peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
57914 Jäsentä
161402 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Telia TV toiseen televisioonHighlighted
Vakiokalustoa ☆
Rekisteröitynyt: ‎30-08-2018
Kirjoituksia: 176
21/23

Vs: Telia TV toiseen televisioon


@Purnipsi  kirjoitti:

@mikkooks  kirjoitti:

@Purnipsi  kirjoitti:

Veikkaan, että yksi tekijä on se, että ilmeisesti sama palvelu on koko konsernin alueella käytössä tai ainakin osittain eri maissa samoja palikoita yms... Eli siinä missä vaikka Suomen Telian matkapuhelinverkko on yksinomaan Suomen Telian ja he voivat tehdä melko pitkälle kehitystyötä siinä tahdissa mitä vain itse haluavat, ei sama ehkä päde TV-palveluihin.

 

Mutta tämä on vain arvaus, vahvat viitteet esim. sovelluksista löytyy siihen, että kyseessä on monikansallinen, yli maayhtiörajojen menevä sovellus.


Jakelusopimukset varmasti rajoittavat tietyiltä osin operaattorin mahdollisuuksia. Sopimuksista taas noin yleisesti voidaan sanoa, että myyjä useimmiten tietää mitä on myymässä, ostajan pitää myös tietää mitä ostaa. Jos tehdään niin huonoja sopimuksia, että niiden puitteissa asiakas joutuu näkemään turhaa vaivaa, olisi kenties syytä arvioida ko. sopimuksia tehneiden henkilöiden asemaa.

 

Jos tässä yhteydessä palataan Liigaan, niin esim. jakelualustojen suhteen tuskin on sopimuksissa mitään esteitä. En millään jaksa uskoa, että Liigan puolelta olisi haluttu rajata esim. Android TV pois. Tässä kohtaa kyseessä on vain ja ainoastaan Telian halukkuus myydä Liigan oheen sitä digiboksia, laajakaistaa ym. Näinhän sitä kannattaakin toimia - tiettyyn pisteeseen asti. Siinä kohtaa kun esim. digiboksista ei saada vuokrasopimusta joka kattaisi vain Liiga-kauden, mennään pahasti metsään. En ole pahemmin Telian muuhun tarjontaan edes tutustunut, sen verran huonoa kokemusta taustalla. En siis voi ottaa kantaa asiakaslähtöisyyteen suurella varmuudella, mutta Liigan osalta ainakin on valittu liian räikeä omien laitteiden tuputtaminen.


Tutustuin hieman Telian Ruotsin valikoimiin:
https://www.telia.se/privat/tv

Jos oikein ymmärsin, ei Ruotissakaan ole tarjolla Android-TV -sovellusta, vaan tavoiksi katsoa lähetyksiä TV:stä ovat: Chromecast, Arris-boksi tai Apple TV ja Apple TV 4k, tai sitten tietokoneen kautta katsoen. En tiedä, mutta epäilen, että Suomessakaan ei muita katselukanavia sen nopeammin saada kuin Ruotsissakaan. En myöskään tiedä, mikä on ruotsalaisten kuluttaijen mielipide ja tarve, että onko siellä toivetta ollut tv:n oman käyttiksen sovellukseen. Itsekin kyllä sitä toivon, sillä helpointa on se, että bokseja on niin vähän kuin mahdollista.


Ei varmasti saada nopeammin, mutta eipä sen toisaalta pitäisi olla kuluttajan ongelma, että palveluntarjoaja on iso ja kankea.

 

Toisaalta pitää sen verran korjata viestiäsi, että Android TV ei ole "tv:n oma käyttis". Android TV käyttöjärjestelmää on paitsi televisioissa, myös monella nimellä kulkevissa tv-bokseissa.

0 tykkäystä
Vakiokalustoa ☆
Rekisteröitynyt: ‎05-05-2015
Kirjoituksia: 167
22/23

Vs: Telia TV toiseen televisioon


@kefiiri  kirjoitti:

En ota kantaa näihin muutamiin edellisiin kommentteihin vaan tuohon varsinaisen otsikon aiheeseen.

 

Itselläni on ollut jo vuosia Telia TV boksi liitetty kahteen televisioon. Käytössä on HDMI jakaja, jonka toinen HDMI lähtö on kytketty HDMI-CAT6 muuntimeen. Tämän jälkeen HDMI signaalia voi viedä CAT6 parikaapelia pitkin pitkästikin häiriöttömänä ja hyvälaatuisena. Toisessa päässä on vain muunnin toisinpäin ja muuntimesta HDMI piuhalla toiseen televisioon.

 


Tätä itsekin kyselin aikanaan toisessa aiheessa, että mahtaisiko miten toimia hyödyntää asunnon valmista sisäverkkoa tähän hommaan. Jäi sitten ajatuksen asteelle kun en ollut valmis vielä pistämään rahaa noihin palikoihin, mutta hyvä tietää että tälläinen siis toimii. Olisiko sinulla suositella laitteistoa tähän hommaan?

0 tykkäystä
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎19-02-2016
Kirjoituksia: 27
23/23

Vs: Telia TV toiseen televisioon

Höpö höpö puhetta. Samassa linjassa toimii vaikka 5 laitetta yhtäaikaa jos kaistassa on potkua.

Kysymys on vain rahasta. 

Esimerkkinä otetaan vaikka niin, että vien oman boksin kaverin luokse jolla on telian linja. Lykkään vaan paikalle ja syötän tunnukset ja voila!

0 tykkäystä