Sonera viihde nettipalvelun kuvanlaatu erittäin heikkoa


Kuvanlaatu ei vastaa miltään osin odotuksia. Kuvanlaatu VHS tasoa jos ei jopa huonompi. Mikä avuksi? Nettiyhteys 10mb ja netin nopeustesti on tehty.. En ymmärrä


10 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Missä käytätä tätä palvelua? Selaimella, Androidilla / IOS ?

 

Sonera Viihde Netissä ja Mobiilissa palvelun kuvanlaatu ei kylläkään ole erityisen hyvä... mutta kyllä se on VHS laatua parempi... 

Selaimella käytän. Odotin varmaan vähän liikaa.. Mutta ei tuosta minun kuvasta kyllä kovin saa selvää jos sen laajentaa koko tv ruudun kokoiseksi :/

 

Muttta kiitos vastauksestasi!

Mikko H

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tiedän tuon kyllä... En odota palvelun parantumista erityisesti... 

 

1080p:llä jos laittaa sen 480p:n kuvan (taitaa olla jotakin tälläistä) niin kaikki varmaan tietää mitä kuvanlaadulle käy... Syy miksi en edes kato koneelta ollenkaan... Tabletissa sentään ihan ok...

Kokeile säätää kuvanlaatua käsin maksimiksi. Tällä varmistuu siitä, että laatu pysyy koko ajan parhaana mahdollisena. Kuten @olkitu tuossa mainitsikin, isolla ja tarkalla näytöllä kuva voi näyttää epätarkalta. Palvelun vahvuudet onkin hieman pienemmissä näytöissä, esim. tablettien ja puhelimien ruudulta katsottuna kuva on hyvä.

Onhan se ihme kun kaikki nämä (Sonera Viihde, MTV Katsomo yms.) ovat aivan yhtä huonoja. Ja näiden kahden tapauksessa vieläpä aivan samalla tavalla. Varmaan samat tahot molempien toteutusten taustalla.

 

Ensinnäkään ei ole mitään järkeä tehdä toteutusta vuosia sitten lakkautetun alustan pohjalle (Silverlight). Ei siis niin mitään tolkkua.

 

Toisekseen on olemassa standardipohjaisia vaihtoehtoja jotka ovat helposti parempia ja toimivat laajemmalla laite- ja ohjelmistovalikoimalla.

 

Ja sitten se laatu. Väittäväthän ne että kuvanlaatu olisi vähän vajaa 720p ja 2,5 Mbit/s. Todellisuus on jotain aivan karmeaa kuraa, vaikka eihän tuo luvattukaan edes olisi mikään kovin hyvä laatu.

 

Eihän näistä voi paljoa muuta sanoa kuin että vissiin markkinointi suunnitellut ja middle-management toteuttanut.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Ei tämä nyt puuroa ihan ole ainakaan minulla... Täysi kuvanlaatu..

 

 

Kuvankaapppaus MTV uutisista 1080p:n näytöllä... Parhaimmalla laadulla mitä palvelu antaa..

 

 

Sama mieltä Silverlightin suhteen... Silverlight on täysin kuraa... HTML5 on  nykystandardi ja Youtube on siitä hyvä esimerkki... 

Löytyihän tästä keskustelua.

Ajattelin taas kokeilla tätä palvelua ja olipa niin huono kuvanlaatu ettei tätä kannata katsoa. Hyvä näyttöisellä tabletilla katselen ja nettinopeuskin pitäisi riittää. Onko niin ettei tuolla mobiiliviihteessä ole mitään muita asetuksia kuin tekstitys ja audio ? Onko kenties piilotettu niin hyvin etten hoksaa.

Pitänee unohtaa tämä palvelu toistaiseksi. 

@VT3280 Mobiiliviihteessä ei asetuksia sinällään kuvanlaadun säätämiseksi ole, kuvan laatu on aina niin hyvä, kuin netti vain pystyy puskemaan.


Tässä voisi tarkistella, ettei ole kyse mistään yhteensopivuus tms. hommasta. Minkä merkkinen ja mallinen tabletti sinulla on?


@MiaSL kirjoitti:

@VT3280 Mobiiliviihteessä ei asetuksia sinällään kuvanlaadun säätämiseksi ole, kuvan laatu on aina niin hyvä, kuin netti vain pystyy puskemaan.

Tässä voisi tarkistella, ettei ole kyse mistään yhteensopivuus tms. hommasta. Minkä merkkinen ja mallinen tabletti sinulla on?


Tablettini on Samsung Galaxy tab S 10.5 4G. Tabletin käyttöjärjestelmä 4.4.2 eli KitKat.

Jes, thanks. Tutkaillaan vähän tarkemmin tätä, palataan sitten asiaan. :)

Vastaa