopeampi mainosten yli menoon.

* Välillä oli ohjelma tai pari, joissa kelaus kelasi vain ensimmäisiä 20 sekuntia. Kun katsoi etemmäs ja kelasi -> oltiin taas alussa. Vakautta, toimivuutta lisää 😉
Kanavapakettien helppo hallinnointi omien sivujen kautta; pakettien tilaaminen ja peruuminen, Mix-paketti myös Koti TV:n missä voisi helposti vaihtaa paketin sisältöä.

Komppaan edellisiä: aina tallentuva -tallennus ohjelman nimen mukaan.

Kansiot tallennusten järjestämiseen.

Aina tallentuvat ohjelmat automaattisesti omiin kansioihin.
Kehitettävää löytyy paljon jos vertaa vaikka ihan normaaliin Digi-TV vastaanottimeen. Vertaus siksi, että Koti-TV:hän korvaa muut vastaanottimet.

Valinta mahdollisuus äänen ja tekstityksen kielelle, nyt ei ole kunnolliosta edes valikoissa.

YLE HD tekstitys toimimaan. Nykyään tekstitys on paljon tärkeämpi, koska TV-yhtiöt joutuvat lähettämään enemmän tekstityksiä.

Mahdollisuus asettaa oma tallennusaika on hyvä idea, tämä on myös jokaisen (muun) tallnetavan laitteen ominaisuus.

Olisi kiva valita joku kanava vain tietyksi ajaksi, vaikka Eurosport Tour De Francen ajaksi.
- Uutuuselokuvat aikajärjestykseen, ei aakkosjärjestykseen. Uusien leffojen löytämiseen menee turhan paljon aikaa.
- Maksukanaviin toivoisin Nelonen Pro ja/tai Viasat Golf lisättäväksi, mieluiten siten että haluamansa kanavat voi valita, eikä tarvitse sitoutua 30e/kk hintaisiin paketteihin
- HD kanavien tallennus mahdolliseksi
- Digiboksin käynnistyminen kestää turhan kauan aikaa. Jos laite lataa verkosta ohjelmistonsa, eikö siitä voisi tallentaa kiintolevylle kuitenkin kopion?
Itse kaipaisin ominaisuutta ainakin netin ohjelmalistauksista ajastuksia valittaessani automaattisia hakusanoja. Esimerkiksi haluaisin automaattisesti tallentaa ja katsoa myöhemmin esimerkiksi Wallander elokuvia, niin saisin koti-tv tallentaisi ne jatkossa ilman minun vuorovaikutustani.


Toinen tietenkin olisi ominaisuus jolla voisi katsoa tv ohjelmia pari kolmen päivän takaa. Sillä varmasti muillakin on tullut tilanteita että kahvikuppi keskusteluissa jotkut kehuvat tai juttelevat ohjelmasta joka on sinulta jostain syystä mennyt ohitse ja se harmittaa.
3kk:n aikarajoituksen poisto verkkotallennuksesta. Digiboksi kun on varattu maksukanavien tallennukselle ja se täyttyy HD kuvasta aika nopeasti. Pitäisi olla mahdollisuus säilyttää vapaiden kanavien tallennuksia pidempään. Kilpailijalla tämä on rajoittamaton.
Vittumaista olla palvelunne beta vaiheessa maksavana asiakkaana 😞 Mutta niinhän se on aina Soneran tapauksessa. Tässä hiukan pakollisia ominaisuuksia jotka pitäisi olla itsestään selvyyksiä normaaleissa vastaavissa palveluissa (ja ovatkin).

- Tallennusten järjestäminen kansioihin / tai eri aihealueisiin mahdolliseksi. (Nykyiselläänhän 50-100h riittäisi tallennustilaksi, koska ilman järjestelyä tuo on jo ehdoton maksimi katsoa yhtään mitään).
- Tallennusten ajastamiseen joku fiksu tapa, esim. kunnollinen nettisivut jotka ei vaadi kahta klikkausta ja javascrip "popupin" avautumista saadakseen tallennusta tapahtumaan. sekä jonkinlaiset mobiilisovellukset.
- Tallennusten mahdollistaminen myös kellonajan mukaan. (tämä nyt on toissijainen asia ja vain mukavuustekijä, mutta olishan se mukava)
- Tallennusten katsominen myös netistä.
- IPTV boxin asetuksiin pääseminen. Nythän Sonera on valinnut asetukset puolestani ja aika petetty olo tässä on.
- Mainokset nevadaan mun valikostani. Miksi v**ussa maksavan asiakkaan pitää teidän tyhmiä mainoksia tuijottaa
- Mahdollisuus tosiaan valita ne aloitusasetukset. Nyt tuo IPTV boxi ei suinkaan mene mihinkään TV-tilaan käynnistäessa vaan valikkoon jossa tuijotellaan Soneran mainosta ja sitten pitää hakata kaukosäätimestä itsensä ihan tv-lähetykseen saakka ja niihinkin pitää vielä äänet laittaa erikseen päälle.

Kunhan perusasiat saataisiin kuntoon, niin sitten voisi miettiä jotain lisää.
ois kyllä aivan mahtavaa jos tv katselu toimisi PC:llä vaikka windows media centterin(tai jonku teidän soitimen) kautta niin kuin oikeakin tv. nykyään joutuu kahtomaan vlc-playerin kautta peruskanavia jos ei jaksa digiboxia käynnistellä tai ei ole tarvista kahtoa maksullisia kanavia.
Häiriötiedotteet voisi tulla asiakkaan puhelimeen. Monihan tekee jo vikailmoituksen jos jotain ongelmia. Toki ei yöllä viestejä puhelimeen mutta sanotaan notta klo 08-21 asiakkaalle tieto jos yleinen koti-tv ongelma.
Koska Koti-tv palvelussa tulee mahdollisuus katso tallenuksia tietokoneelta/läppäriltä???
Elisalla tälläinen palvelu jo on viihdepaketissa!!!
Webbitallennuksista 90 päivän raja huitpois.
Mahdollisuus siirtää webbiin tehdyt tallenteet boksin kiintolevylle.
Kiintolevylle tallennetuista maksukanavista DRM pois ettei tarvi käsin puukottaa, samalla tiedostonimet/hakemistot loogisesti nimetyiksi.
Tallennuksiin mahdollisuus lajitella hakemistoihin jne.

Nämät näin alkuun.

Mitä muut edellä kirjoitellut, niin eikös ennen soneran kasvojenkohotusyritystä (rahanpolttoa uuteen väriin ja logoon) voinut tallenteen tehdä ihan omavalintaiselta kanavalta ihan niille kellon lyömillen ku halusi?
Laittoi tallennuksen päälle ja sitten muokkasi siitä haluamansa kanavia ja aikoja myöden?
- HD-kanavien tallennus
- 3kk aikaraja pois

Nuo nyt alkuun.
Jokaiseen ohjelmaan sama toiminnallisuus kuin Valioliiga HD kanavalla on: kun klikkaat menellä olevaa ohjelmaa ohjelmaoppaasta niin boksi kysyy että haluatko aloittaa ohjelman katselun alusta vai nykyisestä kohdasta.

Vastaa