peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
53024 Jäsentä
152368 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Telia TV toiseen televisioonVakiokalustoa ☆
Rekisteröitynyt: ‎18-08-2009
Kirjoituksia: 208
1/4

Telia TV toiseen televisioon

Meillä adsl:n kautta Teli TV -palvelut. Poika haluaisi omaan huoneeseen telkan. Mitä lisälaitteita se vaatii? Oma reititin ja digiboksi? Mistä voi tilata kakkosvehkeet?

 

Edit NikoNo: otsikkoa täsmennetty hieman

0 tykkäystä
3 vastausta
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎26-12-2014
Kirjoituksia: 64
2/4

Vs: Telia TV toiseen televisioon

Käsittääkseni Telia Tv ei ole vielä tuotteistettu kahdelle vastaanottimille. Tämän lisäksi adsl tuo omat rajoitukset. Tuossa kaista riittää juuri ja juuri yhteen kanavaan. Kahden saman aikaisen kanavan vastaanottaminen voinee toimia, mutta sitten muu netti on viimeistään tukossa.

 

Jos tuo olisi kuitenkin mahdollista, niin reitittimestä vain toinen lähiverkkokaapeli toiseen vastaanottimeen. Adsl:n osalta suosittelen mahdollisimman lyhyttä puhelinkaapelia. Lähiverkkokaaepeli saa olla varsin pitkä. Speksit sallivat jopa 100 metrin kieppiä, mutta kaupoissa pisin pituus jäänee 30 tai 50 metriin. Jos lähiverkkokytkintä haluaa käyttää, niin upd liikenteen vuoksi suosittelne sellaista kytkintä, joka tukee imgp snooping ominaisuutta. Valitettavasti löytyy vain kalliimista yritystason laitteista. Yksi poikkeus löytynee TP-linkin tuotteesta:TP-LINK TL-SG108E. Mikäli haluat leikkiä nettiyhteyden kapasiteetin kanssa, niin yksi vaihtoehto on hankkia toinen vastaanotin kilpailevalta taholta. Vaihtoehtoja on kaksi, mutta täällä niiden maininta ei ole suotavaa. Tällöin signaali tulisi nykyisen nettiyhteyden kautta.

 

Alkuvaiheessa tutkisin tilannetta että kakkostelevisiossa voitaisiin käyttää normaalia television omaa viritintä, joko kaapeliverkon tai antenniverkon kautta. Onko tämä suljettu pois? Vai onko tarvetta jollekin lasten maksukanavalle?

0 tykkäystä
SIM-guru
SIM-guru
Rekisteröitynyt: ‎21-02-2015
Kirjoituksia: 1 344
3/4

Vs: Telia TV toiseen televisioon

Juu, adsl kaista on se mikä rajoittaa tosiaan jonkun verran kuten todettiin jo aiemman kirjoittajan toimesta. 

 

Yksi ratkaisu olisi hankkia noin. 30e maksava chromecast tai kalliimpi mutta käyttöystävällisempi Apple Tv kakkos telkkariin ja käyttää sen kautta Telia Tv sovellusta. Telia tv sovelluksessa on joitakin puutteita vs. telia tv digiboksi, niistä voit etsiä haulla keskusteluita täältä yhteisöstä. Tokihan tämäkin sitä kaistaa vaatii. https://www.telia.fi/kauppa/tv-ja-viihde/telia-tv

 

Kaikki oikeudet pidätetään
All rights reserved
Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎11-10-2018
Kirjoituksia: 1
4/4

Vs: Telia TV toiseen televisioon

Tätä kakkostelkkariasiaa kysytään toistuvasti mutta yhtään toimivaa vastausta en ole vielä löytänyt. Minun tarpeeni olisi saada ilmaiset TV-kanavat näkymään toisessa ja kolmannessa televisiossa. Mahdollisuus katsoa tallenteita olisi plussaa, mutta primääritarve on ihan tavalliselle livetelkkarille, ja niin että eri televisioista voi katsoa eri kanavia. Miten onnistuu? Näissä keskusteluissa esitettyihin rajoituksiin ja vaihtoehtoihin liittyen:

 

- Nettiyhteys on valokuitu suoraan taloon, eli sisääntuleva kaista ei ole ongelma. 

 

- Telia TV -äppi Apple TV:ssä voisi muuten toimia, mutta ymmärtääkseni äpissä ei pysty katsomaan livenä valtaosaa kanavista.

 

- "Osta tallennuspalvelu, tallenna, ja katso myöhemmin" ei vastaa minun käsitystäni telkkarin katsomisesta livenä. Ei siis ole vaihtoehto.

 

Ilmeisesti Telia ei suostu tekemään useamman ruudun sopimuksia asiakkaittensa kanssa -- onko näin? Mitään teknistä estettähän tähän ei ole, kun kerran muut toimijat pystyvät siihen. Esim. Netflixillä on hyvin helppo tehdä neljän ruudun sopimus. Ja muissa maissa onnistuu TV-lähetyskin useampaan ruutuun (esim. AT&T Uverse Jenkeissä).

 

Jos useamman ruudun sopimusta ei pysty tekemään, niin voinko tehdä useita Telia TV -sopimuksia samaan osoitteeseen? Jokaiseen uuteen sopimukseen luulisi kuuluvan digiboksi ihan samalla tavalla kuin ensimmäiseenkin.

 

Tuntuu käsittämättömältä että tämä on palveluntarjoajalle niin vaikeaa. Useamman TV:n talous ei nyt todellakaan ole mikään harvinaisuus, mutta silti tuntuu ettei tätä edes yritetä ratkaista.

 

0 tykkäystä